Pavasara maršruta atklāšana Rīgas Zoodārzā

20. martā iestājoties astronomiskajam pavasarim, arī zoodārza dzīvnieki pošas savam pavasara iznācienam! Šajā nedēļas nogalē, 2023. gada 25. un 26. martā, Rīgas Nacionālajā zooloģiskajā dārzā notiks Pavasara maršruta atklāšana.

Lai iemūžinātu pavasari, Rīgas Zoodārzs šajā nedēļas nogalē no plkst. 12.00 līdz 15.00 piedāvās ne tikai iespēju nofotogrāfēties un uzreiz saņemt foto izdrukas, bet arī oriģinālu, zvēru ieskautu 360 grādu video. Atklāj sev pavasara maršrutu un dodies mājās ar foto, video un piedzīvojuma sajūtu!

Pavasaris Rīgas Zoodārzā tradicionāli ir ne tikai laiks, kad daudziem dzīvniekiem sagaidām mazuļus, bet arī Putnu dienu laiks. Lai apvienotu labāko no abiem, no 25. marta apmeklētājiem piedāvāsim pavasara maršrutu, aicinot aplūkot zoodārzā dzimušos mazuļus un ekspozīcijās redzamos putnus, kā arī pievērst uzmanību Latvijas dabai – savvaļas putniem, kuri redzami un arī dzirdami Mežaparkā.

25. un 26. martā apmeklētāji varēs saņemt zoodārza karti ar iezīmēto maršrutu un īpašiem uzdevumiem. Maršrutu būs iespējams atrast Rīgas Zoodārza mājaslapas sadaļā “Tematiskie maršruti”. Apmeklētāji to varēs lietot savās viedierīcēs vai izdrukāt mājās.

Nākot uz zoodārzu, apmeklētājiem ir unikāla iespēja kļūt par pastaigas biedru diženajam Indijas pāvam. Šie putni, kuri ir vieni no mūsu zoodārza krāšņākajiem iemītniekiem, jau bužina spalvas un kustina spārnus, lai dotos parādes gājienā piesaistīt pāvu dāmu uzmanību. Riesta laikā pāvu tēviņu astes vēdeklis var sasniegt pat 160 centimetru izmēru. Ja izdodas ieraudzīt krāšņo asti izplestā veidā, iespējams noteikt aptuveno pāva vecumu – gada vecumā virsastes spalvu vēdeklis ir daudz īsāks un bez "acīm". Ar katru nākamo gadu vēdekļa spalvas kļūst garākas, bet pilnu garumu sasniedz četrus gadus vecam tēviņam.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Latvija
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.52310681sec.