Jūlijā ar plašu programmu notiks Starptautiskais folkloras festivāls «Baltica»

No 2022. gada 6. līdz 10. jūlijam vairāk nekā 250 folkloras kopas un etnogrāfiskie ansambļi tiksies starptautiskajā folkloras festivālā “Baltica”. Festivāla programma būs plaša un daudzveidīga – koncerti, sadziedāšanās, danči, meistarklases un darbnīcas, folkloras kopu randiņi, vakarēšana, tikšanās ar stāstniekiem un citas aizraujošas norises.

Jau tradicionāli festivāls sāksies ar Baltijas vakaru, kad koncertā uzstāsies latviešu, lietuviešu un igauņu folkloras kopas. 6. jūlijā Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē plkst.18.00 skanēs koncerts “Kaimiņu būšana”. Koncertu būs iespējams vērot arī tiešraidē festivāla mājaslapā.

7. jūlijs iecerēts kā festivāla atklāšanas diena Siguldas novadā. Dienas pirmajā pusē Siguldas novada Inciemā, Inčukalnā, Jūdažos, Krimuldā, Lēdurgā un Mālpilī festivāla dalībnieki saspēlēs dziesmās, vārdos un darbos. Savukārt Turaidas muzejrezervātā plkst.15.30 kokles vienosies “Zelta spēļu saspēlē”, bet plkst. 18.00 Dainu kalnā skanēs Starptautiskā folkloras festivāla “Baltica” atklāšanas koncerts “Spēlē šādu vakariņu”. Pēc koncerta – sadziedāšanās.

8. jūlijā festivāls rotāsies Rīgā. Dienas garumā uz divām skatuvēm Vērmanes dārzā un Brīvības laukumā kopas no visas Latvijas parādīs mūsu tautas lokālo dziedāšanas tradīciju daudzveidību un klausītājiem dāvās iespēju iepazīt vietējo tradīciju, novadu dziedāšanas un muzicēšanas īpatnības.
Ceļā no Vērmanes dārza līdz Brīvības laukumam festivāla apmeklētājiem un dalībniekiem būs iespēja iegriezties dažādās dzīvā kultūras mantojuma darbnīcās – pamēģināt iemācīties kādu vārdu lībiski, pagaršot suitu cepto maizi un rucavnieku balto sviestu, salīdzināt cimdu rakstus no dažādiem Latvijas novadiem, apskatīt leģendāro Līvānu stiklu, u.c.. Plkst.16.00 Brīvības laukumā sāksies sadziedāšanās – trīs stundu garumā skanēs tautas dziesmas. Pasākumā līdzi dziedāt aicināts ikviens.
Rīgas Latviešu biedrības namā 8. jūlijā plkst.16.00 paredzēts festivāla “Baltica” zolītes turnīra sākums, plkst.17.00 norisināsies stāstnieku saiets, savukārt plkst.21.00 – Festivāla klubs ar dančiem un dziesmu istabu. Spēles un dančus ierādīs 14 folkloras kopas no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.
Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas LMT zālē laikā no plkst.11.00 līdz 18.00 notiks meistarklases iesācējiem mutes harmoniku, vargana un kokles spēlē, savukārt Lielajā zālē plkst.19.00 skanēs Tradicionālās daudzbalsības koncerts “Saskanēja man dziedot”. Koncertā godā tiks celta katra novada, kā arī kaimiņzemju – Lietuvas, Igaunijas – tradicionālā vokālā daudzbalsība.

9. jūlijā, novadu dienā, festivāls turpināsies Alsungā, Dundagā, Kuldīgā, Skrundā, Popē, Talsos un Ventspilī. Koncerti, spēles, sadziedāšanās, danči – vairāk nekā 20 norises Kurzemē. Savukārt Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā satiksies visi Latvijas novadi – notiks novadu kulinārā mantojuma parāde, kopu individuāli koncerti, folkloras kopu randiņi. Novadu dienas kulminācija – sadziedāšanās sacensības, kurās aicināts līdzdarboties ikviens muzeja apmeklētājs.

10. jūlijā Talsos, Sauleskalna estrādē plkst.14.00 skanēs Starptautiskā folkloras festivāla noslēguma koncerts "Krust` šķēr`s valodiņ!". Pirms koncerta iecerēts festivāla dalībnieku gājiens pa Ķēniņkalna ejām uz Sauleskalnu.

Plašāku festivāla programmu iespējams skatīt šeit - http://www.festivalbaltica.com/programma/. Ieeja Starptautiskā folkloras festivālā “Baltica” pasākumos bez maksas. Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā un Turaidas muzejrezervātā ieeja saskaņā ar muzeja cenrādi.
2022. gadā Starptautiskā folkloras festivāla tēma ir “Spēle” un moto “Nāc ar mani spēlēties”. “Baltica” kopš 1987. gada notiek kādā no Baltijas valstīm, sadarbojoties valsts un pašvaldību institūcijām, kā arī nevalstiskajām organizācijām. Festivālu organizē Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar Latvijas Etnogrāfisko brīvdabas muzeju, Turaidas muzejrezervātu, Kuldīgas novada pašvaldību, Rīgas domi, Siguldas novada pašvaldību, Talsu novada pašvaldību, Ventspils novada pašvaldību un Ventspils Kultūras centru.
Informācija par festivālu:
http://www.festivalbaltica.com/
https://www.facebook.com/festivalbaltica
https://www.instagram.com/festivalbaltica/


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Latvija
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.93818402sec.