Pašvaldības pilsētu sabiedriskajā transportā tomēr varēs piemērot atlaides

2021. gada 26. oktobrī Ministru kabineta sēdē veica grozījumus rīkojumā Nr.720 “Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu”, precizējot braukšanas atlaižu piemērošanu pilsētu sabiedriskajā transportā.

Pašvaldības ārkārtējās situācijas laikā var lemt par braukšanas maksas atvieglojumu noteikšanu vai faktiskās braukšanas maksas kompensēšanu pilsētu sabiedriskajā transportā: izglītojamiem, kuriem mācību process norisinās klātienē; personām, kas iesaistītas ārstniecības procesā, un strādājošiem – izglītības iestāžu darbiniekiem, personām, kas iesaistītas sociālās aprūpes pakalpojumu sniegšanā, valsts un pašvaldības policijas darbiniekiem (amatpersonām). Līdz šim noteiktais regulējums paredzēja, ka atlaides netiek piemērotas nevienai personu grupai.

Valsts noteiktos braukšanas maksas atvieglojumus arī turpmāk varēs saņemt visi pasažieri, braucot reģionālo maršrutu autobusos un vilcienos. Nemainīga paliek kārtība, ka braukšanas maksas atvieglojumi personām ar I un II grupas invaliditāti un viņu pavadoņiem tiks nodrošinātas arī valstspilsētu organizētajā sabiedriskajā transportā. Tāpat reģionālajā sabiedriskajā transportā ietilpība paliek, kā tika noteikts iepriekš – tā nedrīkst pārsniegt 80% no transportlīdzekļa ietilpības. Savukārt, pieturvietās ārpus reģionālās nozīmes maršrutu galapunktiem, ja nepieciešams uzņemt pasažierus, ietilpība noteikta 85% apmērā.

Kā ziņots iepriekš, mājsēdes laikā sabiedriskā transporta darbības laiks netiek ierobežots, lai primāri nodrošinātu iedzīvotāju nokļūšanu uz un no darba vai veiktu darba pienākumus. Tāpat, būs iespēja izmantot taksometra pakalpojumus vai pārvietoties ar savu transportu. Atrodoties ārpus savām mājsaimniecībām mājsēdes laikā, iedzīvotājiem ir jābūt iemesla apliecinājumam par dzīvesvietas atstāšanu. Vienlaikus ārkārtējās situācijas, tostarp arī mājsēdes laikā, pilsētas un piepilsētas sabiedriskajā transportā noteikts 50% piepildījums.

Pārvietošanās ārpus dzīves vietas mājsēdes laikā atļauta iedzīvotājiem, lai pildītu darba pienākumus, dotos uz un no darba vai dienesta vietas. Lai nokļūtu līdz darba vietai vai atgrieztos no tās dzīvesvietā ar darba devēja izsniegtu apliecinājumu transporta līdzeklī (izņemot sabiedrisko transportu) atļauts pārvietoties vienlaikus trijām personām, kuras nav vienas mājsaimniecības locekļi, lietojot sejas maskas un nodrošinot dabisko vēdināšanu. Ja transportlīdzeklī ir vairāk par piecām vietām, tad atļauts pārvietoties vienlaikus vairāk kā trijām personām, bet nepārsniedzot salona  50% piepildījumu.

Aicinām iedzīvotājus būt atbildīgiem un ievērot visus valstī noteiktos drošības pasākumus, sabiedrisko transportu izmantot tikai neatliekamiem braucieniem! Tāpat, ja ir iespēja, īsās distances veikt ar kājām vai velosipēdu. Katra cilvēka izlēmīga rīcība, rūpīgi ievērojot visus drošības pasākumus un vakcinējoties, palīdz apturēt pandēmiju un atgriezties ierastajā ikdienas dzīves ritmā.

Detalizēta informācija par to, kas jāievēro ārkārtējā situācijā, tostarp mājsēdes laikā Ministru kabineta 2021. gada 9. oktobra rīkojumā Nr. 720 "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu"

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Latvija
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48599291sec.