Drīzumā sāksies Rīgas modes nedēļa ar starptautisku semināru par ilgtspējīgu modi

Neskatoties uz to, ka arvien vairāk tiek runāts par patēriņa samazināšanu, kas nereti izskanēja jau pandēmijas laikā, kā arī par klimata pārmaiņām un tuvojošos vides katastrofu, pašas no sevis šīs problēmas neatrisināsies. Viss ir atkarīgs no mūsu pašu rīcības. Lai paaugstinātu speciālistu zināšanu līmeni, kā arī popularizētu ilgtspējīgas iniciatīvas, RIGA FASHION WEEK rīkotāji — Baltijas modes federācija — kā modes nedēļas atklāšanas pasākumu ir izziņojuši starptautisko semināru “Ilgtspējīga mode: stereotipi un realitāte”, kas norisināsies 2022.gada 7. oktobrī.

Semināra programma ir balstīta uz modes industrijas aktuālākajiem jautājumiem — kā dizaineris var padarīt savu zīmolu videi draudzīgāku, kā iedvest patērētājos jaunus patēriņa ieradumus, cik videi draudzīga pašlaik ir ražošana, un ko varam darīt tieši tagad, lai to visu mainītu. Visi šie temati tiks apskatīti caur modes dizaineru prizmu un praktisko pieredzi. Eiropas tirgū strādājošajiem dizaineriem viena no svarīgākajām lekcijām būs par Eiropas Savienības (ES) regulējumu ilgtspējas uzlabošanai tekstilrūpniecībā. Dizaineriem ir jāapzinās un jābūt gataviem jaunajiem apģērbu ražošanas kvalitātes standartiem un prasībām, kas stāsies spēkā jau tuvākajā laikā.

“Kā misijas “Jūra 2030” virzītājs, LIAA aicina modes un dizaina industriju iesaistīties mūsu kopīgajā izaicinājumā un veidot jaunas inovācijas ilgtspējīgai modei, taupīgākai ūdens izmantošanai un ūdens tīrības uzlabošanai ilgtermiņā”, stāsta LIAA direktora vietniece eksporta jautājumos Iveta Strupkāja. “Aicinām izmantot plašo LIAA atbalsta programmu klāstu — vaučeru programmu jaunu produktu izstrādei, sadarbību ar pētniekiem un zinātniekiem, kā arī dalību biznesa inkubatoru programmās. Pateicamies RIGA FASHION WEEK par ūdens ekoloģijas tēmas aktualizāciju un ceram, ka šis pasākums būs sākumpunkts jaunām sadarbībām”.

Starp ārvalstu viesiem 7. oktobra seminārā piedalīsies poļu dizainere Anna Šīgela (zīmols Szczygiel-) ar tēmu “Zīmola perspektīva: ilgtspējīga virziena izvēle”, kā arī jaunuzņēmumu akseleratora Katalista Ventures izpilddirektore, kas stāstīs par atbalsta programmām jaunuzņēmumiem ilgtspējīgas modes jomā.

No vietējiem visiem uzstāsies Agnese Narņitska, kura dalīsies pieredzē dizaineru ekozīmola veidošanā; pasniedzēji no LMA, RTU, kā arī Latvijas Hidroekoloģijas institūta pētniece — par ciklisko ekonomiku modē, inovatīviem risinājumiem audumu izvēlē un bezatkritumu ražošanas metodēm.

Seminārs ir galvenokārt paredzēts gan jauniem, gan pieredzējušiem modes dizaineriem, kuri paši nodrošina ražošanu un attīsta eksportu, un ir pieejams ikvienam interesentam. Lai apmeklētu semināru, nepieciešama iepriekšēja reģistrācija. Sīkāk par programmu: https://fienta.com/sustainable-fashion-stereotypes-reality.

Šosezon 35. Rīgas modes nedēļa norisināsies no 7. līdz 11. oktobrim.

RFW oficiālais ilgtspējīgas attīstības partneris ir Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA).

Vairāk informācijas - www.rfw.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57986403sec.