Muzejs aicina kļūt par izstādes «Auto Liepājas ielās» varoni

Liepājas muzejs aicina liepājniekus un pilsētas viesus kļūt par tematiskās izstādes "Auto Liepājas ielās" varoni. Izstāde no 10. jūlija skatāma muzeja ekspozīcijā "Liepāja okupāciju režīmos" K. Ukstiņa ielā 7/9, un piesaistījusi plašu apmeklētāju loku, īpaši ģimenes ar bērniem.

Muzejs aicina ģimenes izstādi apmeklēt 2015 gada 23. vai 24. jūlijā laikā no 15:00 līdz 17:00. Šajās stundās piedāvāsim īpašu akciju. Muzeja darbinieks interesentus, kuri imitēs braucienu tā laika mašīnās pa Liepājas ielām, izmantojot muzeja eksponātus, iemūžinās bildēs.

Savukārt uzņemtās bildes ar izstādes eksponātiem un braucējiem kļūs par izstādes "Auto Liepājas ielās" sastāvdaļu un tiks projicētas uz ekrāna izstādē līdz pat tās beigām.

Izstādes "Auto Liepājas ielās" apmeklētāji var ielūkoties pilsētas ielās un laukumos, atklājot pilsētas vēsturisko situāciju pēc Otrā pasaules kara līdz 1991. gadam. Tā stāsta par pilsētas attīstību un pilsētniekiem, galvenokārt, akcentējot transporta kustību un padomju laika automašīnu būvniecības tendences.

Papildus fotoattēliem izstādē eksponēti dažādi auto priekšmeti no Jāņa Vīcupa kolekcijas – tehniskās literatūras klāsts, foto liecības, mēroga auto modelīši, padomju laika rotaļlietas, kas saistītas ar tehniku un citi priekšmeti.

Ekspozīciju papildina arī Jāņa Buka kolekcijas daļa – rotaļu auto, kājminamās mašīnas. Interesanti eksponāti izstādē ir padomju laikos iecienītais gāzētā ūdens aparāts un motocikls IŽ Planet. Pašlaik Jāņa Buka kolekcijā pavisam ir 33 padomju laika auto. Viņa kolekcijā ir arī tolaik ražoti motocikli un motorolleri, kā arī desmit auto, kuriem piešķirts "Vēsturiskā spēkrata" sertifikāts.  

Lai padarītu izstādi mazajiem muzeja apmeklētājiem vēl interesantāku, tādos izstādes eksponātos kā kājminamās mašīnītes (pašiem mazākajiem) vai oriģinālos tā laika auto sēdekļos iespējams iesēsties un nofotografēties visu izstādes laiku.

Izstāde skatāma līdz 9. augustam, un ieeja ir bez maksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tukuma novada piekrastes naktsmītnes Tukuma TIC
Te būs saraksts ar naktsmītnēm no Bērzciema līdz pašam Bigauņciemam! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.06.2024 - 29.06.2024 Disku golfa sacensības Bauska Open 2024 Bauskas TIC
29. jūnijā Bornsmindes parkā norisināsies Disku golfa sacensības Bauska Open 2024. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.06.2024 - 30.06.2024 Koncerts ar Valdi Atālu un Zani Bērziņu Valmieras novada Tūrisma pārvalde
29.jūnijā pl.19.00 ielūdzam uz Akustikas vasaras terases atklāšanu, kurā uzstāsies Valdis Atāls un Zane Bērziņa. | Skatīt vairāk
10 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.05.2024 - 29.06.2024 ROKA DZIESMU SVĒTKI | Džūkstē Tukuma TIC
29. jūnijā pie Džūkstes Kultūras nama pirmie “ROKA DZIESMU SVĒTKI” sadarbībā ar Latvijas Rokmūzikas Asociāciju. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.57982707sec.