Travelnews.lv iesaka: TOP7 nedēļas nogales pasākumi

Septembris parasti aizrit skolas zīmē – teju katram ir ģimenē ir kāds skolēns vai students, kuram 1. septembris ir kā jauns sākums. Taču nedēļas nogalē vēlams nedaudz atiet no rūpēm un izceļot ārpus mājas – galva taču jāizvēdina.

3. un 4. septembrī Brīvdabas muzejā Mūsdienu amatniecības tirgus

Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā 3. un 4. septembrī no plkst. 9.00 līdz 17.00 norisināsies “Mūsdienu amatniecības tirgus 2022”. Arī šogad tirgus apmeklētājiem būs iespēja iepazīt jaunākās tendences Latvijas amatniecībā un iegādāties skaistus, noderīgus no dabīgiem materiāliem veidotus sadzīves priekšmetus, rotas un apģērbu, kā arī mājražotāju pārtikas produktus. Būs arī īpašas radošās darbnīcas bērniem. Plašāka informācija atrodama šeit.

Bānīša svētki «Bānīša brīnumzeme» – 3.septembrī Gulbenē, Stāmerienā, Kalnienā un Alūksnē

Šī gada Bānīša svētkos, 3. septembrī, Gulbenē, Stāmerienā, Kalnienā un Alūksnē ikviens varēs piedzīvot īstus brīnumus. Arī pats bānītis jau 119 gadus ir viens no lielākajiem Gulbenes un Alūksnes novadu brīnumiem, kurš šo gadu laikā piedzīvojis pārsteidzošas satikšanās un neizsakāmu prieku, brīnumainus cilvēkus un daudzveidīgus notikumus. Esiet gaidīti kopā svinēt Bānīša 119. dzimšanas dienas svētkus “Bānīša brīnumzeme”! Plašāka informācija atrodama šeit.

Brīvdabas pasākums ģimenēm ar bērniem «OZOLI DIŽOJAS TURAIDĀ»

3. septembrī, no plkst. 14.00 līdz 17.00 ģimenes ar bērniem aicinām piedalīties izzinošā pasākumā “OZOLI DIŽOJAS TURAIDĀ”. Pasākuma laikā Turaidas muzejrezervāta Mežaparkā lieli un mazi varēs piedalīties radošās darbnīcās – “Zemozolu pieturās”, kurās pieaicinātie profesionāļi un muzejrezervāta darbinieki dalīsies ar savu pieredzi un zināšanām, lai rosinātu izzināt un atklāt mūsu dižo ozolu vērtību un nozīmi. Plašāka informācija atrodama šeit.

Rudens ieskaņas pārgājiens «Tepenīcas ezera aplis»

Aicinām doties rudens ieskaņas pārgājienā 4.septembrī Susāju pagastā Balvu novadā kopā ar gidu - senlietu un retro motociklu kolekcijas “Cīrulīši” saimnieku Dzintaru Dvinski. Kopā pieveiksim 7 kilometrus un uzzināsim, kur ir “Garīs ceļs”, Olksna un Ikarina, kas ir bičs, kugre un velekne,  kā arī ceļam uzzināsim daudz interesantus vietvārdus un nostāstus par Tepenīcas ezeru un ciemu. Plašāka informācija atrodama šeit.

Liepājas Simfoniskais orķestris un grupa «Pērkons» Dzintaru koncertzālē

4.septembrī plkst.19 Dzintaru koncertzālē izskanēs īpaša leģendārās rokgrupas un Latvijas roka veterānu «Pērkons» un Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogramma, kurā daudzi grupas skaņdarbi pirmo reizi tiks atskaņoti kopā ar simfonisko orķestri. Dziesmu aranžijas šai programmai veido komponists Andris Sējāns. Tikko šī programma, izpelnoties milzīgu klausītāju atsaucību, skanēja Liepājā, koncertdārzā «Pūt, vējiņi!», bet jau 27.novembrī tā skanēs Latgales vēstniecībā GORS Rēzeknē. Plašāka informācija atrodama šeit.

Kuldīgas Mākslas namā atklāj izstādi «Kad vietas runā»

No 3. līdz 25. septembrim, 2022, Kuldīgas Mākslas namā būs skatāma grupas izstāde “Kad vietas runā”, kas ir turpinājums Kuldīgas novada radošo autoru rezidencei. Tā notika 2021. gada augusta/septembra ietvaros Kuldīgas novada pagastos: Pelčos, Snēpelē, Laidos, Ēdolē un Turlavā, tur dodoties māksliniecēm Solveigai Kaļvai, Ievai Epnerei, Sandrai Vensko, Undīnei Celitānei un Aijai Bley. Plašāka informācija atrodama šeit.

Jauno mācību gadu aicina atzīmēt Pasaku svētkos

3. septembrī no 11.00 līdz 15.00 Džūkstes Pasaku muzejs jauno mācību gadu aicina svinēt pasākumā “Pasaku svētki” ar moto “Putni pasākās”. Tā ir jaunā mācību gada pirmā diena, kurā atraktīvā veidā iespēja uzzināt par skolotāja, folklorista Ansa Lerha-Puškaiša (1859-1903) pasakām un to nozīmi, apgūt jaunas prasmes un dzīvesgudrības, visai ģimenei kopā piedaloties atjautīgos un izzinošos uzdevumos. Plašāka informācija atrodama šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48665905sec.