3. jūnijā Ogrē – VIII Latvijas Tūrisma informācijas tirgus

2023. gada 3. jūnijā Ogrē vienlaikus ar pasākumu “Ģimenes diena” notiks VIII Latvijas tūrisma informācijas tirgus.

Pasākuma organizatoru godu un pienākumu ogrēnieši ieguva 2022. gadā VII Latvijas tūrisma informācijas tirgū Kuldīgā, kur izlozes rezultātā tika noteikts nākamais tirgus organizētājs. Latvijas tūrisma informācijas organizāciju asociācija LATTŪRINFO kopā ar Ogres novada tūrisma plānošanas un attīstības nodaļu, iesākoties vasaras ceļošanas sezonai, aicina ikvienu Latvijas tūrisma informācijas centru un to draugus uz Tūrisma informācijas tirgu, lai popularizētu Latvijas tūrisma piedāvājumu, īpaši izceļot ģimenes tūrismu.

Pāris pasākuma akcentu

Kāpēc pasākums šajā datumā? Tāpēc, ka 2023. gada 3. jūnijā Ogrē notiks ikgadējais pasākums “Ģimenes diena”. Interesentu skaits, kas vēlētos ceļot pa Latviju, būs ievērojams, jo īpaši tāpēc, ka tirgus norisināsies vienlaicīgi ar pasākumu „Ģimenes diena”. Tās ietvaros Ogres pilsētvidē norisināsies izglītojošas, sportiskas, muzikālas un izklaidējošas aktivitātes ģimenēm. Tūrisma tirgum atvēlēta vieta pašā pilsētas centrā - Brīvības ielas gājēju posmā, kur visas dienas garumā sagaidāma liela gājēju plūsma.

Turklāt laikapstākļi, domājams, beidzot būs tādi, kad Latvijas iedzīvotāji ir patiesi gatavi ceļošanai un arvien vairāk dodas izbraukumos pa Latviju. Šis ir īstais laiks, kad tūrisma informācijas sniedzējiem, tūrisma galamērķiem, uzņēmējiem un tūristu piesaistes vietām pārliecināt doties tieši uz savu galamērķi un izmantot vietējo uzņēmumu pakalpojumus vasaras atvaļinājumu laikā.

3. jūnijā Ogrē, pašā centrā – Brīvības ielas gājēju posmā par to, ko skatīt, darīt un kurp doties ģimenēm ar bērniem stāstīs 16 galamērķi no visiem Latvijas reģioniem. Būs iespēja iepazīt ne vien klasiskos piedāvājumus un maršrutus, jo katrs galamērķis centīsies izcelt savas puses ģimeņu tūrisma piedāvājumu, kā arī dažādām citām mazajām grupām, kas kopā jūtas kā ģimene – draugiem dažādos vecumos, kam patīk kopā ceļot gan ar velosipēdiem vai laivām, gan doties pārgājienos un citos piedzīvojumos.

Informācijas piedāvājums tūrisma tirgū

Vidzeme būs visplašāk pārstāvētais reģions Ogres tūrisma informācijas tirgū, jo satikties ar ceļot gribošajiem ogrēniešiem un pilsētas viesiem būs ieradušies tūrisma ļaudis no Gulbenes, Limbažu, Madonas, Smiltenes un Valmieras novadiem, kā arī kaimiņiem – Salaspils.

Madonas novada telts 3. jūnijā būs DABAS noskaņās. Lielāki un mazāki apmeklētāji varēs darboties “Kalsnavas arborētuma” vides izziņas aktivitātēs, kopīgi ar Madonas novada pašvaldības tūrisma speciālistiem saplānot brīvdienu maršrutu “Pīles Pūkas ceļojums uz Lubāna  ezeru”, viktorīnā nopelnīt saldās Madonas karameles, kā arī uzzināt par vasaras atpūtas iespējām Madonā, Cesvainē, Kalsnavā, Lubānā un Ērgļos.

Salaspils novads aicinās iepazīt savas puses ievērojamākās un mazāk zināmās vietas – Daugavas muzeju un Salaspils kaujas vietu, Salaspils Memoriālu, aicinās uz Botānisko dārzu ļauties dabas ziedēšanai vai iepazīt Roadgames vai loku šaušanas iespējas, stāstus par “Doles tējām” un “Art prjanik” u.c. Salaspils TIC savā teltī piedāvās arī mini tūrisma viktorīnu un atmiņas spēli ar kartītēm, kurās attēloti tūrisma un apmeklētāju piesaistes objekti Salaspils novadā. Atbildot pareizi uz viktorīnas jautājumiem vai piedaloties atmiņas spēles izspēlē, dalībniekiem būs iespēja loterijas izlozes veidā tikt pie nelielām un simboliskām balviņām.

