TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Klajā laists Gardēžu ceļvedis

Jau pēc dažiem mēnešiem Rīgas-Gaujas reģions kļūs par Eiropas Gastronomijas reģionu, un jaunais izdevums tad vēl jo vairāk noderēs.

Šāda izdevuma iepriekš nav bijis, tāpat kā nebijis ir fakts, ka 2017. gadā Rīga kopā ar “Enter Gauja” pirmo reizi kļūs par Eiropas Gastronomijas reģionu, izpelnoties lielāku uzmanību gastronomijas un arī citu tūristu vidū.

Gardēžu ceļvedi (Food Lover’s Guide to the Riga-Gauja region) sagatavojuši Rīgas-Gaujas reģiona tūrisma speciālisti ar LIAA Tūrisma departamenta atbalstu.

Ceļvedī sniegts ieskats mūsdienu latviešu nacionālajā virtuvē, kur vairāk nekā jebkad likts akcents uz pārtikas produktu sezonalitāti un svaigumu. Četri gadalaiki – četri ēdienkartes “scenāriji”, kuros ietverti mūsu platuma grādos sastopamie gardumi. Piemēram, rabarberi un bērzu sula – pavasarī, sams un skābie ķirši – vasarā, cidonijas un baravikas – rudenī, bet pīlādži un rāceņi ziemā.

Ceļvedis iepazīstina ar vairāk nekā 30 vietām, kur var baudīt un mieloties (pilis, muižas, restorāni), iepazīt, uzzināt un nogaršot (muzeji un degustāciju vietas), atpūsties un reizē garšīgi iepirkties (izklaides parki).

Ar nosaukumu “Restorāni Rīgā, Siguldā, Valmierā un Cēsīs” sniegta informācija par izcilām sabiedriskās ēdināšanas iestādēm, kas iesaistījušās gana drosmīgajā iecerē kļūt par Eiropas Gastronomijas reģionu.

Tūristiem noderīga būs arī nelielā karte, kas vieš skaidrību par Rīgas-Gaujas reģionu un par to, kur pieminētās vietas atrodas.

Esam bagāti arī ar vairākām norisēm, kuras, atkārtodamās gadu no gada, gūst arvien lielāku popularitāti. Par līksmu latviešu gadskārtu svētku svinēšanu astoņas reizes gadā rūpēsies Valmiermuižas alusdarītava. Savukārt Cēsīs atdzims viduslaiku tradīcijas un to garā tiks galdā celts mielasts.

Ceļvedī sniegta informācija arī par Restorānu nedēļu pavasarī un rudenī, izstādi “Riga Food” u. c.

Par Rīgas-Gaujas - Eiropas gastronomijas reģiona vēstnesi izraudzīts Valmiermuižas pārstāvniecības Rīgā šefpavārs Dzintars Kristovskis. Būdams dabas produktu gardēdis un prasmīgs to izmantotājs maltīšu gatavošanā, šefpavārs atzīst: “Tas, ko cenšamies veidot, nav jauns modes virziens, bet gan atgriešanās pie saknēm. Caur šim reģionam raksturīgo, caur garšu, kas nāk no šīs zemes.”

Gardēžu ceļvedis izdots latviešu un angļu valodā, 5 tūkstoš eksemplāru lielā tirāžā katrā no tām.

Ceļvedis būs pieejams tūrisma informācijas centros un lielākajās tūristu pulcēšanās vietās.

Ceļvedis elektroniskā veidā atrodams gan latviešu gan angļu valodās.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Muzikāls vakars ar Lauri Valteru Tukuma TIC
Īpaša dzejas un mūzikas sinerģija. Tas būs sirsnīgs, brīnišķīgas mūzikas un dzejas piepildīts vakars. | Skatīt vairāk
Latvija
VeseLīgošana "Jaunķemeros" Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Šogad Līgosvētkos un Jāņos būs četras brīvdienas atpūtai. Atvēliet laiku sevi palutināšanai ar procedūrām un vingrošanas nodarbībām - | Skatīt vairāk
no 297 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.05.2025 - 17.05.2025 17. maijā - EJAM VISI! pārgājienā LUBĀNĀ Madonas TIC
Pārgājienu seriāls EJAM VISI! šoreiz aicina iepazīt Lubānu: ģimenēm, nūjotājiem, dzīvnieku mīļiem kopā ar saviem četrkājainajiem draugiem, | Skatīt vairāk
Uzplauksti pļavā - Sievišķības svētki Tukuma TIC
kopā būšanas, tīklošanās, rituālu, garšas un foto piedzīvojumu diena Antiņciemā kopā ar Sanitu Matuli. | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com

 
Total Timed::1.42694902sec.