Rundāles pils muzejs laiž klajā spēli «Jaunie restauratori»

Lai iepazīstinātu jauniešus ar restauratora profesiju un aicinātu aizdomāties par senu lietu un ēku saglabāšanu, Rundāles pils muzejs ir laidis klajā spēli “Jaunie restauratori”.

Spēle paredzēta 6.–10. klašu audzēkņiem, taču sniegs prieku un jaunas zināšanas arī pieaugušajiem. To var spēlēt 3–5 cilvēku grupās, izmantojot spēles vietni internetā jaunierestauratori.lv un drukātus materiālus.

Spēle sastāv no ievada video, trim praktiskiem uzdevumiem un diskusiju sadaļas. Ievada videoierakstā spēlētāji uzzina interesantus faktus par Rundāles pils vēsturi un restaurāciju, bet praktiskie uzdevumi ļauj iejusties restauratoru lomā. Spēlētāji, veicot pils izpēti, uzzina, kā tā mainījusies restaurācijas laikā, kā arī mēģina atjaunot senos krāšņu flīžu zīmējumus un noteikt sienu gleznojumu galvenos bojājumu veidus.

Spēles ilgums ir 40 minūtes. Pēc spēles iespējams veltīt vēl 20 minūtes diskusijai, noskatoties papildu video un izmantojot spēles autoru sagatavotos jautājumus. Spēli var iegādāties programmas “Latvijas Skolas soma” ietvaros, kā arī individuāli Rundāles pils muzejā.

Spēli “Jaunie restauratori” sadarbībā ar muzeja speciālistiem izstrādājuši arhitekte, pilsētvides dizainere Evelīna Ozola, grafiskā dizainere Una Grants un spēļu veidotājs Kristaps Auzāns. Finansiālo atbalstu sniegusi AS “Būvuzņēmums Restaurators”.

Rundāles pils ir nozīmīgākā baroka stila celtne Latvijā, kas laika gaitā piedzīvojusi vairākas pārmaiņas. Pirmā pasaules kara laikā pilī tika ierīkots vācu armijas hospitālis, pēc kara – Rundāles pagasta pamatskola, savukārt pēc Otrā pasaules kara pils zālēs ierīkoja labības glabātavu. Šo pārmaiņu laikā pils sākotnējais iekārtojums tika pārveidots un bojāts. Lai pils atgūtu sākotnējo skaistumu, 1972. gadā sākās tās restaurācija, kas ilga gandrīz 50 gadu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50222611sec.