Koncertzāle «Latvija» un «Jūras vārti» dodas ārā

Piektdien, 27. maijā, koncertzāle “Latvija” un teātra nams “Jūras vārti” jau otro reizi dodas ārpus savām sienām ar notikumu “Punkts ir”.

Piektdienas pievakarē laikā no plkst. 19.00 līdz 23.00 laukumā pie “Zaļā namiņa” (Ganību ielā 2) klātesošajiem būs iespēja kā pa atslēgas caurumu ieskatīties koncertzālē un “Jūras vārtos” jau drīz gaidāmajos pasākumos. Proti, caur nelieliem koncertiem un dramatiskām etīdēm klātesošie varēs iepazīt izcilo grieķu komponistu, arhitektu un savdabi Janni Ksenaki (Iannis Xenakis), apjaust jūnija sākumā Ventspilī gaidāmā laikmetīgā teātra festivāla “Nr. 1” piedāvājumu, kā arī nepacietīgi gaidīt Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra mūzikas festivāla ģimenei un draugiem “Vasarnīca” atgriešanos Ventspilī.

Vispirms, plkst. 19.30, ar skaņdarba “Rebonds B” atskaņojumu perkusionists Guntars Freibergs ieskandēs jau nedēļas izskaņā, 29. maijā, koncertzālē gaidāmo komponista Jaņņa Ksenaka jubilejas notikumu “Εκατό Χρόνια” jeb “Simts gadi”. Šis 1988. gadā tapušais skaņdarbs perkusiju solo ir ne tikai spilgts un gluži vai hrestomātisks piemērs Ksenaka pulsācijas un šablonu mijiedarbes izpētei mūzikā, bet arī pavisam konkrēti met tiltu uz simtgades koncertu svētdien, kurā izskanēs arī Ksenaka darbs trim perkusionistiem “Okho”, kuru pavadīs īpaši veidota tandēma “IevaKrish” horeogrāfija, monumentālais “Pléïades” sitaminstrumentālistu sekstetam, kā arī darbi solo klavierēm, vijolei Miķeļa Fišera un Ievas Stalšenes veidotā scenogrāfijā.

Turpinājumā (plkst. 20.30) un vakara noslēgumā (plkst. 22.30) caur ainām no izrādēm “Mans kaimiņš ebrejs” un “Pazaudētās dziesmas” aktieris Artūrs Čukurs un dejotāja Agate Bankava klātesošos ievedīs “Teātra festivālā Nr. 1”, kas dažādās vietās Ventspilī notiks 4. un 5. jūnijā, un kura ietvaros tiks izrādītas ne tikai minētās Rēzeknes teātrī “Joriks” un Ģertrūdes ielas teātrī tapušās izrādes, bet arī “Dirty Deal Teatro” izrāde jauniešiem “Konklāvs” un viens no spilgtākajiem šīs sezonas notikumiem Dailes teātrī – Gediņu un Dzudzilo pāru veidotā kustību izrāde “Ļoti labas minūtes”.

Īpašs būs gaidāmais pianista Riharda Plešanova koncerts plkst. 21.30. Ne tikai tāpēc, ka tas būs sava veida īsstāsts par augustā gaidāmo LNSO festivālu “Vasarnīca”, kurā Rihards atskaņos vairākas Ģērģa Ligeti etīdes, bet arī tāpēc, ka pirmoreiz uz Ventspili ceļos klavierbūvnieka Dāvida Kļaviņa vēl viens unikāls instruments – koncerta izmēra “Una Corda M189”, uz kura Rihards Plešanovs atskaņos īpaši sagatavoto programmu.

Notikuma “Punkts ir” laikā par īpašām cenām būs iespēja iegādāties biļetes arī uz citiem koncertzālē “Latvija” un teātra namā “Jūras vārti” tuvākajā laikā gaidāmiem pasākumiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
Latvija 3 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.78137803sec.