Pec Veselības inspekcijas pārbaudes: peldēties aizliegts Ainažu pludmalē

Veselības inspekcija informē, ka pēc 4. un 5. jūnijā veiktajām peldūdens kvalitātes pārbaudēm ir aizliegts peldēties Ainažu pludmalē. Peldūdens paraugos tika konstatēts paaugstināts zarnu enterekoku daudzums, kas ir viens no fekālā piesārņojuma indikatoriem. Papildu peldūdens paraugi Ainažu pludmalē tiks ņemti nākamnedēļ.

Veselības inspekcijas vides veselības speciālisti atgādina, ka aizliegums peldēties liecina, ka peldoties šādā ūdenī pastāv lielāks risks saslimt ar kādu no ādas, gļotādas vai kuņģa - zarnu trakta infekcijas slimībām.

Pārējās oficiālajās peldvietās peldūdens kvalitāte atbilst prasībām, un peldvietās ir atļauts peldēties. Ūdens kvalitāti 46 oficiālajās jūras un iekšzemes peldvietās inspekcija pārbaudīs visu peldsezonu – no 15. maija līdz 15. septembrim, ņemot ūdens paraugus peldvietās katru mēnesi. Nākamās plānveida analīzes tiks veiktas jūlija sākumā.

Veselības inspekcija aicina iedzīvotājus, kuru dzīvesvietas tuvumā nav peldvietas, kas noteikta kā valsts oficiālā peldvieta, pirms peldēšanās novērtēt peldvietu vizuāli, īpašu uzmanību pievēršot šādiem aspektiem: netipiska ūdens krāsa vai smarža; virsmas aktīvās vielas (noturīgas putas); peldoši un citi atkritumi ūdenī; naftas produkti; fitoplanktona aļģu (zilaļģu vai zaļaļģu) masveida savairošanās – tā saucamā ūdens „ziedēšana”. Novērojot iepriekš minētās parādības, vai rodoties aizdomām, ka peldūdens kvalitāte ir pasliktinājusies, iedzīvotāji ir aicināti par to informēt Veselības inspekciju, aizpildot anketu Veselības inspekcijas mājaslapas http://www.vi.gov.lv/ sadaļā Vides veselība – Peldūdens.

Iedzīvotāju līdzdalība peldvietu ūdens monitoringā Inspekcija organizē ar mērķi aktualizēt diskusiju par peldūdens kvalitāti Latvijā, kā arī iegūt informāciju, nepieciešamības gadījumā arī informēt sabiedrību par iedzīvotāju novērojumiem peldvietās, kuras nav iekļautas oficiālo peldvietu sarakstā.

Pilnais oficiālo peldvietu saraksts atrodams Inspekcijas mājas lapā www.vi.gov.lv sadaļā „Vides veselība” – „Peldūdens”, atspoguļots arī kartes veidā.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.06.2024 - 20.06.2024 Koncertuzvedums “Likteņzīmes. Māra Zālīte” Aizkraukles novada TIC
5. jūnijā plkst.19.00 Likteņdārzā, neparastā vietā - uz Saieta nama jumta, norisināsies literāri muzikālā cikla “Likteņzīmes” pirmais | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.06.2024 - 20.06.2024 Vasaras Saulgriežu svinības TUKUMĀ  Tukuma TIC
Ar dziesmām ieskandēsies pirmā vasaras nakts 20.jūnijā pulksten 21:00 Durbes estrādē. | Skatīt vairāk
Rundāle aicina iepazīt Tropu tauriņu māju! Bauskas TIC
Blakus Rundāles pils parkam šovasar ir atvērta tropu tauriņu māja! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.06.2024 - 24.06.2024 Darba laiks tūrisma objektos Līgo un Jāņos Bauskas TIC
Jūsu ērtībai, esam apkopojuši galveno apskates objektu darba laiku 2024.gada Līgo svētkos un Jāņos! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Liepājas reģiona TIB
,


Jūrmalas TIC
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,


il Sole
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52372503sec.