Rūjienas tradicionālais Velobrauciens pārcelts uz 16.jūniju

Jau desmito gadu pēc kārtas 16.jūnijā plkst.10.00 notiks tradicionālais Velobrauciens. Izbraukšana no Rūjienas vidusskolas, Rīgas ielā 30.

Ar katru gadu dalībnieku skaits ir kļuvis arvien lielāks. Sākām mēs ar 40 dalībniekiem, bet 2010.gadā piedalījās pat 130 velobraucēji.

Apsveicami, ka Latvijā un arī mūsu novadā ar sportu un aktīvu dzīves veidu nodarbojas arvien vairāk ļaužu. Tas ir kļuvis moderni un prestiži - populāri cilvēki medijos aicina piedalīties maratonos un citās sporta sacensībās. Rūjienas novada pašvaldība ik gadu ir rīkojusi un atbalstījusi dažāda veida sporta pasākumus, lai veicinātu pēc iespējas vairāk iedzīvotāju iesaistīšanos un aktīva dzīves veida piekopšanu. Esmu gandarīta par novada iedzīvotāju atsaucību.

Velobraucienā ir aicināti piedalīties kā vietējie novada ļaudis, tā arī tuvi un tāli kaimiņi. Kā ierasts, šīs nebūs sacensības, bet gan aktīvās atpūtas pasākums, kurā var piedalīties visa ģimene, draugu kompānija vai individuāls dalībnieks, kas ikdienā nav liels sportists un lieto velosipēdu vien, lai aizbrauktu uz skolu, veikalu vai dārziņu.

Par cik šis ir tāds kā jubilejas brauciens, tad Velobrauciena maršruta garums šogad būs īsāks aptuveni 28 km, bet dāvanu vairāk. Pieredze liecina, ka šī ir optimālā distance, kuru var veikt gandrīz jebkurš. Iepriekš esam izmēģinājuši arī garākus maršrutus līdz pat 70 km, tomēr secinājām, ka maksimālais attālums braucienam ir līdz 40 km, lai tā dalībnieki pēc tam justos normāli.

Domājot par drošību, sadarbojamies ar Valsts policiju, kuras darbinieki ar operatīvo transportu brauc pa priekšu dalībniekiem, brīdinot autovadītājus un regulējot satiksmi. No aizmugures dalībniekus pavadīs tehniskais busiņš, kur būs iespēju robežās salabot velosipēdu un saņemt citu palīdzību. Ik pēc 7 līdz 10 km ir piestāsim, lai atpūstos un dotos aplūkot kādus apskates objektus.

Brauciens sāksies plkst.10.00 no Rūjienas vidusskolas un, veicot dažus goda apļus pa Rūjienu, dosies uz Endzeli, kur apskatīsim un iemēģināsim jauno Jeru skolas stadionu. Tālāk brauciena dalībnieki dosies aplūkot akmeni - Andrecēnu Velna gultu. Pēc tam turpināsim ceļu uz Naukšēniem iepazīt tikko atvērto Cilvēkmuzeju Doktorātā. Nākamais apskates objekts ir paredzēts Eriņu mototrase, un turpat arī velobrauciena noslēgums, kur tradicionāli novada domes priekšsēdētājs Guntis Gladkins un galvenā grāmatvede Ingrīda Lapiņa visus ceļotājus cienās ar zupu. Kā ierasts, notiks arī veloloterija, dažādas spēles un citas interesantas aktivitātes.

Visi mīļi gaidīti !!!

Tālrunis informācijai 29464888. Lietus gadījumā brauciens tika pārcelts no 2.jūnija uz 16.jūniju.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.05.2024 - 22.06.2024 IELĪGOŠANA | pie Tukuma tirgus Tukuma TIC
22.jūnijā no 9:00 pie Tukuma tirgus būs gan mājražotāju tirdziņš, gan koncerts, gan motociklu apskate, gan arī uzvedums "Jāņu nakts mistērija" | Skatīt vairāk
Latvija
Tukuma puses daiļdārzi gaida ciemos  Tukuma TIC
Tukuma puses daiļdārzi aicina ciemos jau tagad! Piedāvājam iepazīties ar skaistākajiem dārziem | Skatīt vairāk
Brīvdienas ģimenēm ar bērniem Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsti tūrisma piedāvājumu ģimenēm ar bērniem! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.06.2024 - 21.06.2024 Grupas DUCELE saulgriežu koncerts Valmieras novada Tūrisma pārvalde
20. jūnijā plkst. 20.00 Jērcēnmuižas parkā aicinām uz latviešu ekoloģiskās mūzikas grupas “Ducele” vasaras saulgriežu ieskaņas koncertu. Ieeja | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Limbažu TIC
,


Liepupes muiža
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56118703sec.