Aptauja: iespējas norēķināties ar karti iedzīvotājiem visvairāk pietrūkst tirgos, gadatirgos un par skaistumkopšanas pakalpojumiem

Pārliecinošs vairākums jeb 82 % Latvijas iedzīvotāju ikdienā visbiežāk norēķiniem izmanto maksājumu kartes, taču joprojām ne visur šis norēķinu veids tiek pieņemts. Luminor bankas aptaujas* dati rāda, ka vairāk nekā pusei Latvijas iedzīvotāju pietrūkst iespējas norēķināties ar karti tirgos vai gadatirgos, bet piektajai daļai — pie skaistumkopšanas pakalpojumu sniedzējiem.

Saskaņā ar Luminor šoruden veiktās aptaujas rezultātiem 53 % iedzīvotāju nav bijusi iespēja par precēm vai pakalpojumiem norēķināties ar maksājumu karti tieši tirgos un dažādos gadatirgos, kā arī pilsētas svētkos un festivālos. Piektdaļai aptaujāto šāds maksājuma līdzeklis nav piedāvāts arī skaistumkopšanas salonos. 6 % respondentu ar karti nav varējuši samaksāt kafejnīcās vai bāros, 5 % — autoservisos vai auto mazgātavās un vēl 5 % — darbnīcās, piemēram, par apavu labošanas vai šūšanas pakalpojumiem.

"Šīs aptaujas rezultāti vēlreiz apliecina, ka mūsdienās ikvienam uzņēmējam ir jābūt iespējai pieņemt maksājumus ar kartēm. Pretējā gadījumā var nākties zaudēt klientu — 34 % iedzīvotāju norādīja, ka, nonākot situācijā, kad nav iespējas norēķināties ar bankas karti, viņi jūtas nepatīkami, jo pirkums visbiežāk ir jāatstāj veikalā, bet 22 % jūtas dusmīgi par to, ka jādodas meklēt bankomāts, lai izņemtu skaidru naudu, un tad vēlreiz jāatgriežas tirdzniecības vietā. Tāpēc tirgotājiem un pakalpojumu sniedzējiem parādās arvien vienkāršotas iespējas piedāvāt norēķinus ar maksājumu karti, piemēram, norēķinu jeb POS terminālis viedtālrunī, ko ieviesis arī Luminor,“ stāsta Luminor bankas karšu risinājumu vadītājs Artūrs Budkēvics.

Statistika liecina, ka skaidras naudas izmantošana pamazām samazinās, un to pierāda arī aptaujas rezultāti — 33 % respondentu norāda, ka ikdienā viņiem ir līdzi ne vairāk kā 50 eiro skaidrā naudā un tikai 7 % virs simts eiro. Tas nozīmē, ka nedaudz lielāka pirkuma gadījumā ir nepieciešams norēķināties ar maksājumu karti. Turklāt 6 % atbildēja, ka nekad nenēsā līdzi skaidru naudu, bet 37 % nēsā līdzi tikai 10-20 eiro.

"Iedzīvotāju paradumi ir skaidrs signāls, ka iespēja pieņemt maksājumu ar karti ir būtiska ikvienam tirgotājam un pakalpojumu sniedzējam. Ja jūs esat daudz ieguldījis sava produkta vai pakalpojuma attīstībā un kvalitātē, tad noteikti ir rūpīgi jādomā, kā nepalaist garām klientus tikai tādēļ, ka viņi nevar samaksāt sev ērtākajā veidā,“ sacīja eksperts A. Budkēvics.

* Luminor aptauja veikta 2023. gada oktobra sākumā, aptaujājot 3030 respondentus Latvijā, Igaunijā un Lietuvā vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.30077791sec.