Pirmā «Rīgas saldējuma festivālā» viesi apēduši 6 tonnas jeb 50 tūkstošus saldējuma porciju

Ģimeniska vasaras svinēšana, ļoti daudz saldējumu, garda muzikālā programma un pārsteidzoši daudz apmeklētāju – tā 10. jūnijā Vērmanes dārzā aizvadīts pirmais “Rīgas saldējuma festivāls”. Vienas dienas laikā pasākuma viesi notiesājuši 6 tonnas jeb ap 50 tūkstošiem “Pols”, “Tio”, “Ekselence”, “Jungle Pop” un citu saldējumu porcijas.  

“Paldies ikvienam “Rīgas saldējuma festivāla” apmeklētājam, kurš kļuva par šo patiesi unikālo un gardo svētku dalībnieku! Paldies arī festivāla viesiem par pacietību, gaidot kāroto saldējumu rindās – tik liels pieprasījums bija negaidīts arī mums pašiem. Vienlaikus tas, cik ļoti apmeklēts bija festivāls, arī parāda, cik ļoti šādi gardi pasākumi ar bezmaksas izklaides iespējām ir nepieciešami mūsu galvaspilsētas kultūras dzīvei. Un, lai gan saldējuma festivāls šādā mērogā Rīgā notika pirmo reizi un tas bija izmēģinājums mums visiem, domājam, ka tam ir potenciāls kļūt par skaistu ikvasaras tradīciju ar vēl vairāk saldējuma tirgotājiem un vēl vairāk – saldējuma baudītājiem,” saka Ieva Lejniece, “Food Union” mārketinga vadītāja un valdes locekle Latvijā.

Kā iepriekš ziņots, festivāla iniciators un organizators Vērmanes dārzā ir Latvijā vadošais piena pārstrādes uzņēmums “Food Union” (AS Rīgas piena kombināts). Savukārt Rīgas pašvaldība sarūpēja jaudīgu muzikālo programmu Vērmanes dārza estrādē kā noslēgumu jūnijā plānotajiem pasākumiem, kas veltīti ģimenēm. Uz estrādes skatuves uzstājās un ar ovācijām tika sagaidīti - orķestris “Rīga” ar koncertu “Mūzika gardēžiem”, bērnu deju kolektīvs “Teiksmiņa”, Arturs Gruzdiņš un “Knīpas un knauķi”, repa improvizācijas teātris “Brīvrunu projekts”, grupa “Citi zēni”, breika grupa “Camelot Crew”, reperis Prusax, dziedātāja Būu un grupa “Canrival Youth”.

Kopumā festivāla viesi varēja nogaršot vairāk nekā 50 dažādus “Pols”, “Tio”, “Ekselence” un “Jungle Pop” saldējumus – gan jau iepriekš iecienītos, gan pavisam jaunos, kas radīti šai vasaras sezonai. Līdztekus piedāvājumā bija arī saldējuma kokteiļi, saldējums burbuļvafelēs un visdažādāko veidu vafeļu glāzītēs, pat – saldējums ar kafiju! Pasākumā piedalījās arī citi saldējuma tirgotāji – Vērmanes dārza pastāvīgie nomnieki.

“Rīgas saldējuma festivāls” ietvaros bija iekārtota īpaša “Tio” kokteiļnīca ar bērnu parku – stafetēm, veiklības izaicinājumiem un pavāru darbnīcu pašiem mazākajiem. Savukārt tropiskajā “Jungle Pop” siltumnīcā bija īpaši gaidīti tie ķipari, kuriem patīk sejiņu krāsošanas, masku un indiāņu galvasrotu darināšanas meistarklases. Aktīvāki bērni un pusaudži labprāt izklaidējās “Pols” aukstumnīcā, kurā bija ne vien ledus skulptūras kalšanas izaicinājums, bet arī ledus lāča piepūšamā atrakcija un bumbiņu baseins. Protams, bija sarūpēta arī īpaša atpūtas vieta pieaugušajiem – eleganta kafejnīca “Ekselence”, kurā saldējuma desertus ar tasi kafijas varēja baudīt pie Rīgas vecākās strūklakas “Gadalaiki”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.23886681sec.