Rakstniecības un mūzikas muzejs aicina pievienoties VasaRīgai kopā būšanai

Rakstniecības un mūzikas muzejs aicina pievienoties VasaRīgai kopā būšanai023. gada vasarā Rakstniecības un mūzikas muzejs (turpmāk — RMM) piedāvā iedvesmojošus pasākumus redzes loka paplašināšanai par Rīgu, literatūru, mūziku un mākslu programmā “VasaRĪGA kopā būšana”.

“Vasarā gribas pēc iespējas vairāk uzturēties ārā, arī muzejam tas ir laiks, kad iziet ārpus savām telpām un piedāvāt apmeklētājiem kopīgi iepazīt, iespējams, pat jaunatklāt Rīgu caur literatūras, mūzikas un kultūrvēstures prizmu. No tā arī radies programmas nosaukums, kas sevī ietver gan vasaru, gan Rīgu, gan jēgpilni kopīgi pavadīto laiku,” stāsta programmas kuratore Katrīna Kūkoja.

Jūlijā un augustā aktīvā dzīves veida cienītājiem RMM piedāvās četras literārās pastaigas Rīgā, kas tapušas, iedvesmojoties no  rakstniekiem: Vizmas Belševicas, Anšlava Eglīša, Zentas Mauriņas un Jāņa Poruka. Katra pastaiga iepazīstinās ar nozīmīgākajām vietām autoru dzīvē un daiļradē. Biļetes uz literārajām pastaigām varēs iegadāties aplikācijā Mobilly vai klātienē pasākuma norises dienā. Pārējie pasākumi apmeklētājiem būs pieejami bez maksas.

Šīs vasaras jaunums ir skaļās lasīšanas vakari “Kopā vieglāk!”, ko vadīs grāmatmīle un radio raidījumu vadītāja Liega Piešiņa. “Kopā vieglāk!” ir atraktīvs veids, kā bērniem attīstīt lasītprasmi kopā ar saviem vienaudžiem, vecākiem un vecvecākiem. Pasākumi norisināsies trešdienu vakaros muzeja kultūrtelpā “Tintnīca”, Pulka ielā 8 Rīgā.

Programmas kulminācija gaidāma 27. jūlijā, kad laikā no 13.00 līdz 20.00 Muzeju krātuvē un tās pagalmā norisināsies “Mūzu simpozijs Pulka sētā”, kas tapis sadarbībā ar Latvijas Muzeju biedrību, Latvijas Nacionālo mākslas muzeju, Latvijas Nacionālo vēstures muzeju un Rīgas kino muzeju. “Mūzu simpozija” idejas pamatā ir apvienot divas kultūras nozares – muzejus un mūziku, kas vēsturiski izcēlušies no viena kopīga vārda – mūzas.

Tāpat visas vasaras garumā RMM aicina apmeklēt savu jauno ekspozīciju “Dziesmusvētku telpa”, Mežaparka Lielajā estrādē, Ostas prospektā 11, Rīgā, pirms tam rezervējot apmeklējuma laiku mājaslapā: https://dziesmusvetkutelpa.lv, un izstādi “Linards Tauns – mūžīgais mākonis”, kas veltīta trimdas dzejnieka Linarda Tauna simtgadei. Izstāde apskatāma RMM izstāžu zālē Pulka ielā 8, Rīgā. Lai gūtu plašāku ieskatu tās saturā, vasarā piedāvājam apmeklēt divas kuratora vadītas ekskursijas — 5. jūlijā un 9. augustā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Motormuzejs
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.95264196sec.