Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs aicina atskatīties uz barikāžu laiku

Svētdien, 29. janvārī, pulksten 14.00 interesenti tiek aicināti uz atmiņu un pārdomu  pēcpusdienu “Skats no “aizkulisēm”. 1991. gada barikāžu laiks muzejā un Doma baznīcā”. Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja esošie un bijušie darbinieki atcerēsies un veidos atmiņu mozaīku par darīto un pieredzēto pirms 32 gadiem,  1991. gada barikāžu laikā.

Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs un Doma baznīca (Rīgas Doms), kas tolaik vēl bija muzeja struktūrvienība, atradās notikumu epicentrā, ar aktīvu līdzdalību un atbalstu barikāžu dalībnieku atbalstīšanā un aprūpēšanā, to īpaši neafišējot. Muzeja darbinieku iesaiste bija būtiska. Tagad, pēc 32 gadiem, viņi un viņas ir apņēmības pilni, atcerēties un stāstīt. Kā tika nolemts, ka Doma baznīca tiks atvērta barikāžu dalībniekiem, kā muzeja telpās tika izmitināti barikāžu dalībnieki, kur un kā tika sagādāts un gatavots ēdiens Vecrīgas sargiem, utt. Muzeja stiprie vīri bijuši iesaistīti arī pirmo zemessardzes formējumu tapšanā. Cilvēciskā pašatdeve, arī pretrunas, arī drosme.

Atmiņās par 1991. gada janvāra notikumiem piekrituši dalīties Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja esošie un bijušie darbinieki: Imants Zauls, Ligita Kalniņa, Silvija Voite, Dace Strazdiņa, Maija Stefane, Ruta Bērziņa. Aicināti arī citi notikumos iesaistītie pārcilāt savas atmiņu lādes un piedalīties atmiņu pēcpusdienā ar saviem stāstiem. Latvijas valsts un Rīgas vēsturē tik nozīmīgā laika notikumu mozaīkas kopainai ir svarīgi izzināt un saglabāt katru epizodi.  

Barikāžu laiks ir vēsturisks apzīmējums 1990.gada 4.maijā atjaunotās Latvijas Republikas aizsardzības pasākumiem, kas tika organizēti Rīgā un citās Latvijas pilsētās no 1991.gada 13. līdz 27.janvārim.

Dalība atmiņu un pārdomu  pēcpusdienā – bezmaksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41805196sec.