Valmieras novada stendā darbosies Valmieras novada Tūrisma pārvalde, aicinot ikvienu interesentu uzzināt vairāk par Valmieras novada tūrisma piedāvājumu un aktualitātēm. Stendā būs piedalīties arī atjautīgā “Jautājuma rata” aktivitātē un pārbaudīt savu izveicību “Beverīnas koka skulptūru parka un labirintu” spēlēs.

Gulbenes novada stendā būs iespējams uzzināt par daudzveidīgām aktivitātēm un piedāvājumiem dažādām mērķauditorijām – ģimenēm ar bērniem, draugu grupām, dabas baudītājiem, aktīvās atpūtas cienītājiem, kā arī par lielākajiem pasākumiem, kas šovasar norisināsies Gulbenes novadā. Novada tūrisma speciālisti aicinās iedvesmoties jauniem ceļojumiem novadā, spēlējot atmiņas spēli un viktorīnu un laimējot balvas.

Limbažu novads ir piejūras novads, kas ikvienu vilina ar piekrastes burvību, dabas daudzveidību, kultūrvēsturiskā mantojuma vēsturisko spožumu. Daudzveidīgais un plašais tūrisma piedāvājums sniedz iespēju lieliski pavadīt laiku gan maziem, gan arī lieliem. Limbažu novada teltī ikvienam interesentam būs iespēja saņemt Limbažu novada tūrisma karti, kurā ir apkopots tūrisma piedāvājums par kultūrvēsturiskiem objektiem, amatu meistariem, aktīvo atpūtu, ēdināšanas iespējām, naktsmītnēm un atpūtas vietām, kā arī sadarbībā ar Saulkrastu un Ādažu novadiem izdoto karti “Vidzemes piekraste” un brošūru “Dabas takas Vidzemes piekrastē”. Gan lieliem, gan maziem būs iespēja izspēlēt Dabas aizsardzības pārvaldes sagatavotu spēli.

Arī Smiltenes novada tūrisma informācijas stendā varēs uzzināt par apskates vietām un tūrisma uzņēmējiem, pasākumiem, tematiskajiem maršrutiem, idejām 1 – 2 dienu ceļojumiem Smiltenes novadā, lai pārliecinātu apmeklētājus, ka Smiltenes puse ir lielisks galamērķis Latvijā.

Par Zemgales un Sēlijas piedāvājumu vēstīs Aizkraukles, Bauskas un Dobeles novadu, kā arī Jelgavas pilsētas un novada tūrisma ļaudis.

Dobeles novada tūrisma informācijas teltī visas dienas garumā būs pieejama informācija par tūrisma un atpūtas iespējām Dobeles novadā. Līdz ar tūrisma informāciju, dobelnieki piedāvās arī aktivitāti “Lutauša pēdas no Tērvetes”. Kā zinām, Lutausis ir rakstnieces Annas Brigaderes pasaku un lugu varonis, kurš Tērvetes dabas parkā atveidots koka skulptūrā. Ja apmeklētājiem būs pa spēkam izpildīt uzdevumu, mājās varēs doties ar nelielu balviņu. Kopā ar dobelniekiem būs uz Ogri atbraukušas arī Nomadic Homes zīmola tipi telts, kas piedāvās gan to apskatīt, gan uzzināt par atpūtas iespējām tipi telšu ciematā. Papildus tam apmeklētāji varēs iegādāties dažādus Nomadic Homes zīmola reprezentatīvos produktus, kuri izgatavoti no tipi telšu materiāliem. Bet darboties gribošajiem, tiem, kas grib kaut ko iemācīties darīt praktiski ar savām rokām, būs iespēja Dobeles teltī satikt Ilmāru Reimani, kurš ir klūdziņu pinējs no Auces un kurš ne vien ļaus apskatīt un iegādāties savus pinumus, bet bērniem piedāvās pīt matu lociņus. Meitenēm būs iespēja tādus uzpīt sev, bet puiši varēs uzpīt savām mammām vai māsām.

