Vasarā Rīgā kursēs Retro tramvajs

No 4.jūnija līdz augusta beigām katru sestdienu un svētdienu, kā arī svētku dienās Rīgā kursēs Retro tramvajs. Tādējādi gan Rīgas iedzīvotājiem, gan pilsētas viesiem šovasar būs iespēja izbaudīt pilsētu īpašā 1901.gada tramvajā.

Tramvajs kursēs pa diviem maršrutiem – Lielo un Mazo loku. Lielais loks no pieturas Radio ielā vedīs uz Mežaparku, kurš ir ne vien “Rīgas plaušas”, jo ir viens no lielākajiem mežiem pilsētas teritorijā, bet interesants arī ar daudziem funkcionālisma arhitektūras paraugiem. Mežaparkā atrodas arī Rīgas zoodārzs.

Mazais loks no Radio ielas līdz Ausekļa ielas pieturai – senu parku ieskauta vieta ar Latvijas Jūrskolas majestātisko ēku. No turienes pa Elizabetes ielu līdz slavenajiem Rīgas jūgendstila un historisma kvartāliem. Elizabetes un Alberta ielas raksturīgo jūgenda sīkplastikas izraibināto fasāžu noskaņā ievadīs jau nedaudzajās pieturās apskatāmie objekti – Nacionālā Opera un Nacionālais teātris – prestižāko kultūras notikumu vietas un greznākās 20.gadsimta sākuma celtnes.

Tramvajs apstāsies visās pieturās. Biļetes jāiegādājas pie tramvaja vadītāja, un tās ir derīgas līdz maršruta galapunktam. Viens brauciens pieaugušajam maksā 1, - LVL, bet skolēniem un studentiem – 0,50 LVL. Bērniem līdz 7 gadiem brauciens ir bez maksas.

Izīrējot tramvaju kultūras un svētku pasākumiem, nomas maksa ir 54,90 LVL (PVN iekļauts) stundā.

Retro tramvajs ir neliels, mūsdienu pilsētvidē uzreiz pamanāms vagoniņš, kura dizains veidots jūgendstilā. Tajā ir 18 sēdvietas un 10 stāvvietas.

Sīkākā informācija par Retro tramvaju un maršrutiem RP SIA Rīgas satiksme mājaslapā: www.rigassatiksme.lv .

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.06.2024 - 30.06.2024 Tukuma puses daiļdārzi gaida ciemos  Tukuma TIC
Tukuma puses daiļdārzi aicina ciemos jau tagad! Piedāvājam iepazīties ar skaistākajiem dārziem | Skatīt vairāk
Latvija
Rundāle aicina iepazīt Tropu tauriņu māju! Bauskas TIC
Blakus Rundāles pils parkam šovasar ir atvērta tropu tauriņu māja! | Skatīt vairāk
Zvejnieksvētki Lapmežciemā - 13.07 Tukuma TIC
Svētku koncerts un jautra atmosfēra kopā ar Aināru Bumbieri, dziedošajiem aktieriem, Ivo Fominu, "Papīra lidmašīnām" u.c. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.06.2024 - 27.06.2024 "Peoniju ziedu parāde 2024" Kalsnavā  Madonas TIC
LVM Kalsnavas arborētumā sācies peoniju ziedēšanas laiks, kolekcijā ap 300 peoniju dažādības. “Peoniju ziedu parāde 2024” šogad notiks visu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.6234889sec.