Rīga ZOO nedēļas nogalē aicina piedalīties ikgadējās Roņu dienās

2024. gada 16. un 17. martā Rīgas Nacionālajā zooloģiskajā dārzā notiks par tradīciju tapušās Roņu dienas, kurās apmeklētāji varēs ne tikai iepazīties ar pasākuma vaininiekiem – roņiem, bet arī piedalīties radošajās darbnīcās.

Saules stariem sākot sildīt priežu galus un Baltijas jūras piekrastes smiltiņas, pienācis laiks, kad liedagā sastopami mazi, balti roņu mazuļi. Marts ik gadu Rīga ZOO tiek pavadīts roņu zīmē, izglītojot apmeklētājus par šiem jūras iemītniekiem un mācot, kā pareizi rīkoties, ja gadās kādu no atceļojušajiem tūristiem sastapt pludmalē.

Roņu dienas aktivitātes Rīga ZOO sāksies jau plkst. 11.00, kad apmeklētājiem savas prasmes zivju ķeršanā uz kārā zoba pirmo reizi šogad rādīs Puika un Krista, Rīga ZOO pelēko roņu pāris, kopā notiesājot astoņus kilogramus skumbriju. Aicinām izmantot izdevību vērot publisko barošanu 16. un 17. martā roņu rezidencē, kas atrodas vien pāris soļus no galvenajiem zoodārza ieejas vārtiem, jo nākamā reize, kad varēs pārliecināties par šķietami smagnējo roņu virtuozitāti, ķerot pēc zivs, pienāks tikai līdz ar zoodārza vasaras sezonas sākumu maijā.

Arī šogad Roņu dienās ikkatrs varēs uzzināt vairāk par roņu paradumiem – apmeklētājus izglītojošā, digitālā ekskursijā vedīs Puika, Rīga ZOO pelēkais ronis. Gan sestdien, gan svētdien no 12.00 līdz 15.00 Latvijas Abinieku un rāpuļu zālē darbosies Latvijas Dabas aizsardzības pārvaldes sagādātie interaktīvie ekrāni, kas aicinās izzināt, kāda ir dzīves kārtība roņu saimēs. Līdzās izzinošajiem stendiem darbosies apģērbu apdrukas darbnīcas “TingPrint” sietspiedes studija – apmeklētāji aicināti ņemt līdzi savu kreklu, džemperi vai somu, lai to bez maksas apdrukātu ar kādu no Roņu dienu dizainiem. “Tingprint” sietspiedes karuselī varēs izvēlēties kādu no divu dizainu attēliem, kas īsi un kodolīgi uzsaucot “Liec mani mierā” atgādinās par pareizo rīcību, ja pludmalē sastapts ronēns. Savukārt, ja skapī noskatītais krekliņš līdz zoodārzam nebūs ticis, apģērbu lieliem un maziem kā arī auduma somas varēs iegādāties arī turpat, Latvijas Rāpuļu un abinieku zālē.

Rīga ZOO sadarbībā ar Ventspils pilsētu ik gadu rūpējas par piekrastē atrastajiem, ievainotajiem roņu mazuļiem, kurus rehabilitācijai atgādā Latvijas Dabas aizsardzības pārvalde. Aicinām ikvienu pavasara pludmales pastaigu entuziastu pirms jūras baudīšanas iepazīties ar piekrastē izvietotajiem stendiem, uzmanīt līdzpaņemtos pastaigu biedrus – suņus un izvērtēt situāciju, pirms steigt roņu mazulim palīdzēt. Ronēniem pludmale ir atpūtas vieta, kurā uzkrāt spēkus pirms došanās atpakaļ jūrā. Tikai nepieciešamības gadījumā Pārvaldes speciālisti dosies pie roņu mazuļa un, pēc situācijas izvērtēšanas, lems par turpmāko rīcību – roņa pārvietošanu vai nogādāšanu uz Rīgas Nacionālo Zooloģisko dārzu atlabšanai.

Līdz 17. martam Rīga ZOO apmeklētāji aicināti piedalīties arī Brīvdienu ekspedīcijā! Zoodārza kasēs viesi var saņemt bezmaksas ceļvedi – ejot pa iezīmēto maršrutu meklē atbildes uz jautājumiem gan par roņiem, gan kamieļiem, žirafēm, ziemeļbriežiem un citiem zoodārza iemītniekiem. Apmeklējuma noslēgumā, uzrādot kasēs izpildītos uzdevumus, iespējams saņemt pārsteiguma balviņu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk
Latvija
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47072816sec.