Bauskas muzejā apskatāma gleznu izstāde «Sapņu ceļojums»

Gaidot Latvijas valsts simtgadi, Bauskas muzejā 2018. gadā tiek organizētas vairākas latviešu mākslinieku izstādes...

No 13. februāra līdz 18. martam divas mākslinieces – Anda Sproģe un Gita Ose – gleznu izstādē “Sapņu ceļojums” ļaus apmeklētājiem piedzīvot neredzēto, pabūt vietās, kur nav būts. Gleznas ņem aiz rokas un aizved prom no ikdienības, no ierastā. Iedvesmo, iepriecina un silda.  Eksponētajos darbos  mākslinieces ir projicējušas savas izjūtas gan no reāliem, gan sapņu un iedomu ceļojumos gūtiem iespaidiem. Gleznās izvērstas tēmas risinātas gan pilsētainavās, gan portretos.

Abas autores ir ne tikai praktizējošas mākslinieces, bet arī pedagoģes Vecumnieku Mūzikas un mākslas skolā, taču brīvajā laikā ceļo un uzkrāto sajūtu un emocionālo pieredzi realizē savos mākslas darbos un darbā ar jauno paaudzi.

Gita Ose

Māksliniece saka tā:

"Ceļojumi...? Jā, ceļojumi. Jo ceļot var telpā, laikā un arī fantāzijā. Skatoties sejās, skatoties acīs. Skatoties, kā cilvēki izspēlē savas dzīves un izrotā savus sapņus un savas ilgas. Katrs tēls, katras acis stāsta par cerībām - būt veiksmīgam, mīlētam, saprastam. Jā, varbūt, ceļojumi cilvēku sapņos..."

Gita Ose 2009. gadā Latvijas Mākslas akadēmijā ieguvusi maģistra grādu, kā arī bakalaura grādu stikla mākslā 2007. gadā. Šobrīd strādā Vecumnieku Mūzikas un mākslas skolā par skolotāju grafikā un stikla mākslā. Pārējais laiks tiek veltīts gleznošanai un stikla darbu radīšanai. Kopš 2004.gada piedalījusies virknē izstāžu gan Latvijā, gan ārpus tās. Pēdējā personālizstāde bija skatāma Rīgā "POP - UP" galerijā 2016. gadā. Mākslas darbi atrodas privātkolekcijās gan Latvijā, gan ārzemēs.

Anda Sproģe

“Vai tev kādreiz ir gadījies redzēt pilsētu, kas būtu līdzīga šai?” – Hubilajs jautāja Marko Polo, gredzeniem rotāto roku pabāzis ārā no ķeizariskās galeras zīda baldahīna un norādīdams uz tiltiem, kas izliekušies pāri kanāliem, uz karaliskajiem namiem, kuru marmora sliekšņi mirkst ūdenī, uz vieglu kuģīšu šaudīšanos šurpu turpu un līkumošanu, paklausot garu irkļu kustībām, uz plakandibena liellaivām, no kurām tirgus laukumos tiek izkrauti dārzeņu grozi, uz balkoniem, jumtu terasēm, kupoliem, zvanu torņiem, salu dārziem, kas zaļi zaigo lagūnas pelēcībā.”

/Italo Kalvino “Neredzamās pilsētas/

Anda Sproģe savus spilgtākos iespaidus ir guvusi vairākkārtējos ceļojumos uz Venēciju. Tāpēc liela daļa izstādes gleznu atspoguļo Venēcijas pilsētas ainas. Anda savus darbus bieži glezno mūzikas pavadībā, jo tie paspilgtina sajūtas un emociju krāsas. Vivaldi vai Bahs ir bieži pavadoņi mākslinieces darbnīcā.

2003. gadā Anda absolvē Latvijas Universitāti Psiholoģijas un pedagoģijas fakultāti un kļūst par vizuālās mākslas un mākslas vēstures skolotāju. Gleznošanas kursu apgūst pie Jura Utāna.  Meistara iedvesmota, sāk strādāt par gleznošanas skolotāju. Kopā ar Ivetu Lavrinoviču Vecumnieku Mūzikas skolā 2004. gadā atver mākslas studiju, vēlāk nodibina Vecumnieku Mūzikas un mākslas skolā Vizuāli plastiskās mākslas programmu. Joprojām strādā Vecumnieku Mūzikas un mākslas skolā par gleznošanas skolotāju, ir mākslas programmas vadītāja. Vecumnieku vidusskolā strādā par vizuālās mākslas skolotāju. Glezno, iekārto izstādes sev un arī citiem māksliniekiem. Vada pieaugušo gleznošanas nodarbības. No 2002. gada sarīkotas vairās personālizstādes. Pēdējā nozīmīgākā jubilejas izstāde autorei 2017. gada aprīlī Vecumnieku Mūzikas un mākslas skolā “Ar sapni nokļūt Venēcijā”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48598504sec.