Bauska novada Tūrisma informācijas centrs tūrisma informācijas tirgū Ogrē piedāvās īpaši sagatavoto informāciju ar novada piedāvājumu ģimenēm ar bērniem. Klātesošajiem būs iespēja uzspēlēt aizraujošu viduslaiku spēli, kura iekļauta Bauskas pils muzeja interaktīvo programmu sarakstā, ar iespēju tās uzvarētājiem iegūt gan piemiņas suvenīrus, gan gardumus no “Sviesta karameles”, kas piedāvā radošo meistarklasi sviesta karameles gatavošanā, gan arī dāvanu kartes ģimenēm ar bērniem no Bauskas motormuzeja, Bauskas muzeja, Rundāles pils un Bauskas pils muzeja apmeklējumam.  Tūrisma speciālisti pasākuma apmeklētājiem stāstīs par aktuālo novada  tūrisma piedāvājumu, pasākumiem, piedāvās informatīvos materiālus.  

Jelgavnieku teltī būs iespēja uzzināt gan par Jelgavas pilsētas, gan Jelgavas novada jauno piedāvājumu, izvedot interesentus cauri Jelgavai un novadam, lai atklātu šīs puses unikālo kultūru un viesmīlīgos cilvēkus. Jautru un darbīgu atmosfēru visas dienas garumā nodrošinās atraktīvās vešerienes no Lielplatones muižas. Kā viens no galvenajiem notikumiem būs arī "Laimes rata" spēle, jo Jelgavas valstspilsēta un Jelgavas novads ir sarūpējuši daudzas fantastiskas balvas, kuras varēs laimēt šajā aktivitātē.

Savukārt Aizkraukles novadam ir izveidoti 6 tūrisma maršruti, ar kuriem varēs iepazīties tūrisma tirgus dalībnieki. Tāpat ikviens apmeklētājs varēs uzzināt par tūrisma uzņēmēju piedāvājumiem un aktualitātēm Aizkraukles pusē. Mazākajiem apmeklētājiem būs iespēja izspēlēt lielformāta spēli “Cirks”, ar kuru palīdzību varēs iepazīt novada tūrisma objektus.

Par Latvijas austrumu puses – Latgales tūrisma piedāvājumu stāstīs Latgales Tūrisma asociācijas ļaudis, kā arī Preiļu novada tūrisma attīstības un informācijas centrs.

Latgales stendā varēs satikt reģiona Tūrisma informācijas centru pārstāvjus, kuri iepazīstinās ar aktuālākajiem tūrisma jaunumiem, kā arī ar jauniem, interesantiem un aizraujošiem piedāvājumiem Latgales pusē. Latgale ir daudzveidīgs galamērķis un arī šogad tūrisma uzņēmēji iepriecina ar dažādiem interesantiem jaunumiem, par kuriem varēs uzzināt Latgales stendā. Papildus tūrisma informācijai no Preiļu puses būs atvests arī neliels foto stūrītis ar Preiļu Leļļu muzeja atribūtiem – cepurēm.

No Latvijas rietumiem - Kurzemes Ogrē būs ieradušies Dienvidkurzemes, Saldus un Tukuma novadu, kā arī Ventspils pilsētas ļaudis, lai iepazīstinātu gan ar savu galamērķu, gan visas Kurzemes plašo piedāvājumu.

Sestdien tālākie viesi, kas būs ieradušies Ogrē, šķiet, būs no Rietumkurzemes – Ventspils un Liepājas puses. Dienvidkurzemes novads. Interesentiem šie lepnie kurzemnieki piedāvās un pastāstīs, kā vislabāk pavadīt laiku Dienvidkurzemē, kur ir gan jūra laiskai un aktīvai atpūtai, gan tradicionālas kultūrvietas un interaktīvi kultūrvēstures izziņas piedāvājumi. Ko sniedz uzņēmēji Dienvidkurzemē – sākot no ūdenspriekiem, beidzot ar izjādēm gar jūras krastu, vīna baudīšanas pils pagrabos un gardu saldējuma Dzirnezera krastā. Te raksturīga kūpinātu zivju smarža piekrastē, zupas uz ugunskura iekšzemē. Te mežā audzē mēbeles un jūras krastā mīt Ziemassvētku vecīša ciemats Rūķupe. Kamēr vecāki Ogrē pie kurzemniekiem nospraudīs savu ceļojuma maršrutu, tikmēr bērniem būs iespēja darboties radoši, pagatavojot pašiem savu piemiņas nozīmīti, vai salikt lielformāta puzles.

