Digital Art House apskatāma Jeļenas Belous Multimediju foto izrādes «Flow of life»

2021. gada 15. jūlijā digitālās mākslas centrā Digital Art House tika atvērta jauna zāle, kur varēs apskatīt fotomākslinieces-marīnistes Jeļenas Belous izstāde Flow of Life (Dzīves plūsma).

Projekta „Dzīves plūsma” galvenā ideja ir parādīt okeāna dzīļu pasaules un cilvēka dzīves paralēles.

Izstādē būs izstādītas fotogrāfijas, kuras autore ir uzņēmusi 2018.–2020. gadā.

Iemūžinātajā ūdens kustībā ir atspoguļotas domas, stāvokļi un situācijas novērotāja dzīvē. Fotodarbi ir impulsi jūtām un pārdomām.

Meditatīvas atmosfēras telpā un ūdens stihijas “ielenkumā” viesi dosies brīnišķīgā ceļojumā pa savu iekšējo pasauli un sajūtām.

Atmosfēru papildinās skulptora Ernesta Vītiņa darbi. Mākslinieks rada darbus no stikla, kas izskatās kā gaisā sastindzis ūdens.

Jeļena stāsta: „Es pētu ūdens līnijas, novēroju tā „uzvedību” un cenšos to saprast, meklēju sižetus. Viss radīšanas process un gatavie darbi iegremdē mani pārdomās par šo sižetu paralēlēm ar cilvēku dzīvi.”

Ūdens attīra un atbrīvo no negatīvā. Izstāde aicina apmeklētāju iegremdēties līdzsvara stāvoklī un iegūt jaunu spēku un gatavību brīnišķīgiem sasniegumiem, kā arī nonākt līdz apzinātai laimīgas dzīves izvēlei.

Šī izstāde nelīdzinās nekam citam, — tā ir lielformāta mākslas fotogrāfiju apvienojums ar brīnišķīgām skulptūrām, milzīgām video projekcijām un izteiksmīgu skaņas pavadījumu.

Izstāde izveidota ar digitālās mākslas centra Digital Art House atbalstu un tās atklāšana sakrīt ar datumu, kad atvērs jaunu zāli ar četriem projektoriem un visu citu, kas nepieciešams multivides risinājumiem izstāžu un pasākumu rīkošanai.

Digitālās mākslas centrā Digital Art House māksla atdzīvojas, pateicoties atmosfērai, ko rada projekcijas, mūzika, skatītājus piesaistošiem aromātiem un tā meditatīvā stāvokļa iedvešanai, kādā šie darbi ir radīti. Izstāde kļūs par pārsteidzošu ceļojumu fotomākslinieces darbu pasaulē.

Jeļena piebilda: „Esmu priecīga, ka mana izstāde notiks ar Ernesta Vītiņa līdzdalību un lepojos ar šo sadarbību, jo viņa darbu estētisko un māksliniecisko kvalitāti ir vairākkārtīgi augstu novērtējuši eksperti. Viņa skulptūra „Effigie Sui” bija iekļauta 2021. gada Londonas Mākslas biennnālē. 2019. gadā mākslinieks ieguva nacionālo balvu „Kilograms kultūras” vizuālās mākslas kategorijā par personālizstādi „Stikla labirintā”.

Jeļena Belousa ir jauna fotomāksliniece–marīniste no Rīgas. Profesionāli nodarbojas ar fotomākslu no 2016. gada. Tā kā viņa ir dzimusi kuģotāju ģimenē, jūra stihiju tēli ir bijuši klātesoši visā viņas dzīvē jau no pašas bērnības. Meklējot savu virzienu kā fotomāksliniece, viņa pievērsās savām saknēm. Autore lieliski uztvēra ūdens unikalitāti, neparastumu, mainīgumu, spēku un mietu, iedziļinoties un atklājot, kā mainās ūdens ritms un krāsas. Savās fotogrāfijās Jeļena pieiet ūdens kustībām ar dažādiem paņēmieniem, veidojot dažādas faktūras un rakstus. Viņas darbos ūdens pārvēršanas abstraktās gleznās.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 27.04.2024 Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Latvija
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 25.04.2024 Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ Tukuma TIC
25. aprīlī, plkst.13:00 Tukuma pilsētas Kultūras namā izrāde pusaudžiem un viņu vecākiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47292089sec.