«Mājas kafejnīcu dienas 2022» turpinās arī septembrī

Nedēļas nogale ir tepat ap stūri, tāpat kā jaunais mācību gads, bet “Mājas kafejnīcu dienas 2022” turpinās un gaidīs savus viesus arī šajā nedēļas nogalē. 3. un 4. septembrī notiekošās mājas kafejnīcas kalpos par lielisku veidu, kā atzīmēt jauno mācību gadu, izbaudot maltīšu daudzveidīgo klāstu un apskatot vēl neredzētas ainavas un apskates objektus. Šajā nedēļas nogalē viesus uzņems Saulkrastu un Ādažu novadā, Ziemeļkurzemes piekrastē, kā arī Piebalgas un Skujenes pusē.

No jūlija līdz pat septembra vidum vairāk nekā 400 Latvijas saimnieces un saimnieki brīvdienās aicina viesos, lai padalītos ar senu ģimenes recepti, ļautu pamieloties ar turpat dobē audzētiem labumiem un pamēģināt neierastus garšu savienojumus. Tāpat tā ir iespēja iepazīt nezināmas novada vietas, dabas krāšņumu un mieru un, galvenais, – cilvēkus, kuri ir gatavi atvērt savas sētas un būt kopā.

Ar “Garšu daudzveidību Saulkrastu novadā” ciemos gaidīs četrās mājas kafejnīcās. Mājas virtuve “Black Greenhouse” Fresh and Tasty sagaidīs viesus ar vērienīgu ēdienkarti – diļļu buljonā vārīti vēži, garšaugu sviestā cepta zandarta fileja, Andalūzijas gaspačo, vēl un vēl! Šī noteikti ir mājas kafejnīca, kur būs palutinātas pat lielākā gardēža garšas kārpiņas. Savukārt saldumus varēs baudīt mājas kafejnīcās – “Augustes dārza kafejnīca” un “Pirts muzeja Vafeles”. Ar unikālu pieredzi tikai vienu dienu, 3. septembrī, viesos gaisīs “Ziv’pļaviņas stiebros”, kur maltīte tiks pasniegta trīs kārtās, tādēļ jāieplāno vismaz divu stundu viesošanās.

Saulkrastu pilsētā atrodas unikāls velosipēdu muzejs, kurš apmeklētājiem piedāvā iepazīties ar vienīgo seno velosipēdu kolekciju Latvijā. Dodoties uz Saulkrastu novada Sēju, pavisam noteikti ir jāapmeklē Sējas muižas parks un komplekss, kur aplūkojams arī varenais Sējas dižozols. Esot Murjāņu apkārtnē, bez šaubām, ir jādodas pārgājienā gar Lojas upi, kur var redzēt vairākas smilšakmens klintis un alas.

3. un 4. septembrī “Piejūras elpas iedvesmoto garšu ceļojums Ādažu novadā!” aizvedīs pie četriem mājas kafejnīcu saimniekiem un saimniecēm. 3. septembrī iemācīties cept picas, iespējams, jaunākā Latvijas pavāra pavadībā, varēs ciemojoties mājas kafejnīcā “Piedzīvojums mežā”. Šajā pašā dienā viesiem atvērta būs arī “Nēģu burvība”, kur jau kafejnīcas nosaukums saka priekšā – varēs uzzināt interesantus faktus par nēģiem, iepazīt nēģu cepšanas arodu, kā arī nogaršot dažādās variācijās pagatavotus nēģus. Patiesi salda kafejnīca “Pūkas & Kūkas” viesus gaidīs 4. septembrī uz kūkām, makarūniem, cepumiem un maizītēm. Savukārt zivju zupas – lašu un nēģu – varēs baudīt kafejnīcā “PeCafe”.

Carnikava ir plašāk pazīstama kā nēģu karaliste. Jau vairākus gadsimtus tā ir pazīstama kā zvejnieku ciems ar savu īpašo nēģu ķeršanas un pagatavošanas tradīciju. Šīs un citas ciema tradīcijas glabā un uztur Carnikavas Novadpētniecības centrā. Baltezera pusē atrodas Rīgas Ūdensapgādes muzejs, kas ir starp Eiropas ievērojamākiem industriālā mantojuma muzejiem. Muzejs pastāsta, kā Rīgā tapa un darbojas viena no svarīgākajām pilsētas dzīvības artērijām – ūdensapgāde.

Visi savā dzīvē ir dzirdējuši par latgaliešu viesmīlību, bet tikai retais zinās, ka piebaldzēns šo viesmīlību būs spējīgs pārspēt trīsreiz. “Iepazīsti neatkārtojamās Piebalgas un Skujenes garšas!” tikai un vienīgi šajā nedēļas nogalē, ciemojoties 14 mājas kafejnīcas. Mājas kafejnīca “Baltie darbi baltajos ēdienos” piedāvās ātro mielastu senajās paražās. Kā vadmotīvs šajā mājas kafejnīcai būs krustabas, tādēļ to pavadīs baltā krāsa. Lina krustabu tērpi, balts galdauts, balti ēdieni un sveces būs sajūtās, ko baudīsiet šajā kafejnīcā. Tikai 3. septembrī mājas kafejnīcā “Vēveru takas” viesiem tiks piedāvāti 19. un 20. gs. mijai raksturīgi ēdieni, kā arī tiks piedāvāta iespēja gida pavadībā apskatīt muzeju un līdzdarboties sviesta kulšanas un rupjmaizes cepšanas procesā. Trīs ēku ansambli skauj sena kļavu aleja, pa logu raugoties, spoguļojas Alauksta ezers un elpu aizrauj pļavā krītošie saulrieti – šādas sajūtas gaidīs viesus mājas kafejnīcā “Piemineklis Nr. 602” un lutinās ar restorāna cienīgu maltīti.

