Četrās Latvijas pilsētās notiks dzejas un improvizētās mūzikas projekta «klausies» plates prezentācijas tūre

2020. gada augustā Ventspils koncertzālē «Latvija» atvērtajā ierakstu sesijā ar klausītāju klātbūtni notika dzejas un improvizētās mūzikas projekta «klausies» jaunā albuma analogais ieraksts. Tvartā ar nosaukumu «9», ko digitālajā un vinila plates formātā nupat laidusi klajā izdevniecība «Jersika Records», iekļauti deviņi stāsti latviešu, krievu un angļu valodā. Epidemioloģiskie apstākļi beidzot ļauj «klausies» ieraksta trio sastāvam (Aleksandra Line — dzeja, runātais vārds, Edgars Cīrulis — klavieres, kompozīcijas, Alberts Reinholds Ostegods — kontrabass, kompozīcijas) atkal satikties Latvijā, lai parādītu klausītājiem «9» klātienē, tāpēc «klausies» koncerti vasaras beigās risināsies Rīgā, Liepājā, Cēsīs un Inčukalnā.

«Pēc «9» noklausīšanās konstatēju, ka latviski runātie teksti skan sirsnīgāk un visdziedošāk, krieviski runātie — intensīvāk, dramatiskāk, un angliski teiktie — atsvešinātāk, surdinētāk. Un tie saules puisēniņi, brāļi tavi, atgādina LR3 «Klasika» raidījumā «Meistars Knehts» rakstnieka Haralda Matuļa teikto — [ir tik svarīgi] «neapstāties grūtajā ceļā uz labāku pasauli». Aleksandra zina, ka būs labāk. Es zinu, ka nebūs. Tomēr Aleksandras teiktais var likt man pārskatīt savus apgalvojumus», — šādi jauno albumu vērtējis Orests Silabriedis.

««9» ir konceptuāli noslīpēts darbs. Turklāt līdz niansēm. «9» (katrs pats var izdomāt, kurā valodā jāizrunā albuma nosaukums) ir no tiem albumiem, ko droši var klausīties uz riņķi vien – māksliniecisko konceptu tas tikai paspilgtinās. Turklāt arī Aleksandras teksti ir tādi, kuros arvien atrast jaunas nianses – gluži tāpat, kā tos krāsojošajā mūzikā», — šāds bijis mūzikas apskatnieka Kaspara Zaviļeiska vērtējums.

Albumā iekļautās kompozīcijas vēsta par katru no mums, kurš ir tikai cilvēks — stiprs un ievainojams, praktisks un sapņains reizē, bērns iekšpusē un uzticams daudzpusīgs pieaugušais ārpus, kurš mēģina pats veidot labāku pasauli tai vietā, lai tādu meklētu un atrastu. Četros prezentācijas tūres koncertos akustiskajā latviešu/dāņu mākslinieku izpildījumā izskanēs vinilā platē iekļautie skaņdarbi, kā arī daži no jaunākajiem un neizdotajiem albumā neiekļautajiem stāstiem.

29. augusts – Inčukalna Tautas nams (pie Medību pils), Inčukalns

30. augusts – Kultūras nams Wiktorija, Liepāja

31. augusts – Mūzikas un drāmas telpa OratoriO, Rīga

1. septembris – Mākslas telpa Mala, Cēsis

* Sakarā ar epidemioloģisko situāciju valstī ieejas noteikumi katrā no pasākumiem var atšķirties: apmeklētājus lūdz rūpīgi ieskatīties konkrētā koncerta apmeklējuma prasībās.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Latvija
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.62248397sec.