Ziemas burvība Gaujas Nacionālajā parkā

Gaujas Nacionālo parku izrotājis biezs sniegs, pārvēršot to par ziemas karaļvalsti, kur izbaudīt ziemas burvību - doties izzinošās ziemas pastaigās, slēpot vai braukt ar sniega dēli, vizināties kamanās, pētīt daudzkrāsainos leduskritumus un vērot baltās parka ainavas, soļojot virs kupenām ar sniega kurpēm, izbaudīt aizraujošu braucienu autentiskās suņu kamanās ar Sibīrijas haskijiem, iepirkties mājražotāju Ziemassvētku tirdziņos un apmeklēt pasākumus.

1. SLĒPO VAI BRAUC AR SNIEGA DĒLI GAUJAS NACIONĀLAJĀ PARKĀ

Labas ziņas visiem ziemas sporta un aktīvās atpūtas cienītājiem. Gaujas Nacionālā parka teritorijā pieejamas vairākas slēpošanas trases un snovošanas kalni, kuri jau atvērti un lieliski piemēroti gan pieredzējušiem slēpotājiem, kā arī tiem, kas mācās. Ziemas atpūtas komplekss “ŽAGARKALNS”,  izceļas ar slēpošanas nogāžu skaitu – pieejamas 10 dažādas grūtības trases, kas piemērotas gan iesācējiem, gan pieredzējušiem slēpotājiem un snovotājiem. Savukārt garākos nobraucienus Latvijā vari izbaudīt pasakaini skaistā, pirmatnīgas dabas ieskautā vidē slēpošanas parkā “OZOLKALNS”.

Slēpošanas un biatlona centrs “CĒSIS” piedāvā mākslīgā un dabīgā sniega klātas trases, gleznainā skujkoku mežā, aktīvās atpūtas cienītājiem, kā arī profesionāliem sportistiem. Izbaudīt dzestro ziemas gaisu un mierpilnos Siguldas skatus piedāvā saldētā distanču slēpošanas trasē “FISCHER”, vienīgajā šāda veida trasē visā Austrumeiropā. Arī SIGULDAS PILSĒTAS TRASE aicina ziemas baudītājus izjust svaiga gaisa dzestrumu, laižoties lejā no kalna ar slēpēm vai snovbordu. Sportiskākais kalns, garākais nobrauciens, plašākā nogāze, moderns aprīkojums, gleznains skats – tas viss raksturo Siguldas pilsētas trasi.

Ja vēlies slēpošanu izbaudīt ar bērniem, Enter Gauja iesaka apmeklēt Reiņa trasi. REIŅA TRASE piedāvā aizraujošu atpūtu plašā aktīvās atpūtas centrā - "Herkuless" bērnu parks ir īpaši veidota un norobežota nogāze ar lentes tipa pacēlāju un izvietotām dzīvnieku figūrām, kas mazajiem slēpotājiem padara šo sporta veidu vēl aizraujošāku un palīdz noturēt uzmanību apmācību laikā. Kā arī atpūtas parka “RĀMKALNI” slēpošanas trase priecē ziemas sporta aktivitāšu cienītājus, kas novērtē sajūsminošus nobraucienus un brīnišķīgus dabas skatus. Vairāk info ŠEIT.

Pēc aktuālajiem MK noteikumiem šosezon visi kalni darbojas “zaļajā” drošības režīmā. Tas nozīmē pakalpojums pieejams tikai apmeklētājiem ar vakcinācijas vai izslimošanas sertifikātiem, bērniem līdz 12.g.v kopā ar vecākiem, kam ir sertifikāts, jauniešiem no 12.g.v līdz 18.g.v ar sertifikātu vai ar testu “ne vecāku” par 72 stundām.

2. PASTAIGU TAKAS

Ziemas mēnešos upes ieleja piedāvā lieliskus skatus, kurus vasaras mēnešos slēpj koku lapotne. Gaujas nacionālajā parkā ir daudz taku aizraujošām un izzinošām ziemas pastaigām, kur baudīt skaistās ainavas un ieelpot svaigu gaisu. Daļa no tiem ietver ievērojamas skatu vietas, kā, piemēram, Gleznotājkalna pastaigu taka vai Turaidas muzejrezervāta pastaigu takas un skats no Turaidas pils torņa. Taču daudzi pastaigu maršruti ved gar iespaidīgām klintīm, kas paslēpušās skaistajos mežos. Ziemā klintis atsedz sevi visā spožumā, un piesnigušais, klusais mežs ir burvības pilns.