Savukārt Ventspils teltī būs iespējams uzzināt ne vien par jau esošajiem piedāvājumiem ģimenēm ar bērniem pilsētā un novadā – VIZIUM, bērnu rotaļu laukumiem un atrakcijām, kas pieejams pilsētā, bet arī par gaidāmajiem jaunumiem, kā, piemēram, gaidāmo rodeļu trasi. Būs bērnu aktivitātes - puzles likšana un krāsojamās lapas. Un līdzi būs arī “Ventu laimes rats”, kur, atbildot pareizi uz jautājumu, varēs nopelnīt ventus, kas noderēs, apmeklējot Ventspili.

Saldus novads šovasar aicinās izbaudīt visdažādākos piedzīvojumus, piedaloties tūrisma akcijā “Mana piedzīvojumu vasara Saldus novadā”. Azartiskākie varēs pārbaudīt spēkus Kurzemes lielākajā ūdens piepūšamo atrakciju parkā “Sportive Aqua”, izaicināt sevi “Wakepark Saldus” vai Brocēnu Gaisa takās, iepazīt dzīvi mežā biedrības “Wirsaitis” apmetnē vai aplūkot jaunatklāto NATO kaujas priekšposteņa kopiju pie O. Kalpaka muzeja. Rāmāku izklaižu cienītājus gaidīs kuģītis “Zezer”, Jaunauces un Vadakstes pilis, dažādas vēstures krātuves un ekspozīcijas, kā arī lauku sētas, amatnieku darbnīcas un studijas. Savukārt tūrisma tirgū saldenieki piedāvās uzzināt vairāk par šo akciju, kā arī par citiem tūrisma un atpūtas piedāvājumiem Saldus novadā, ļaus apmeklētājiem pašiem uz mēles izgaršot Saldus “saldumu” un pārbaudīt savas zināšanas par Saldu, kā arī piedāvās uzspēlēt lielformāta spēli “Iepazīsti Saldu”, kur ceļojot pa spēles lauciņiem augšup un lejup, varēs iepazīt Saldus simbolus un vērtības.

Tukuma novads savu uzmanību akcentēs uz jaunajiem piedāvājumiem, starp kuriem kā absolūts jaunums ir gan “Apgrieztā māja” ne tikai ar māju kājām gaisā, bet arī ar spoguļlabirintiem un citām līdzsvaru izaicinošām lietām, gan amerikāņu un ZAZ auto kolekcijas. Mammas tukumnieki aicinās plānot brīvdienās ap Jāņiem doties uz 3 peoniju dārziem. Imanta Ziedoņa dzīves un daiļrades cienītājus aicinās jaunas interaktīvais maršruts “Noķer Ziedoni”, kas aptver ne vien Tukumu un piekrasti, bet arī Jūrmalu, iepazīstinot ar dzejnieka bērnības, skolas un jaunības laiku. Tukumnieku teltī būs iegūstama arī informācija par garo pārgājienu maršrutiem - Mežtaku un Jūrtaku, un ne tikai tas vien.

Par Ogri un novadu

Ogres novads sevi pozicionē kā patīkamu vietu atpūtai un ikdienas dzīvei. Novada centrs ir Ogre - neliela, zaļa pilsēta 40 minūšu braucienā no galvaspilsētas Rīgas. Šeit daba sastopama ik uz stūra un cilvēki labprāt savu laiku pavada, aktīvi sportojot un iepazīstot jaunus apvāršņus.

Pilsētā satiekas divas upes – Ogre un Daugava, un šeit daba sastopama ik uz stūra. Pilsētu caurvij plašs veloceliņu tīkls, un gardēžiem allaž pa ceļam ir daudzveidīgs kafejnīcu un restorānu klāsts, kas ļauj sajust Ogres īpašo garšu. Ogre ir īstā vieta, kur sajust dzīves enerģiju, dabas spēku un tehnoloģisko progresu. Ogres pilsēta un novads aktīvi strādā pie attīstības, tiek ieviestas inovācijas un Latvijā līdz šim nebijuši risinājumi arī tūrismā.

Tiekamies Ogrē! Priecāsies par viesiem Ogres ģimenes dienā un Latvijas tūrisma informācijas tirgū gan no tuvākām, gan tālākām vietām!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Latvija
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.62905598sec.