Latvijas Pasts izdod pastmarku par godu vēsturiskajai Latvijas uzvarai pirmajā Eiropas čempionātā basketbolā

Atzīmējot spilgtākos Latvijas basketbola vēstures mirkļus un lepojoties ar Latvijas nacionālās vīriešu basketbola izlases panākumiem šā gada Pasaules kausa izcīņā, Latvijas Pasts izdod īpašu pastmarku bloku – Latvijas sporta leģendas – Basketbols. Pastmarka godina vienu no nozīmīgākajiem sasniegumiem Latvijas basketbola vēsturē – Latvijas basketbola valstsvienības uzvaru pirmajā Eiropas basketbola čempionātā 1935. gadā Ženēvā.

Filatēlijas izdevuma pirmās dienas zīmogošana paredzēta 2023. gada 15. septembrī Latvijas Sporta muzejā, Alksnāja ielā 9, Rīgā, no plkst. 10 līdz plkst. 15. Savukārt plkst. 12 plānota svinīga pastmarkas prezentācija ar Latvijas Pasta un Latvijas Basketbola savienības pārstāvju līdzdalību.

Pastmarkas bloks Latvijas sporta leģendas – Basketbols izdots 9000 eksemplāru tirāžā, un tā nominālvērtība ir 5,05 eiro, kas atbilst vēstuļu korespondences apmaksai svara kategorijā no 21 līdz 100 gramu uz valstīm, kas atrodas 12. grupā. Līdz ar pastmarkas bloku izdota arī īpaša aploksne 500 eksemplāru tirāžā. Jauno filatēlijas izdevumu dizaina autors ir mākslinieks Ģirts Grīva.

Mākslinieks filatēlijas izdevumu vizuālajā noformējumā izmantojis materiālus no Sporta muzeja krājumiem.
Uz pastmarkas un aploksnes fiksēti fragmenti no Latvijas basketbola valstsvienības spēles 1935. gada 4. maijā, kad Latvijas vārds neizdzēšami tika ierakstīts Eiropas un pasaules basketbola vēsturē. Latvijas Sapņu komanda, kā to mēdz dēvēt, Eiropas čempionāta finālspēlē ar 24:18 pārspēja Spānijas izlasi, kļūstot par pirmajiem turnīra čempioniem. Vēsturiskās izlases sastāvā bija 12 atlēti: Aleksejs Anufrijevs, Andrejs Krisons, Džems Raudziņš, Edgars Rūja, Eduards Andersons, Herberts Gubiņš, Jānis Lidmanis, Mārtiņš Grundmanis, Rihards Dekšenieks, Rūdolfs Jurciņš, Valdemārs Baumanis un Visvaldis Melderis.

Jauno pastmarkas bloku un aploksni Latvijas sporta leģendas – Basketbols iespējams apskatīt te.

Pastmarku sērija Latvijas sporta leģendas tika sākta 2021. gadā – šīs sērijas pirmais filatēlijas izdevums veltīts leģendārajam šķēpmetējam Jānim Lūsim, savukārt pērn Latvijas Pasts izdeva pastmarku bloku par godu Latvijas šaušanas sporta meistaram Kārlim Kļavam. Latvijas sporta leģendām veltītos filatēlijas izdevumus iespējams aplūkot šeit.

Filatēlijas jaunumus sākotnēji varēs iegādāties lielāko pilsētu pasta nodaļās, kā arī Latvijas Pasta e-veikalā https://veikals.pasts.lv/.

Nākamais filatēlijas izdevums plānots 6. oktobrī.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 05.05.2024 Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.70553899sec.