Apziņas labirintos – 2ANNAS Industrijas dienu programma atklās kino un mākslīgā intelekta mijiedarbību

No 2024. gada 7. līdz 11. aprīlim norisināsies Rīgas Starptautiskā īsfilmu festivāla 2ANNAS Industrijas dienu programma 2ANNAS FORUMS: Apziņas labirintos. Šogad, izrietot no festivāla fokusa tēmas PRĀTS, Industrijas dienas pievērsīsies tēmām prāts, atmiņa un zemapziņa.

“Industrijas dienu programma ir kļuvusi par neatņemamu festivāla sastāvdaļu, jo paver ceļu dialogam par nozares aktualitātēm industrijas pārstāvju vidū, kā arī pietuvina plašāku publiku kino industrijas aizkulisēm. Programmas ietvaros tiks pētīts un diskutēts par mākslīgā intelekta (MI) potenciālu filmu veidošanā un ietekmi uz radošumu, tostarp dodot iespēju interesentiem ar MI palīdzību izveidot savu īsfilmas scenāriju. Diskutēsim arī par kino kolektīvo atmiņu, deviņdesmito gadu nostaļģiju un pētīsim valdzinošo zemapziņas elementu pasauli mūsdienu kinomākslā. Visbeidzot, industrijas dienu ietvaros tiks īstenota arī īsfilmu kritiķu darbnīca, kurā trīs Baltijas valstu topošajiem kino kritiķiem būs iespēja nostiprināt savas iemaņas un vairot zināšanas pieredzējuša mentora vadībā,” informē Industrijas dienu vadītāja Diāna Trope.

Lai izaicinātu festivāla apmeklētājus aktīvi iesaistīties, kā arī atbildēt uz jautājumu, vai MI iznīcina radošumu vai to veicina, jauno mediju mākslinieks Jurģis Peters ir izveidojis interaktīvu instalāciju “AI Odyssey”, kur katrs festivāla apmeklētājs varēs radīt savu īsfilmas scenāriju kopā ar MI. Instalācija tiks atklāta pirmdien (08.04.) un būs pieejama visiem Kaņepes Kultūras centra apmeklētājiem līdz festivāla noslēgumam.

Otrdien (09.04.) Kaņepes Kultūras centrā plkst. 17.00 norisināsies lekcija “Apziņas labirintos: Filma kā sapnis”, kur ikviens interesents varēs uzzināt, kā sapņi, simboli un filosofija mijiedarbojas ar vizuālo stāstniecību filmu teorijā. Lekciju angļu valodā vadīs čehu kino teorētiķe un profesore Terēza Hadravova (Tereza Hadravová). 

Trešdien (10.04.) plkst. 16.00 aicinām visus interesentus uz k/t “Kino Bize”, kur norisināsies diskusija “Apziņas labirintos: Mākslīgais intelekts un kino”. Kopā ar dažādu kino profesiju pārstāvjiem apspriedīsim perspektīvas un ierobežojumus MI praktiskai pielietošanai radošajā darbā. Diskusija angļu valodā, moderatore – vācu scenāriju autore un producente Nira Bozkurta (Nira Bozkurt). Pēc diskusijas plkst.18.00 aicinām uz īsfilmu seansu “Apziņas labirintos: Algoritmiskās vīzijas”. Programmas kuratora lomā šoreiz iecelts mākslīgais intelekts, kam tika dots uzdevums ar algoritma palīdzību atlasīt pēdējās desmitgades Eiropas īsfilmas, kas pievēršas tēmām prāts, mākslīgais intelekts un tehnoloģijas.

Ceturtdien (11.04.)  Kaņepes Kultūras centrā plkst. 19.30 atmiņās atgriezties vedinās diskusija “Apziņas labirintos: Kino, atmiņa un 90tie”. Sarunas laikā pētīsim, kā filmas, kuras patērējām bērnībā veidoja mūsu identitāti un apsvērsim, kā šajās filmās skartās tēmas un perspektīvas skatāmas mūsdienu sabiedrības kontekstā. Noskaidrosim, kāpēc deviņdesmito gadu nostalģija joprojām ir tik dominējoša un vai šajā posmā veidojusies kolektīvā atmiņa. Diskusiju latviešu valodā vadīs režisors Jānis Ābele. Pēc diskusijas plkst. 21.00 plānota diskotēka “Tape Art 90tie” ar lenšu dīdžeju Robertu Gobziņu.

Lai veicinātu filmu un īsfilmu kritikas attīstību un popularizēšanu Baltijas reģionā, Industrijas dienu ietvaros, no 7. līdz 11. aprīlim, tiks īstenota Jauno Kritiķu Meistardarbnīca. Šī būs unikāla iespēja trīs Baltijas valstu topošajiem kino kritiķiem apgūt filmu kritikas teoriju, praktizēties īsfilmu analizēšanā, kā arī izvēlēties vienu kritiķu balvas ieguvēju.

Meistardarbnīcu vadīs kino kritiķe un žurnāliste Tara Karajica (Tara Karajica) no Serbijas.
Industrijas dienas tiek organizētas ar Nacionālā Kino Centra un Radošā Eiropa MEDIA biroja Latvijā atbalstu.  Ieeja visos pasākumos ir bezmaksas visiem interesentiem.

Starptautiskais īsfilmu festivāls 2ANNAS norisināsies Rīgā no 5. līdz 11. aprīlim, vairāk informācijas varat atrast festivāla mājaslapā www.2annas.lv un sociālo tīklu platformās Facebook un Instagram.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.6788702sec.