Tirgotāji prasa sertifikātu atcelšanu

Atsaucoties uz Latvijas Tirgotāju asociācijas aicinājumu pārrunāt Ekonomikas ministrijas stratēģiju par COVID-19 ierobežojumu normalizēšanu, 10.februārī notika LTA biedru tikšanās ar EM ministrijas pārstāvjiem.

Lai atvieglotu un uzlabotu situāciju tirdzniecības nozarē un epidemioloģiskās drošības pasākumus samērotu ar kaimiņvalstīm, uzņēmēji uzskata, ka jau tagad, negaidot martu, ir jāatsakās no sertifikātiem un jāpārskata kvadrātmetri, kas paredzēti vienam apmeklētājam. Pašlaik tie ir 25 m2, bet tirgotāji uzskata, ka tie jāsamazina vismaz līdz 15 m2.

"Jāpārstāj dalīt cilvēkus "zaļajos" un "sarkanajos", kas nemaina epidemioloģisko situāciju" - uzskata LTA prezidents Henriks Danusēvičs.

Situācija reģionos ir dramatiska - Lietuvas pierobežā vietēji iedzīvotāji bez sertifikātiem masveidā dodas strādāt pie lietuviešu uzņēmējiem. Valmieras Uzņēmēju kluba valdes loceklis Jurģis Ābele tikšanās laikā informēja, ka Vidzemes iedzīvotāji, ņemot vērā iespēju bez būtiskiem apgrūtinājumiem un jebkurā laikā saņemt pakalpojumus, jau kopš rudens regulāri dodas atpūtas un iepirkšanās braucienos uz Igauniju. Latvijas ekonomikai, savukārt, iet secen Igaunijas iedzīvotāju nauda. Pirms valsts ieviestajiem Covid-19 ierobežojumiem, Vidzemē tirdzniecībā darba dienās vismaz 15% no apgrozījuma veidoja igauņi, brīvdienās - 25%.

Uzņēmēji lēš, ka kopā valstij Covid-19 ierobežojumu dēļ zaudējumi tirdzniecības nozarē mērāmi simtiem miljonu eiro apmērā (ieskaitot zaudēto un neigūto pievienotās vērtības nodokli).

LTA arī piedāvā atcelt sertifikātu prasību profesionālas izglītības iestādes, kur sagatavo nozarei nepieciešamos speciālistus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52944994sec.