Gaujas Nacionālā parka Ceļotāju dienās izzini vēl neredzēto kopā ar gidiem!

Gaujas Nacionālā parka tūrisma biedrība sadarbībā vietējiem uzņēmumiem un Dabas aizsardzības pārvaldi 16. un 17. septembrī aicina uz Gaujas Nacionālā parka Ceļotāju dienām.

Septembris ir Baltijā lielākā un Latvijā senākā nacionālā parka - Gaujas Nacionālā parka mēnesis. Šogad tiek svinēta GNP dibināšanas 50.gadadiena, kad nacionālais parks aizsargā gadsimtiem senās kultūras, vēstures un dabas vērtības vairāk nekā 90 tūkstošu hektāru plašā teritorijā. Tāpēc šogad par godu nacionālā parka jubilejai GNP Ceļotāju dienās no 16. līdz 17.septembrim kopā ar gidiem izziniet noslēpumainās, mazāk zināmās dabas pērles un kultūrvēsturiskās vietas.

Gaujas Nacionālo parku grezno upju mestie līkumi, zaļojošie meži un izteiksmīgs reljefs. Pārgājienā  “Līgatnes upes meža stāsti no zīmes-burts, no burta-vārds, no vārda - grāmata…” 16. septembrī iepazīstiet Līgatnes dabas magnētismu, aplūkojiet Baltu zīmju dārzu, kā arī Izglābto grāmatu bibliotēku - vienīgā "tautas formāta bibliotēka" Latvijā Springšļu dzirnavās.

Pulcēšanās: Viesu nams “Agave”, Līgatne, Plkst. 11:00

Distance: 10 km

Informācija un pieteikšanās tālr. 26407514, e-pasts: [email protected]

Daudzi unikālas formas smilšakmens ieži, kurus apvij senas leģendas, dus mežos prom no cilvēku acīm. “Izstaigā klinšu parādi Raunas un Vaives upju krastos!” pārgājienā 16.septembrī iepazīstiet pārsteigumiem bagāto dabu meža takās un beztakās, vienlaikus veicot dažādas fiziskās aktivitātes un piedaloties dzīvesveida paradumu izaugsmi veicinošās sarunās. Pārgājienu vada Dzīvesveida un labsajūtas tūrisma aģentūras “Power Journey” gidi.

Pulcēšanās vieta: Stāvlaukumā pie Vaives dzirnavām. Priekuļi, Plkst. 10:30

Distance: 8km

Informācija un pieteikšanās līz 13.09. tālr. 28356065, e-pasts: [email protected]

Dalības maksa: 7 Eur

Gaujas Nacionālā parka gleznainās ainavas iedvesmo māksliniekus un priecē iedzīvotājus un viesus no saullēkta līdz saulrietam, no pavasara līdz ziemai. 16.septembrī Saulrieta pārgājienā kopā ar Cēsis Inside gidi baudiet saulrieta un dzīvās mūzikas romantiku pārgājienā Ozolkalna gleznainajās kalnu nogāzēs.

Pulcēšanās: Ozolkalns, Cēsis, Plkst. 17:30

Informācija un pieteikšanās tālr. 29109965, e-pasts [email protected]

Dalības maksa: 15 Eur

Miljoniem gadu senā pagātnē veidojušies smilšakmeņu klintis un ieži Gaujas Nacionālajā parkā vizuļo saules staros, izceļot savas īpašās krāsu gammas. 17.septembrī Saullēkta pārgājienā sagaidiet saullēktu Cēsis Inside vadītā izzinošā ekskursijā Zvārtes ieža gleznainajās ainavās un Amatas upes krastā. Kopā baudīsim kokles mūzikas melodijas, brokastu siltu tēju, kafiju un cepums, kā arī ļausimies sarunām par dabu un cilvēka ietekmi uz to.

Pulcēšanās: Zvārtes iezis, Cēsis, Plkst. 6:15

Informācija un pieteikšanās tālr.  29109965, e-pasts [email protected]

Dalības maksa: 15 Eur

Pārgājienos aicinām ģērbries laikapstākļiem piemērotā apģērbā un stabilos pārgājiena apavos, līdzi ņemt dzeramā ūdens pudeli. Lūdzam ņemt vērā, ka daudzos pasākumos vietu skaits ir ierobežots, tādēļ nepieciešams iepriekš pieteikties.

GNP Ceļotāju dienas norisinās jau 5.gadu, apliecinot, ka Gaujas Nacionālais parks ir dabas, kultūras un vēstures vērtību bagāts, ko atklāt vēl no jauna katrā viesošanās reizē!

Plānojiet atpūtu Gaujas Nacionālajā parkā https://www.entergauja.com/lv/

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024 Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Latvija
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.04.2024 - 01.05.2024 Strūklakas modināšana TUKUMĀ Tukuma TIC
Kā katru gadu arī šoreiz pulcēsimies 1. maijā, lai modinātu strūklaku, kopā priecātos un sagaidītu silto pavasari. | Skatīt vairāk
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.45128298sec.