Cīrulīšu dabas takas sniedz iespēju iedvesmojošā pastaigā izzināt skaistās Gaujas ielejas attīstību no ledus laikmeta līdz mūsdienām! Cīrulīšu dabas takas ir labiekārtoti pastaigu maršruti Gaujas nacionālajā parkā 2,7 km, 6,2 km un 3,5 km garumā. Takas ir marķētas un visā maršrutā tajās izvietotas informatīvas plāksnes, kas stāsta par šeit redzamo dabas objektu izcelsmi, to nozīmi latviešu tradīcijās un kultūrā.

Cecīļu dabas taka ir kājāmgājēju tūrisma maršruts, kurā ir iespēja iepazīt Amatas novada dabas objektus gar Kumadas upes un Dančupītes upes krastiem. Iespēja doties pārgājienā pa dažāda garuma maršrutiem, ceļā aplūkojot ainaviskus pārsteigumus un dabas objektus. Takā darbojās arī gaismas parks. Gaismas taka atvērta katru sestdienu no plkst. 17:00 līdz plkst. 21:00 (darba laiks var mainīties).

Maršruts “Gaujas senlejas labākās skatu vietas” ir tradicionāls maršruts Gaujas Nacionālā parka sirdī – Siguldas pusē, kas nekad nepieviļ. Tajā redzami iespaidīgākie Gaujas senlejas skati. Maršruts atrodas pie Siguldas – Gaujas Nacionālā parka “vārtiem” no Rīgas puses. Sigulda piedāvā plašu ziemas aktivitāšu klāstu, tostarp braucienus visai ģimenei pa bobsleja trasi.

Sietiņiezis, kas vairumam zināms kā Baltijas lielākais baltā smilšakmens “milzis”, ap sevi ved pa labiekārtotu taku. Dodoties pastaigā, tu sajutīsies gluži kā pirmatnējais valdnieks, kurš smeļas jaunas idejas un domas, šī burvīgā dabas veidojuma ieskauts. Viesojoties Valmierā ieplāno arī Zilākalna apskati -  tautas brīvības un mīlestības simbols, un tas vienmēr apvīts ar dažādiem nostāstiem un teikām. Kalna virsotnē nesen izveidota jauna skatu platforma.

Zvārtes iezis ir viens no gleznainākajiem Devona smilšakmens iežu atsegumiem ne tikai Gaujas nacionālajā parkā, bet arī Latvijā. Zvārtes ieža apkārtne ir plaša un ainaviska.

Dodies ekspedīcijā uz  Kvēpenes pilskalnu un uz dižozolu. Lieliska ziemas ainava pavērsies uz Pārgaujas mežiem un Ieriķiem no netālu esošā Rūsiņa kalna. Kvēpenes pilskalns atrodas Gaujas labajā krastā, 6 km lejpus Cēsīm un 5 km uz dienvidiem no Raiskuma ezera.     Izej pastaigā pa Ziemassvētku lampiņām izrotāto Cēsu pilsētu. Iespējams ceļā Tevi gaidīs negaidīts pārsteigums. Vienības laukumu un Rožu laukumu grezno krāšņas svētku egles. Svētku lampiņas iedegtas arī citviet pilsētā. Pēc pastaigas vari iestiprināties ar Cēsu un apkārtnes ēdināšanas uzņēmumu gardumiem.    

Braucot uz Līgatni, iespējams izbaudīt smilšakmens klinti Lustūzi. Vari doties aizraujošā pastaigā Līgatnes pagrabu alām, kuras savām rokām radījuši senie iedzīvotāji. Redzēsi mežainas gravas, smilšakmens atsegumus un klinšu alas, kā arī iespējams izstaigāt dabas takas un iepazīsi savvaļas dzīvnieku mītnes. Iespēja doties ekskursijā pa Līgatnes papīrfabrikas ciemata kultūrvēsturisko tūrisma taku, apmeklēt seno Līgatnes papīrfabrikas ražotni un apskatīt papīrfabrikas strādnieku vēsturisko ciematu.

Visi Gaujas Nacionālā parka apskates objekti un dabas takas pieejamas ŠEIT. Gaujas Nacionālā parka maršrutus vari apskatīt un tiešsaistē tiem sekot aplikācijā Enter Gauja. Lejupielādē to ŠEIT.

