Divstāvīgie busi atkal atgriežas Londonas ielās

Londonai tik tipiskie sarkanie divstāvīgie busi atkal atgriežas pilsētas ielās. Tie bija gandrīz vai izmiruši, bet tagad pa pilsētas ielām atkal brauks tradicionālā busa modernais līdzinieks. Arī šim omnibusam atbilstoši tradīcijām būs atvērtā platforma autobusa aizmugurē. Vecie AEC Routemaster autobusi tāpat kā melnie taksometri, Bigbens un Tauera tilts bija neatņemama pilsētas sastāvdaļa, bet 2005.gadā tos izņēma no sabiedriskā transporta aprites. Daži eksemplāri gan vēl brauca pa pilsētas ielām, kad tie bija noīrēti kādiem īpašiem pasākumiem, bet sabiedriskais transports izmantoja modernus, bet garlaicīgus autobusus.

Mazā šofera kabīne blakus motora pārsegam, divu cilvēku komanda - šoderis un biļešu pārdevējs, kā arī atvērtā platforma autobusa aizmugurē Londonas busus darīja īpašus un neatkārtojumus. Tāpēc Londonas galvaspilsētas pārvalde pirms četriem gadiem izsludināja dizaina konkursu, kuram būtu jāpalīdz atrast modernā autobusa moderns līdzinieks. Tas nu ir atrasts un 2012.gada 20.februārī pirmais "New Bus for London" dosies pilsētas ielās. Tas apkalpos 38.līniju. Līdz maijam pilsētas ielās jāparādās vēl astoņiem jaunajiem autobusiem. ”Tas ir vēl tikai ievads”, apgalvo Londonas pilsētas galva Boriss Džonsons. “Mana vīzija ir, ka vēlāk pilsētas ielās brauks vesels leģions šādu autobusu”.

Apaļīgie autobusi, kas sevī apvieno gan modernisma, gan retro stila iezīmes, ir atgādinājums par pagātni. Tāpat kā vēsturiskajiem busiem to aizmugurē ir vaļēja platforma. Teorētiski tā atvieglo iekāpšanu un izkāpšanu no autobusa jebkurā pilsētas vietā. Pavisam autobusam ir trīs durvis. Atšķirībā no vecajiem modeļiem starp platformu un autobusa salonu ir ierīkotas durvis. Šoferis tās var atvērt no savas kabīnes. Platforma būs pieejama tikai tad, ja autobusā atradīsies arī konduktors, kura uzdevums ir nevis izsniegt biļetes, bet gan palīdzēt pasažieriem iekāpt autobusā caur vaļējo platformu. Biļetes pasažieri pērk pie šofera vai arī uzrāda savu mēneškarti. Tāpat pieejamas arī elektroniskās braukšanas kartes.

Jaunos divstāvīgos busus būvē Ziemeļīrijas fabrikā Wrightbus.  Pasažieru salonu apgaismo LED lampas un tajā darbojas klimata kontrole. Uz otro stāvu ved divas kāpnes. Pie centrālajām durvīm ir ierīkota rampa braucējiem ratiņkrēslos, ka var izbīdīt pēc vajadzības. Sarkanos busus darbina dzinējs, kas darbojas ar dīzeli un elektrību un tādēļ tas atbilst Londonas ekoloģiski orientētajai likumdošanai.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Taizemes kulinārā pieredze! Estravel Latvia
Labākai dzīvei, enerģijai un aizraujošam piedzīvojumam - Īpašas tūres un kulinārijas meistarklases Taizemē! | Skatīt vairāk
no 363 EUR
Dodies garšu ceļojumā Latgalē Latgale.travel
Rēzeknes un Ludzas Mājas kafejnīcu dienas jau šajā nedēļas nogalē! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.06.2024 - 03.07.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
Tet Rally Latvia norisināsies no 18. līdz 21. jūlijam. Pasākums aptvers teritoriju no rallija pilsētas Liepājas līdz pat galvaspilsētai Rīgai. | Skatīt vairāk
Agrās rezervēšanas piedāvājumi! Estravel Latvia
Ieplānojiet atvaļinājumu eksotiskā galamērķī - uzsildiet ziemu! | Skatīt vairāk
no 619 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47751904sec.