Sakām ardievas auduma sejas maskām

Lai nodrošinātu augstāku aizsardzību, no 25. janvāra sabiedriskajā transportā, taksometros un pasažieru komercpārvadājumos ar vieglo automobili visiem obligāti jāizmanto vismaz FFP2 klases respiratori bez vārsta (respiratori) vai medicīniskās sejas maskas. Auduma sejas maskas vairs nevarēs izmantot! Ārkārtējās situācijas laikā spēkā paliek visas iepriekš noteiktās drošības prasības.

Sabiedriskajā transportā izglītības iestādes izsniegtās nemedicīniskās (auduma) sejas maskas var lietot skolas vecuma bērni no septiņu  līdz divpadsmit gadu vecumam. Savukārt bez sejas maskām vai respiratoriem sabiedriskajā transportā var braukt pirmsskolas vecuma bērni līdz septiņu gadu vecumam, bērni, kuri apgūst pirmsskolas izglītības programmu, kā arī personas ar acīmredzamiem kustību vai psihiskās veselības traucējumiem.

Respiratoru vai medicīnisko masku lietošana sabiedriskajā transportā, taksometros un pasažieru komercpārvadājumos ar vieglo automobili ir obligāta arī visiem sabiedriskā transporta darbiniekiem, kas nonāk saskarē ar pasažieriem (piemēram, kontrolieris, konduktors, transportlīdzekļa vadītājs), un vadītājam, ja vadītāja kabīne nav pilnībā atdalīta no salona.

Ārkārtējās situācijas laikā sabiedriskajā transportā paliek spēkā iepriekš noteiktie drošības pasākumi un pakalpojumi tiek nodrošināti sarkanajā režīmā, t.i., pakalpojuma saņemšanai nav nepieciešams sadarbspējigs sertifikāts. Tāpat paliek spēkā iepriekš noteiktais, ka valstspilsētām ir iespēja organizēt sabiedriskā transporta pakalpojumus daļēji drošajā režīmā bez salona ietilpības ierobežojuma.

Arī autoostas, kas nodrošina biļešu tirdzniecību, un dzelzceļa stacijās esošās biļešu tirdzniecības kases, kurās tiek pārdotas biļetes tikai uz iekšzemes dzelzceļa maršrutiem, nodrošinās pakalpojumus bez sadarbspējīgiem sertifikātiem. Obligāta prasība autoostās un dzelzceļa stacijās ir respiratoru vai medicīnisko masku lietošana.

Sabiedrisko transportlīdzekļu ietilpība nedrīkst pārsniegt 80% no transportlīdzekļa ietilpības, pieturvietās ārpus reģionālās nozīmes maršrutu galapunktiem, ja nepieciešams uzņemt pasažierus, ietilpība noteikta 85% apmērā. Ja pārvadātājam transportlīdzekļa specifikas dēļ nav iespējams kontrolēt pasažieru iekāpšanu un izkāpšanu, transportlīdzeklī jābūt marķētām sēdvietām, nodrošinot distancēšanās prasību ievērošanu.

Noteikts, ka sabiedriskajā transportā, kas saņem dotācijas no pašvaldības, braukšanas maksas atvieglojumi netiks piemēroti pilngadīgajām personām, kurām nav vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta. Vienlaikus noteikts, ka pašvaldības var lemt par braukšanas maksas atvieglojumu noteikšanu vai faktiskās braukšanas maksas kompensēšanu vispārējās un profesionālās izglītības iestāžu izglītojamiem.

Savukārt valsts noteiktos braukšanas maksas atvieglojumus arī turpmāk varēs saņemt visi pasažieri, braucot reģionālo maršrutu autobusos un vilcienos. Nemainīga paliek kārtība, ka braukšanas maksas atvieglojumi personām ar I un II grupas invaliditāti un viņu pavadoņiem tiks nodrošinātas arī valstspilsētu organizētajā sabiedriskajā transportā.

Aicinām iedzīvotājus būt atbildīgiem un ievērot visus valstī noteiktos drošības pasākumus, sabiedrisko transportu izmantot tikai neatliekamiem braucieniem. Tāpat, ja ir iespēja, īsās distances veikt kājām vai velosipēdu, biļetes iegādāties tiešsaistē vai ar maksājuma kartēm. Katra cilvēka izlēmīga rīcība, rūpīgi ievērojot visus drošības pasākumus un vakcinējoties, palīdz ierobežot Covid-19 izplatību un atgriezties ierastajā ikdienas dzīves ritmā.

Detalizēta informācija par to, kas jāievēro ārkārtējās situācijas laikā: Ministru kabineta 2021. gada 9. oktobra rīkojumā Nr. 720 "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu"; Ministru kabineta noteikumi Nr. 662 “Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aktīvās tūrisma sezonas atklāšana Jelgavā Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
20.aprīlī 12 - 17 ikviens aicināts uz aktīvās tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu Dzīvesziņas un arodu sētā. | Skatīt vairāk
Latvija
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4549799sec.