Jūrmalas pilsētas muzejā atklās izstādi «Radi rada»

30. oktobrī plkst. 18.00 Jūrmalas pilsētas muzejā tiks atklāta izstāde “RADI RADA”. Izstādes darbu autori: Līvija Brigita Pavlovska / gleznas, interjera dizains, Elīna Pavlovska / fotogrāfijas, Arta Lēvica / tekstils, Gints Mālderis / fotogrāfijas, Marta Ozoliņa, (1910-1970) / rokdarbi, Lelde Šenfelde / grāmatu grafika.

Līvija Brigita Pavlovska jubilejas personālizstādē "RADI RADA" eksponēs ne tikai darbus glezniecībā un interjera dizaina jomā, bet sniegs ieskatu savas dzimtas radošajās izpausmēs. Izstādē piedalās arī dzimtas mākslinieki: meitas - Elīna Pavlovska un Arta Lēvica, dēls - Gints Mālderis, sniegts ieskats mammas Martas Ozoliņas (1910-1970) rokdarbu prasmēs, un māsīcas meitas Leldes Šēnfeldes ilustrācijās.

Dzimtas radošums veidojies pateicoties mammai - Martai Ozoliņai (1910-1970), kura bija čakla audēja un rokdarbniece. Viņas austie audumi tika sašūti skaistās kleitās, adījumi, tamborējumi izgreznoja apkārtējo vidi. Šo skaistuma radīšanas sajūtu viņa iemācījusi gan savām meitām, gan mazbērniem un mazmazbērniem, kuri turpina tālāk attīstīt aušanas mākslu, veido interjera un grafikas dizainu, glezno un fotografē.

Līvija Brigita Pavlovska absolvējusi Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolas tekstilmākslas un skatlogu noformētāju nodaļu, kā arī Latvijas Mākslas akadēmijas interjera iekārtošanas nodaļu. Izstādēs piedalās kopš 1966.g. un kopš 1976.g. ir Latvijas Mākslinieku savienības, kā arī Jūrmalas mākslinieku biedrības dalībniece no grupas dibināšanas brīža. Strādājusi kombinātā „Māksla”, bet no 1977. gada līdz 1987. gadam bijusi Jūrmalas pilsētas galvenā māksliniece. Ieguvusi humanitāro zinātņu maģistra grādu mākslā un daudzus gadus strādājusi kā interjera dizaina, projektēšanas un kompozīcijas pasniedzēja Baltijas Starptautiskajā akadēmijā. Māksliniece veidojusi gan sabiedriskos un gan individuālos interjerus – RTU arhitektūras un būvniecības fakultātes interjeru un vitrāžas, ēku renovācijas un interjera projektus Kolkā, Rīgā, Jūrmalā, Cēsīs u.c. Līvija Brigita Pavlovska stāsta: „Bērni sekojuši manās pēdās un to es esmu vēlējusies visvairāk. Tas ir vienīgais, kur es viņiem tiešām varu palīdzēt - ar savu skatījumu viņus virzīt tālāk. Ar šo izstādi vēlos atskatīties tajā, kas padarīts, lai saprastu noietā ceļa būtību. Kas iegūts, kas zaudēts un ko vēl var nākotnē sasniegt”.

Gints Mālderis fotografējot uz filmas, akcentē fotogrāfijas patiesumu bez liekas datorapstrādes un lielāko uzmanību pievērš cilvēku ikdienas gaitu tvērumam. 2011. gadā saņēmis AKKA/LAA Autortiesību bezgalības balvu, par darbu plašu izmantojumu. Veidojis izstāžu ekspozīcijas festivālam Dizains.Nākotne (“Mana lieta”, “Meistaru spēles”, 2. Rīgas starptautiskā jauno dizaineru bienāle u.c.), un, kā līdzautors, piedalījies vairāku izstāžu dizaina izveidē, (“Krievu Ziemeļi”, (2014) LEBM; „Dzintars laiku lokos” Latvijas Dabas muzejā (2014),“Dziesma top citādi” - XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku tautas lietišķās mākslas un dizaina lietu izstāde izstāžu zālē „Rīgas Mākslas telpa”, (2013) u.c.). Viena no lielākajām dzīves kaislībām ir ceļošana – sākot ar leģendāro riteņu braucienu uz Gambiju, līdz pat teju visu kontinentu apceļojumiem. Izstādē skatāmie darbi tapuši laikā, kad sadarbībā ar režisoru Alvi Hermani un scenogrāfi Moniku Pormali Krievijā veidotas fotogrāfijas izrādei “Šukšina stāsti” (2008), un Kubā Andreja Žagara LNO iestudētajai izrādei “Karmena” (2007).

