«Sony World Photography Awards» Reģionālai balvai izvirzīts rīdzinieks Niks Freimanis

Ierasti citiem gadiem, šogad “Sony World Photography Awards” Nacionālo balvu vietā tiek nominēti Reģionālo balvu ieguvēji. Baltijas valstu Reģionālai balvai tika izvirzīts arī rīdzinieks Niks Freimanis ar attēlu “An Absolution” jeb “Absolūcija”.

Niks savā fotogrāfijā ir notvēris vulkāna izvirduma otro nakti Meradalir ielejā, Islandē. Šis vulkāna izvirdums sākās 2022. gada augusta sākumā, mēneša beigās vulkāna aktīvā darbība jau bija rimusi.

Reģionālai balvai tika izvirzīts arī Igaunijas pārstāvis Uku Sööt ar fotogrāfiju “1’001 Yachts”, taču uzvaras laurus plūca Lietuvas pārstāve Milda Vyšniauskaitė ar savu attēlu “Matthew”. Kā Reģionālās balvas laureāte Baltijas valstīs, viņa iegūs ne tikai plašāku atpazīstamību, bet arī jaunu aprīkojumu savai radošajai attīstībai, kā arī viņa fotogrāfija “Matthew” tiks iekļauta Sony World Photography Awards grāmatā un izstādē Londonā.

Konkursa Nacionālā un Reģionālā balva (National & Regional Awards) ir Pasaules fotogrāfijas organizācijas un Sony iniciatīva, lai atbalstītu vietējās fotogrāfu kopienas. Šogad konkursā piedalījās fotogrāfi no 55 pasaules valstīm, kopumā tika iesniegtas vairāk nekā 415 000 fotogrāfijas, no kurām 200 000 attēli iekļāvās Brīvajā kategorijā, tostarp Nacionālās balvas ieguvēji. No Latvijas konkursam tika pieteiktas 520 fotogrāfijas.

Sony World Photography Awards 2023 studentu, jauniešu, brīvās un profesionālās konkursa kategorijas uzvarētāji tiks paziņoti 2023. gada 13. aprīlī un tiks iekļauti mākslas centra “Somerset House” izstādē Londonā. Plašāka informācija pieejama www.worldphoto.org.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Daiļslidošanas sacensības  Valmieras TIC
No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13311315sec.