Aicina doties sajūtu ceļojumā «Nēģu vilciens»

29.-30.01.2022. aicinām doties sajūtu ceļojumā ar “Nēģu vilcienu” uz Carnikavu, lai piedalītos stāstu takā “Klausies Carnikavu”, kas aizved uz Gardēžu Ciematu pie Novadpētniecības centra.  Norises dienās kursēs īpašie dažādu piejūras stihiju simbolizējoši vagoni maršrutos Rīga-Skulte un Skulte-Rīga, Gardēžu ciematā būs iespēja bagātināt savas zināšanas par nēģu dzīvi, zveju un pārstrādi, kā arī sekot līdzi tradicionālam nēģu pagatavošanas procesam un šefpavāru meistarklasēm.

29.-30.01.2022. ceļā dosies īpašie “Pasažieru vilciens” reisi ar atiešanas laiku no Rīgas stacijas plkst. 10.09 un no Skultes stacijas plkst. 11.46. Iekāpjot vilcienā, pasažieriem būs iespēja baudīt piejūras atmosfēru, ko veidos dažādas stihijas – priežu mežu svaigais gaiss, jūras viļņojošā veldze, kāpās izskaloto koku sentiments, jūrnieku dzīves rituma viedums. Tuvojoties Carnikavai, vagonos apmeklētājus sagaidīs kāda būtne, kas pavadīs ceļotājus līdz Carnikavas stacijai, kā arī ievedīs tālākā dienas piedzīvojumā.

Carnikavas Novadpētniecības centrs pārtaps par “Gardēžu ciematu”, kur 29. janvārī no plkst. 11.00 līdz 17.00 aizraujošā tiešraides pārraidē no “Cēlāju” mājas improvizācijas meistara Jāņa Kozlovska vadībā varēs iepazīt tradicionālās nēģu cepšanas meistarstiķus, nēģu zupas vārīšanas demonstrējumu, šefpavāru Māra Jansona (restorāns “Kest”) un Laura Aleksejeva (restorāns “36. līnija”) meistarklases, žurnālistes un “Rasola projekts” dalībnieces Sarmītes Kolātes stāstījumu par rasola vēsturi un nēģa nozīmi rasola pagatavošanā. Pasākuma tiešraidei un pasākuma aktualitātēm seko līdzi Facebook lapā “Nēģu vilciens”.

Stāstu takā “Klausies Carnikavu” uzzināsi “Zvejnieku stāstu”, kas stāstīs par zvejnieka amatu, zvejas rīkiem un zvejnieku atmiņām. Izbaudīsi “Jūras stāstu” jeb atmiņu stāstījumu par Carnikavas tālbraucējiem kapteiņiem. “Meža stāsts” vēstīs Piejūras militārā mantojuma noslēpumus, bet “Dzelmes stāsts” atklās nēģu dzīves pieturpunktus. Savukārt diennakts tumšajā laikā Gaujas krastā iemirdzēsies objekts “Gaismas tacis”, kur būs iespēja noklausīties taču un nēģu zvejas stāstu.

Pēc pasākuma norises sajūtu takas “Klausies Carnikavu” stāsti tiks izvietoti paliekošās atpazīstamības zīmēs, kas turpmāk paliks pieejamas Carnikavas apmeklētājiem ar iespēju tos noklausīties, noskenējot QR kodu uz takas malās novietotajām norādēm.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.64399695sec.