Travelnews.lv piedāvā: Nedēļas nogales pasākumu TOP 7

Klāt septembra pirmā nedēļas nogale, kas daudzviet Latvijā paies Zinību dienas zīmē. Skolas laiks ir klāt, bet... Vēl ir iespējas izbaudīt!

Amatniecības tirgus Brīvdabas muzejā

Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā 2023. gada 2. un 3. septembrī no plkst. 9.00 līdz 17.00 norisināsies “Mūsdienu amatniecības tirgus 2023”. Arī šogad tirgus apmeklētājiem būs iespēja iepazīt jaunākās tendences Latvijas amatniecībā un iegādāties skaistus, noderīgus no dabīgiem materiāliem veidotus sadzīves priekšmetus, rotas un apģērbu, kā arī mājražotāju pārtikas produktus. Paralēli tirgum būs interesanta kultūras programma, kā arī īpaša izrāde un  radošās darbnīcas bērniem. Plašāka informācija atrodama šeit.

Jauno mācību gadu aicina atzīmēt Pasaku svētkos

2023. gada 2. septembrī 13.00 Džūkstes Pasaku muzejs (Džūkstes pagastā, Lanciņu skolā, Tukuma novadā) aicina uz pasākumu “Pasaku svētki”. Apgūt jaunas prasmes un dzīvesgudrības, visai ģimenei kopā piedaloties atjautīgos un izzinošos uzdevumos, jauno mācību gadu uzsākot. Plašāka informācija atrodama šeit.

Sēņu diena Līgatnē

Līgatnes dabas takas sestdien, 2023. gada 2. septembrī, no plkst. 11.00 aicina ikvienu interesentu uz Sēņu dienu. Pasākumā papildus brīnišķīgai pastaigai cauri Līgatnes dabas takām būs iespēja apskatīt cepurīšu sēņu izstādi, kas veidota no Līgatnes un Siguldas apkārtnes mežos atrastajām sēnēm. Plašāka informācija atrodama šeit.

Uz Gulbeni, uz Bānīša svētkiem

2023. gada 1.un 2. septembrī 120 gadu jubileju svinēs Baltijā vienīgais joprojām regulāri kursējošais šaursliežu vilciens – Gulbenes-Alūksnes bānītis. Mazais vilcieniņš, tautā mīļi saukts par bānīti, ik dienas iepriecina gan pašmāju iedzīvotājus un ceļotājus, gan ārvalstu tūristus, un savas pastāvēšanas laikā kļuvis par neatņemamu Vidzemes kultūrainavas sastāvdaļu un vietējo cilvēku identitātes zīmi, tādēļ ik rudeni tuvi un tāli ciemiņi tiek gaidīti Bānīša svētkos. Plašāka informācija atrodama šeit.

Latgales vēstniecībā GORS ar koncertu un izstādi ciemojas BIKIBUKS

Zinību dienas noskaņā, 2023. gada 3. septembrī  11.00 , Latgales vēstniecība GORS aicina uz bezmaksas ziņkārīgā ragaiņa Bikibuka koncertu “BikiKONCERTS”, kurā kā īpašas viesis piedalīsies dzejniece Inese ZANDERE. Šajā dienā atklās arī izdevniecības “Liels un mazs” 101 m garo izstādi “BikiMETRS”, kas būs apskatāma no 3. septembra – 31. oktobrim. Plašāka informācija atrodama šeit.

Ozoli dižojas Turaidā

Septembra pirmajā sestdienā, 2023. gada 2. septembrī, no pulksten. 13.00 līdz 18.00 Turaidas muzejrezervāta Mežaparkā notiks brīvdabas pasākums “OZOLI DIŽOJAS TURAIDĀ”. Plašāka informācija atrodama šeit.

Neredzēti skati Aizkraukles novadā

Un kur gan vislabāk izbaudīt brīvdienas kā pie ūdens. Izmanto iespēju aplūkot nelielu daļu no senās Daugavas. Līdz 29. septembrim Pļaviņu HES ūdenskrātuvē tiek pazemināts ūdens līmenis, līdz ar to ir iespējams redzēt nedaudz lielākas klinšu sienas! Plašāka informācija atrodama šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 05.05.2024 Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50163603sec.