Brāļu Kaudzīšu muzejs “Kalna Kaibēni”, Latvijas vecākais memoriālais muzejs, Piebalgas porcelāna fabrika, Vecpiebalgas muiža, Vinķu kalns un skatu tornis, Elkas kalns – to visu apkārtnē caurstrāvo gan vēsturiskais šarms, gan ainaviskums, gan vietējo ļaužu viesmīlība.

“Garšas piedzīvojums Ziemeļkurzemes piekrastē” izvedīs cauri garšu piedzīvojumam 16 mājas kafejnīcās. Mājas kafejnīcu dienās Kurzemes piekrastē saimnieki un saimnieces aicinās baudīt dažādus zivju ēdienus, kas gatavoti pēc tradicionālajām piekrastes receptēm, izmantojot jūrā nozvejotās zivis. Mājas kafejnīca “Reņģēdāju leiputrija” atrodas brīnišķīgā vietā – Kaltenē, bijušā Nogales barona vasarnīcā, kur apmeklētāji varēs baudīt piekrastē tik iecienīto sudraba reņģīti dažādās variācijās. Vai ir vēlme nogaršot īstenu zivju zupu un doties izbraucienā ar zvejas laivu? Tas būs iespējams pie “Jūras krasts” saimniekiem. Savukārt mājas kafejnīcas “Barona vasarnīca” viesi tiks uzņemti vienā no Kaltenes ievērojamākajām un skaistākajām ēkām – kādreizējā barona Nolkena vasarnīcā, kas tagad darbojas kā Rojas jūras zvejniecības muzeja filiāle, kur tiks piedāvāti augstmaņu cienīgi ēdieni.

Tūristiem nav svešs vietējais Jūrtakas maršruts un dabas taku entuziastiem patiks mazie, šarmantie piekrastes celiņi, koka laipas, kas aizved līdz jūrai, kā arī maģiskās Kaltenes akmens  kalvas. Engures ezera, Mērsraga kanāla, Rojas upes apkārtnē un jūras piekrastē, iespējams sastapt plašu putnu daudzveidību, savām acīm apskatīt  Mērsraga bāku, Mērsraga zemesragu un Velna akmeni, kā arī izstaigāt dabas taku “Kaltenes kalvas”.  

“Mājas kafejnīcu dienas 2022” ir Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras un Latvijas Lauku tūrisma asociācijas “Lauku ceļotājs” organizēta akcija ar mērķi popularizēt Latvijas reģionu tūrisma piedāvājumu. “Mājas kafejnīcu dienās” par improvizētu restorānu kļūst idilliska lauku sēta vai neierasta urbāna vide nekurienes vidū, mazākas un lielākas saimniecības, kā arī tūrisma objekti. Papildinot gastronomisko piedāvājumu, noritēs arī plaša kultūras programma – būs iespējams gan iegādāties rokdarbus, gan arī mācīties tos veidot, ļauties spēlēm, izbaudīt koncertus vai mesties dančos, vērot īpaši sarūpētus priekšnesumus un aktivitātes.

“Mājas kafejnīcu dienas” notiks visā Latvijas teritorijā katru nedēļas nogali līdz pat 18. septembrim, paverot iespēju paviesoties dažādākajos Latvijas nostūros un nobaudīt dažādu Latvijas saimnieku maltītes.

Pirms došanās uz izvēlētājām mājas kafejnīcām interesentus aicinām:

    1. Sazināties ar kafejnīcu un pieteikt savu apmeklējumu, tādējādi būsi pārliecināts, ka tevi gaidīs brīvs galdiņš.

    2. Pārliecināties par sevis izvēlētās aktivitātes norises laiku – katrs mājas restorāns, katra aktivitāte var noritēt dažādos laikos.

    3. Pārbaudīt, vai izvēlētājā norises vietā būs iespējami bezskaidras naudas norēķini – ne visi pasākumu rīkotāji varēs pieņemt bankas kartes.

No jūlija līdz septembra vidum brīvdienās visā Latvijas teritorijā 43 apkaimēs tiks piedāvāti vairāki saistoši galamērķi. Visa informācija par norises vietām pieejama mājaslapā – www.majaskafejnicas.lv. Tuvākās “Mājas kafejnīcu dienas” noritēs:

    • 3.–4. septembrī – Saulkrastu novadā, Ādažu novadā, Ziemeļkurzemes piekrastē un Piebalgas un Skujenieku pusē;

    • 10.–11. septembrī – Ķekavas novadā, Straupes un Līgatnes apkārtnē, Sēlijā, Lībiešu krastā un Dundagas apkārtnē, Pāvilostas un Durbes pusē;

    • 17.–18. septembrī – Cēsu apkārtnē, Tukuma pusē un Jūrmalā.

“Mājas kafejnīcu dienas” Latvijā tiek rīkotas jau no 2019. gada. Pagājušā gadā apmeklētājiem kopumā bija pieejamas 448 mājas kafejnīcas vairāk nekā 30 Latvijas reģionos. Kafejnīcu apmeklētāji, ne vien baudot dažādās reģionu virtuves, bet arīdzan piedāvātās aktivitātes vai tūrisma objektus un piedzīvojumus apkaimēs, izzina un iepazīst Latviju.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
Latvija no 145 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43994117sec.