Pārgājienu sezona klāt: Būsim atbildīgi un nemēslosim!

Lai plānoto pārgājienu vai atpūtu dabā varētu baudīt pilnvērtīgi, AS “Latvijas valsts meži”  (LVM) aicina ikvienu dabā gājēju rūpēties, lai pēc meža apmeklējuma neatstātu aiz sevis neko lieku – kas uz mežu atnests, jānes atpakaļ, bet labiekārtotajās atpūtas vietās jāuztur esošā kārtība. Šogad 22. aprīli – starptautiskajā Zemes dienā – notiks ikgadējie Lielās talkas pasākumi, lai sakoptu apkārtējo vidi.

Latvijas valsts mežos sakopšanas talkas notiek ik dienas, bet plašākas aktivitātes ar sabiedrības līdzdalību notiek gan aprīlī un maijā notiekošajās LVM Atvērtajās Meža dienās, gan arī Lielās talkas laikā.

LVM Komunikācijas daļas vadītājs Tomass Kotovičs aicina: “Nevienam vairs nav noslēpums – tīrs gaiss un veselīga atpūta rodama Latvijas valsts mežos. Sakoptā infrastruktūra un visiem brīvi pieejamās labiekārtotās tūrisma vietas daudzus mudina doties piedzīvojumus meklēt dabā. Diemžēl ik gadu redzam, ka atkritumu apjoms mežos arvien palielinās. Tāpēc par nemēslošanu mežā runājam jau ar pirmsskolas vecuma bērniem, kas ir labo darbu vēstneši arī savās ģimenēs un draugu lokā.”

Lielās Talkas norise Zemes dienā aicina ikvienu jo īpaši domāt par zemi – mūsu galveno vērtību, kas, gādīgi apsaimniekota, sniedz arī iespēju baudīt atpūtu sakoptā vidē.

Lielās Talkas noskaņās dažādi pasākumi notiks visos LVM reģionos, kur talcinieki vāks atkritumus, sakops LVM labiekārtotās bezmaksas atpūtas vietas un dažviet arī stādīs kokus un krūmus. Piemēram, Dobeles novada Penkules pagasta jaunaudzēs varēs novākt aizsargspirāles, kuras ir nozīmīgas jauno kociņu aizsardzībai pret briežu dzimtas dzīvnieku bojājumiem. Savukārt Kuldīgas novada Rudbāržu pagastā tiks sakārtotas takas un atjaunots tiltiņš un kāpnes.

22. aprīlī ikviens aicināts doties uz tuvējo mežu, lai palīdzētu to atbrīvot no atkritumiem un vienlaikus izbaudītu aktīvu dienu svaigā gaisā.

LVM ir Lielās Talkas sadarbības partneris jau 16 gadus, kopš pirmās talkas, kas notika 2008. gadā. Atkritumu daudzums Latvijas mežos diemžēl parāda piesārņojuma tendences kopumā. Pēdējo 10 gadu laikā no mežiem LVM izvedusi 31 029 kubikmetrus atkritumu. Tieši meži ierasti ir vieta, kur nonāk nelegālie atkritumi, par kuru izvešanu iedzīvotāji nevēlas maksāt. Tāpēc LVM ik gadu atbalsta Lielo Talku gan sakopšanas darbos, gan sabiedrības izglītošanā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 23.03.2024 CAURSTAIGĀJAMĀ GUĻAMISTABA | Tukumā Tukuma TIC
Nāc uz izrādi "Caurstaigājamā guļamistaba" Tukuma pilsētas Kultūras namā 23.martā pulksten 19:00. Ieeja 15; 18; 20 un 25 EUR. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.03.2024 - 20.03.2024 “Adamsu ģimenes melnā trešdiena” Valmieras TIC
19.martā plkst.12.00 un 14.00 Valmieras Kultūras centrā koncertuzvedums “Adamsu ģimenes melnā trešdiena” koncertu ciklā “Mūzika Tev”. | Skatīt vairāk
7 EUR
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 20.03.2024 Sagaidi Lielo dienu Lejeniekos! Bauskas TIC
Esi aicināts Lejeniekos, lai sagaidītu brīdi, kad dienas garums pārsniedz nakts garumu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.71148419sec.