«Rīgas Motormuzejā» būs diskusija par vēsturiskā spēkrata sertifikāciju

“Rīgas Motormuzejā”, Sergeja Eizenšteina ielā 8, Rīgā, 2021. gada 16. septembrī plkst.17:30, “Eiropas Kultūras mantojuma dienu 2021” ietvaros notiks saruna par Vēsturiskā spēkrata sertifikāciju, nozīmi un kultūrvēsturisko vērtību.

Vēsturiskā spēkrata statusa piešķiršana ir process, kuru regulē 2018. gada 14. augusta Ministru kabineta noteikumi Nr. 498. “Vēsturisko spēkratu noteikumi”. Transportlīdzekļu izvērtēšanu vēsturiskā spēkrata statusa piešķiršanai veic Valsts akciju sabiedrība „Ceļu satiksmes drošības direkcija” (CSDD).

CSDD darbojas Vēsturisko spēkratu atbilstības novērtēšanas ekspertu komisija, kuru veido Rīgas Motormuzeja speciālisti. Komisija strādā atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem, kas paredz, ka spēkratam sertifikāta saņemšanai jābūt vismaz 30 gadus vecam, oriģinālam un labi uzturētam vai restaurētam. Vēsturiskā spēkrata statuss tiek piešķirts uz pieciem gadiem, un kopš 2007. gada jau izsniegti 5800 atbilstības sertifikāti, vairākiem spēkratiem pat trešo reizi.

Seno spēkratu saglabāšanai ir kultūrvēsturiska nozīme industriālā mantojuma un zinātnes attīstības vēstures izpratnes veicināšanai.

Sarunu vadīts Rīgas Motormuzeja speciālists zinātniski pētnieciskā darbā Linards Zandovskis un muzeja galvenais krājuma glabātājs Valdis Kļaviņš.

Saruna par Vēsturisko spēkratu sertifikāciju klātienē paredzēta kā drošs pasākums, kurā piedalās vakcinētas un/vai Covid-19 izslimojušas personas, uzrādot derīgu Covid-19 sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu. Iepriekšēja pieteikšanās zvanot pa tālr. +371 67025888. Savukārt, attālināti to varēs vērot un savus jautājumus uzdot ikviens interesents platformā facebook.com/Rīgas Motormuzejs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46317792sec.