10 mini Zoo Latgalē, kas patiks gan lieliem, gan maziem ceļotājiem

Latgales reģiona tūrisma asociācija apkopojusi 10 saimniecības un vietas, kur var apskatīt daudzveidīgo dzīvnieku pasauli un kopā ar ģimeni kvalitatīvi pavadīt laiku.

Latgales zoodārzā Daugavpilī viens no lielākajiem zoodārza projektiem ir "Purva takas" izveidošana. Taka atrodas purvā – Daugavpils pilsētas centrā. Tas ir vienīgais šāda tipa purvs Eiropā. Pa labiekārtotu taku, būs iespēja doties pastaigās un iejusties dabas pētnieka lomā, izvēloties piedzīvojumu maršrutu. Latgales zoodārza ekspozīcijā un laboratorijā dzīvo dažādi eksotiskie dzīvnieki, pērtiķi, žņaudzējčūskas, krokodili, bruņurupuči, iguānas, skorpioni u.c. tropu mežu un Latvijas ainavu iemītnieki. Ikviens interesents ekspozīcijā var aplūkot dzīvniekus, kā arī pasūtīt ekskursiju, tematisko stundu konferenču zālē u.c. aktivitātes.

JuRita Mini Zoo, kas atrodas Daugavpils novadā, ir lieliska atpūtas vieta ģimenēm, kur iespējams iepazīties ar dažādiem dzīvniekiem. Piedāvājumā apskate un kontakts ar dzīvniekiem, barošana ar zoodārzā iegādāto barību. Šeit sastopami alpakas, lamas, ķenguri, kamielis, dambrieži, punduraitas, pundurkazas, poniji, ēzeļi, zirgi, truši un citi dzīvnieki.

Krāslavas novada zemnieku saimniecībā "AKATI" izveidots plašs putnu dārzs, kurā iespēja apskatīt pāvus, fazānus, Āfrikas melnos strausus, Austrālijas emu, nandu, alpakus, pekarus, kā arī sivēnus, govis, kazas un citus mājdzīvniekus. Savukārt netālu esošajā zemnieku saimniecībā "Guntiņi" kopš 2005. gada nodarbojas ar trušu audzēšanu. 7 dažādu šķirņu truši veido aptuveni 300 trušu lielu saimi. Saimniecībā vēl ir apskatāmi rikšotāji un kazas. Nelielām grupām iespējamas izjādes ar poniju.

Neparasta apskates saimniecība atrodas Preiļu pusē- vīngliemežu audzētava "Ošu mājas". Saimnieks un labs stāstnieks Ainis gaida jūs ciemos, lai ne tikai pastāstītu par vīngliemežu dzīvi, piedāvātu degustācijas, bet arī SPA procedūru - vīngliemežu masāžu sejai. Un tas nav nekāds joks!

Aglonas novadā – ģimenes veidotā briežu dārzā, kurā mīt dažādas briežu sugas varēsiet iepazīties ar Dāvida briežiem, Staltbriežiem un dambriežiem, uzzināsiet par to dzīvi un audzēšanu. Pacienāsiet ar kādu briežu  gardumu un noteikti kāds no iemītniekiem atļaus sevi samīļot.

Sākot ar 15. maiju darbu atsāk mini zoo "Rozīte", tajā apskatāma eksotisko putnu un pundurdzīvnieku privātā kolekcija ar 200 dzīvniekiem. Apkārt plaša un iekopta teritorija ar dažādiem interesantiem vides objektiem. Blakus mini zoo "Rozītes" atrodas piknika un kempinga vieta "Zemeņu lauks" ar plašu rotaļu laukumu bērniem un dažādām izklaides iespējām.

Ciblas novada lauku viensētā "Grunduļos" jeb "Baložu sētā" ir iespēja sajust dabas dzīves ritumu, vērot trušu draiskulības, aitu ganāmpulku, gotiņas ar teliņiem, vistu pulciņu. No citām saimniecībām "Baložu sēta" atšķiras ar lielo baložu saimi. Tie ir saimnieka vaļasprieks, lolojums un lepnums. Skaistos un daudzveidīgos putnus var vērot ikdienas dzīvē, baudīt to lidojumu, uzzināt interesantus faktus par baložu dzīvi un paradumiem. Kolekcijā ir līdz 30 mājas dekoratīvo baložu šķirnēm.

No 2. maija viesus uzņem arī Balvu novada rančo "Ozolmājas". Te var sastapt Īru Tinkeru šķirnes izcili skaistos zirgus, ponijus, garspalvainos franču ēzeļus, dažādu krāsu alpakas, vairāku šķirņu kazas un aitas ar ragiem un bez, Āfrikas strausus, pāvus un vēl ļoti daudzu putnu šķirnes, kā arī trušus, kuriem ir pašiem savs rančo. Pēc apmeklējuma pieejams piknika laukumiņš ar grilu, ugunskura vietu un atsevišķa lapenīte atpūtai.

Pededzes vidusteces plašajās un veciem ozoliem bagātajās palienes pļavās izveidota briežu saimniecība "Mežsētas" aptuveni 200 ha lielā platībā Rugāju novadā. Tā ir viena no pirmajām briežu audzētavām Latvijā, un šobrīd tajā atrodas vairāk nekā 300 dzīvnieku, kas iepirkti no visas pasaules – Īrijas, Polijas, Holandes, Ungārijas un Lietuvas. Līdzās briežiem dzīvo arī stirnas un mežacūkas. Briežu dārzs atrodas īpaši aizsargājamā dabas teritorijā un šī ir sapņu vieta dabas draugiem, ja paveiksies varat dzirdēt vai pat redzēt urālpūci, mazo ērgli, vidējo dzeni, baltmugurdzeni, griezi, melno un pelēko dzilnu, sila cīruli un citus, kas iekļauti Latvijas sarkanajā grāmatā. Saimniecības īpašais piedāvājums ir Safari izbraucienu pa briežu dārza teritoriju.

Plašāku informāciju par apskaties vietām Latgalē var meklēt latgale.travel.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.14187908sec.