Arta Lēvica absolvējusi Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolas tekstilmākslas nodaļu (1991). Divus gadus stažējusies pie māksliniekiem Heinrihsoniem. Kopš 2009. gada Jūrmalas Mākslinieku namā Bulduros vada aušanas studiju. Piedalās izstādēs, un šobrīd auž savas interpretācijas par dzejnieces Aspazijas lakatiem: „Man ļoti patīk ķimerēties ar diegiem”, stāsta māksliniece - „visu dzīvi man ir patikuši rokdarbi. Skolas laikā labprāt adīju, tamborēju, izšuvu un ar lielu prieku daru to joprojām, klāt pievienojot aušanu. Ideju ir daudz un es ļaujos šim procesam”.

Elīna Pavlovska 2008. gadā Baltijas starptautiskajā akadēmijā ieguvusi datordizainera izglītību. Kopš 2009. gada ir grafikas dizainere un fotogrāfe uzņēmumā ALANDEKO. Elīnas radošās intereses ietver mākslas un fotogrāfijas sintēzi: „Ar šīs izstādes darbiem es vēlos apmeklētājiem ļaut ieskatīties Jūrmalas baznīcās caur vitrāžu krāsainajiem stikliem. Esmu panākusi krāsu laukumu caurspīdīgumu un krāsu mijiedarbību ar fotogrāfiju. Šajos darbos krāsa atdzīvina fotogrāfiju. Mana otra darbu sērija ir ar nosaukumu „Klusums”. Kad ārā ir migla, klusums pārņem pilsētu. Gaisā virmo neredzamas miera vibrācijas”.

Lelde Šēnfelde absolvējusi Liepājas Lietišķās mākslas vidusskolas dekoratīvās noformēšanas nodaļu un Latvijas Mākslas Akadēmijas pedagoģijas nodaļu. Daudzus gadus strādājusi kā tēlotājmākslas pasniedzēja. Māksliniece par sevi: „Es daudz gleznoju, pārsvarā puķes un klusās dabas. Piedalos Jelgavas mākslinieku organizētajās izstādēs. Veidoju grāmatas, bukletus, dažādus preses izdevumus, kartiņas. Vislabāk man patīk veidot grāmatu vākus.”

Izstāde "RADI RADA" no 30. oktobra līdz 16. novembrim skatāma Jūrmalas pilsētas muzejā, Tirgoņu iela 29, Majoros, Jūrmalā. Darba laiks: P., O. - slēgts, T.- Sv. no 10.00 līdz 17.00. Ieeja - bez maksas.

Izstāde tapusi pateicoties Jūrmalas pilsētas Kultūras nodaļas atbalstam. Paldies par atbalstu: dizaina birojam “Piezi ezeri”, Intai Baumanei, Mairai Dudarevai, Mārtiņam Šmatam, Beno Talivaldam, Ārijai Vanagai, Mairai Veisbārdei.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Ragakrasts"  brīvdienu mājas Mērsragā Tukuma TIC
Ģimenēm ar bērniem draudzīgas, gaumīgas, labiekārtotas mājiņas Mērsragā www.ragakrasts.lv | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.04.2024 - 11.05.2024 Sējas svētki Ausekļu dzirnavās! Bauskas TIC
Baudi notikumiem bagātu dienu Ausekļu dzirnavās! | Skatīt vairāk
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.79712296sec.