Slēpņošana pārgājienu maršrutā «Mežtaka»

Vidzemes plānošanas reģions un Rīgas plānošanas reģions īstenojuši ieceri bagātināt pārgājienu maršrutu “Mežtaka” ar izglītojoši izklaidējošu spēles elementu – posmos no Rīgas līdz Igaunijas robežai izvietoti geokešinga slēpņi.

Garās distances pārgājienu maršruts “Mežtaka” veidots kā tūrisma produkts, kas pieejams visās sezonās un piemērots atšķirīgām mērķauditorijām gan no Latvijas, gan ārvalstīm. Izvēloties katra vēlmēm un interesēm atbilstošus posmus, takā iespējams doties gan īsā pastaigā, gan vienas vai vairāku dienu pārgājienā, gan sportiskā garās distances pārgājienā līdz pat ~ 2141 km cauri visām trim Baltijas valstīm.

Lai paplašinātu Mežtakas mērķauditoriju un padarītu aizraujošāku nesteidzīgo dabas baudītāju pieredzējumu Mežtakā, posmos no Rīgas līdz Igaunijas robežai izvietoti slēpņi, kuru aprakstos iekļauti interesanti stāsti par dabas un kultūrvēstures mantojumu, ko var iepazīt Mežtakas gājējs.

“Slēpņošana ir populāra visā pasaulē, un šīs kopienas pārstāvji ir dabā gājēji un piedzīvojumu cienītāji. Bieži vien jaunu slēpņu meklējumi ir šīs kopienas pārstāvju galvenais dzinulis ceļojumam uz kādu galamērķi. Slēpņu izvietošana Mežtakā padara šo tūrisma produktu redzamāku ne tikai vietējiem, bet arī ārvalstu viesiem. Ar slēpņiem varam pastāstīt par interesantām vietām, pakalpojumiem un izklaides iespējām, kā arī dabas un kultūrvēstures mantojumu,  kas ceļotājam, iespējams, citkārt paslīdētu garām,” stāsta Edgars Ražinskis, Mežtakas tūrisma eksperts Rīgas plānošanas reģionā.

Kas ir slēpņošana jeb geokešings (geocaching)?

Slēpņošana ir orientēšanās vai “dārgumu medību” spēle, kuru spēlē brīvā dabā,  risinot mīklas un pārvarot fiziskus izaicinājumus, lai atrastu slēpni – dabā paslēptu konteineri, kurā ievietotajā viesu grāmatā atradējs veic atzīmi. Ar šo aktivitāti var nodarboties gan individuāli, gan ģimenes vai draugu kompānijā, turklāt nav nepieciešama iepriekšēja pieredze.

Lai piedalītos spēlē, jāizveido lietotāja konts vietnē www.geocaching.com , jāizvēlas slēpnis, ko meklēt, un jāiepazīstas ar slēpņa aprakstu. Slēpņiem ir dažādi veidi un grūtības pakāpes. Mežtakā izvietotie slēpņi lielākoties ir paredzēti slēpņotājiem-iesācējiem.

Vairāk par slēpņošanu un tās noteikumiem varat izlasīt šeit Geocaching mājas lapā.

Mežtakas ziemeļu daļā vairāk nekā 100 slēpņi

Geokešinga slēpņi Mežtakas ziemeļu daļā izvietoti ne tikai Latvijā, bet arī Igaunijā, tādējādi slēpņu medniekiem pieejami vairāk nekā 100 slēpņi Mežtakas posmos no Rīgas līdz Tallinai.

Latvijā izvietoto slēpņu sarakstu meklējiet šeit, savukārt Igaunijā izvietoto slēpņu saraksts pieejams šeit.

Mežtakas komanda novēl aizrautīgu slēpņošanu!

Projekts "Pārrobežu pārgājiena maršruts "Mežtaka"" tiek īstenots ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda Centrālā Baltijas jūras reģiona pārrobežu sadarbības programmas 2014.–2020. gadam finansiālu atbalstu, sadarbojoties Latvijas un Igaunijas partneriem.

Vairāk par projektu: Maija Rieksta, projekta vadītāja Vidzemes plānošanas reģionā, +371 26099521, [email protected]

Informāciju sagatavojusi: Māra Sproģe, Vidzemes plānošanas reģiona sabiedrisko attiecību speciāliste, +371 26488091, [email protected]

Šis raksts atspoguļo autora viedokli. Programmas vadošā iestāde neatbild par tajā ietvertās informācijas iespējamo izmantošanu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13820791sec.