Latvijas kļūst par Starptautisko izstāžu biroja biedru

Latvija ir pievienojusies Konvencijai par starptautiskajām izstādēm un saņēmusi apstiprinājumu par pievienošanos Starptautiskajam izstāžu birojam (Bureau International des Expositions), kurš plašāk pazīstams kā pasaules izstādes EXPO organizētājs. Izstādē EXPO 2025 Osaka Latvija kopā ar Lietuvu piedalīsies ar kopīgu Baltijas valstu paviljonu.

“Līdz ar dalību Starptautiskajā izstāžu birojā Latvija varēs pilntiesīgi piedalīties EXPO izstāžu plānošanā, saņemt dažādas priekšrocības, kā arī balsot par nākošās izstādes norises vietu. Piedaloties iepriekšējā EXPO izstādē Dubaijā, izdevās ne tikai celt valsts prestižu un atpazīstamību Tuvo Austrumu reģionā, bet arī kāpināt Latvijas eksportu uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem par 52%, bet uz Saūda Arābiju pat par 200%”, atzīst Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks Raivis Bremšmits.
 
Dalība Starptautiskajā izstāžu birojā sniegs Latvijai iespēju saņemt 15% atlaidi paviljona īrei Expo 2025 Osaka, kā arī iespēju balsot par operacionāliem jautājumiem Expo 2025 laikā.
“Nozīmīgs ieguvums dalībai šajā organizācijā būs arī iespēja balsot par EXPO organizētājvalsti. Tas sniedz būtiskas priekšrocības, veidojot starpvalstu attiecības, kā arī tiešu ietekmi, piedaloties lēmuma pieņemšanā par izstādes norises vietu. Ne mazāk svarīgs ieguvums būs tas, ka jau Osakas izstādes laikā varēsim lemt par dažādiem jautājumiem, kas potenciāli varētu ietekmēt Latvijas sniegumu izstādē,” tā Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras EXPO paviljona direktore, Lāsma Līdaka.
 
Atbildīgā institūcija par Latvijas dalību Starptautiskajā izstāžu birojā būs Ekonomikas ministrija.
 
Latvijas mērķis, piedaloties Pasaules izstādē EXPO 2025 Osaka, ir kāpināt eksporta apmēru uz Japānu par vismaz 50 miljoniem eiro, kā arī piesaistīt jaunas investīcijas no Japānas Latvijai stratēģiski nozīmīgās nozarēs. Izstāde ir arī milzīga platforma sadarbības tīklu attīstīšanai ar citām EXPO 2025 Osaka dalībvalstīm. Tā ir iespēja veicināt Latvijas starptautisko atpazīstamību, tai skaitā tālajos eksporta tirgos.
 
Starptautisko izstāžu birojs ir starpvaldību organizācija, kura kopš 1931. gada pārrauga un organizē pasaules izstādes EXPO. Šo pasākumu mērķis ir izglītot sabiedrību, veicināt progresu un sekmēt starpvalstu sadarbību. Pasaules izstādes EXPO ir globāli nozīmīgs pasākums, kurš pulcē lielāko daļu pasaules valstu. Plānots, ka izstādē EXPO 2025 Osaka piedalīsies vairāk nekā 160 valstis un kopumā 6 mēnešu laikā šo izstādi apmeklēs 28 miljoni viesu.
Šobrīd Starptautisko izstāžu birojā ir 183 valstis un Latvija kļūs par 184 dalībvalsti.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 30.04.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
Liepājā notiks pilsētas ātrumposms, Tet Rally Latvia uzvarētāju noskaidros Dienvidkurzemes novada Vecpils autotrasē. | Skatīt vairāk
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 29.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16124511sec.