Dabas muzejs pavasara brīvlaikā aicina uz Skudru rītiem

Sagaidot pavasari un kukaiņu mošanos, Latvijas Nacionālais dabas muzejs skolēnu brīvlaika nedēļā sarūpējis norišu ciklu Skudru rīti, kas notiks izstādē „SKUDRA”. Pavasara brīvlaikā muzejs būs atvērts visu nedēļu – arī pirmdien un otrdien, 11. un 12. martā.
 
Latvijas Nacionālajā dabas muzejā līdz 19. maijam skatāma interaktīvi izglītojoša izstāde „SKUDRA”, kas ar saistošiem faktiem un daudzveidīgiem uzskates līdzekļiem apmeklētājiem piedāvā izpētīt plašo Latvijas un pasaules skudru pasauli. Mazs un liels – tas ir kontrastu princips, kas apspēlēts izstādē un aicina padomāt par visiem zināmā rosīgā kukainīša lielo nozīmi dabas procesos.
 
Lai tematu izzinātu rūpīgāk, skolēnu pavasara brīvlaikā četras dienas, no 12. līdz 15. martam, izstādē „SKUDRA” gaidīsim īpašajos Skudru rītos. Skudru pūznī klausīsimies  stāstus par skudru dzīvi, radošajā darbnīcā veidosim paši savu skudru izstādi, kā arī noskaidrosim vairāk par aizraujošu un atbildīgu hobiju – skudru fermu turēšanu mājās. Aktivitātes notiks no otrdienas līdz piektdienai, katru dienu no plkst. 11.00 līdz 14.00. Aicināti visi interesenti, bet īpaši ģimenes ar bērniem no 5 līdz 12 gadiem. Iepriekš nav jāpiesakās, un dalība ar izstādes biļetēm.
 
No 11. līdz 30. martam muzejā būs pieejama arī uzdevumu trasīte par gada dzīvnieku „Stirnai pa pēdām”. Tā būs interesanta patstāvīgai muzeja zooloģijas un augu un sēņu ekspozīciju apskatei, meklējot atbildes uz uzdevumu grāmatiņas jautājumiem par stirnām un citiem ragaiņiem. Materiāli būs pieejami muzeja vestibilā. Dalība ar muzeja ieejas biļetēm.
 
Ikviens līdz 17. martam vēl var pagūt aplūkot izstādi „Lāči Jelgavas Mākslas skolas audzēkņu kolāžās un Igaunijas fotogrāfu darbos”. Tā stāsta par lāčiem Latvijā un Igaunijā, to uzvedību, barību, darbības pazīmēm dabā, kliedējot mītus un mācot izprast šos dzīvniekus. Dabas fotogrāfijas papildina izteiksmīgi lāču portreti un arī kāds skumjš, bet pamācošs stāsts par jaunu lāci Vidzemē.
 
Plašāka informācija par norisēm: www.dabasmuzejs.gov.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Latvija
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.75636983sec.