3. IZBRAUCIENS KAMANĀS

Izbrauciens kamanās Bīriņu Pilī ir romantisks piedzīvojums balto kupenu ieskautās takās – sajūti senatnes garu, spirdzinošo gaisu un sniegotās vēja brāzmas!

Tradicionālās kamanas velk Bīriņu Pils staļļa zirgs Safrāns, kas vislabāk pazīst apkārtnes parku sniegotos līkločus. Ziemai raksturīgās dabas ainavas, kuras caurstrāvo pirmatnīguma gars, padara braucienu pasakainu un neaizmirstamu. Brauciens aizvedīs tevi uz Ainavu parku un senā Mežaparka sākumu. Kamanas slīdēs gar vecajām ūdensdzirnavām, līdz nokļūsi pie Mīlestības ozola. Uzvelc piemērotu apģērbu un ļaujies atpūtai. Vairāk info ŠEIT.

Arī Valmiermuižas viesi aicināti izmēģināt jāšanu vai braukšanu zirga kamanās, vienlaikus apskatot gleznaino apkārtni, kas piepildīta ar vēsturiskiem stāstiem. Izjādes notiek parkā, kas atrodas blakus Valmiermuižas alus darītavai.

4. DODKEPU.LV PIEDZĪVOJUMS AR HASKIJIEM

Aizraujošs brauciens autentiskās suņu kamanās ar Sibīrijas haskijiem Amatas novadā, šis ir ziemas sapnis, kas var kļūt par realitāti šeit Latvijā. Iespēja izbaudīt aizraujošu piedzīvojumu, baudot pastaigu, gleznainos skatus un mīlestību, ko spēj sniegt cilvēkus mīlošie haskiji.

Dodkepu.lv haskiji ir aktīvi sportisti un regulāri piedalās dažādās kamanu suņu sporta sacensībās. Šiem haskijiem piemīt neatkārtojams spēks un izturība, neizsīkstoša mīlestība un dzīvesprieks. Šo dzīvesprieku aicinām izbaudīt ikvienam no jums. Izbraucieni notiek Āraišu ezerpils apkārtnē, Zaļā dzelzceļa posmos, Zvārtas ieža apkārtnē un Gaujas nacionālā parka takās. Par konkrētu vietas pieejamību var vienoties individuāli.

Ja vēlaties piedzīvot neaizmirstamu pastaigu kopā ar haskijiem, sazinieties ar dodkepu.lv komandu un piesakiet savu piedzīvojumu. Vairāk info ŠEIT.

5. ĀRAIŠU EZERPILS ARHEOLOĢISKAIS PARKS

Īpaši skaisti Āraišos ir ziemas laikā, kad tālumā redzami balti apsniguši pauguri un koki. Āraišu Ezerpils Arheoloģiskā parka apmeklētāju centrā iespējams paņemt karti, tajā parādīts Āraišu maršruts, kuru iespējams pielāgot īsākiem un garākiem pārgājieniem. Pēc pastaigas, iepazīstot ekspozīciju, iespējams sasildīties un tad turpināt gājienu pa parka teritoriju.

6. SPA UN PIRTS RITUĀLI

Izbaudiet dažādas spa procedūras, masāžu, īpašus pirts rituālus un peldes. Ziedlejas - vieta, kur iemantot spēku, iedvesmot sevi un dalīties tajā ar tuvajiem. Ziedleju pirts rituāli ir autentisks piedzīvojums, kurā tevi aizvedīs viedi meistari un spēcinošā apkārtnes daba. SPA Hotel Ezeri SPA un lauku pirts rituāli palīdzēs atbrīvoties no spriedzes, saguruma un atgūt dzirkstošu skatu uz dzīvi. Skaistajā, dabas ieskautā vidē vari baudīt daudzveidīgas SPA procedūras, masāžas, īpašus pirts rituālus un peldes baseinos.

Uzzini daudzveidīgus piedzīvojumus Gaujas Nacionālajā parkā, apmeklējot www.entergauja.com vai lejupielādējot mobilo lietotni “Enter Gauja”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Latvija
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aktīvās tūrisma sezonas atklāšana Jelgavā Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
20.aprīlī 12 - 17 ikviens aicināts uz aktīvās tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu Dzīvesziņas un arodu sētā. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Valmieras TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54371786sec.