Novembris VIZIUM radošajās darbnīcās būs «Mistikas mēnesis»

Ventspils zinātnes centrs VIZIUM piedāvā interaktīvās ekspozīcijas zāles apmeklējumu papildināt ar radošu darbošanos darbnīcās, kuras novembrī caurvīs mistēriju un noslēpumu tēma. Savukārt par ceļu satiksmes noteikumiem un drošību uz ceļa atgādinās jaunais zinātnes šovs “Transporta laboratorija”.

Novembrī Ventspils zinātnes centra VIZIUM darbnīcas norisinās sestdienās un svētdienās plkst. 13.00. Katru nedēļas nogali tiek piedāvāts jauns darbnīcu saturs.

    • 4. un 5. novembrī plkst. 13.00

“Optisko ilūziju mistērija”: Optiskās ilūzijas izveidojas, apvienojoties mākslinieciskajai un zinātnes pasaulei - darbnīcas dalībniekiem būs iespēja pārbaudīt, vai viņu prātu ir viegli apmuļķot ar dažādām optiskajām ilūzijām, kā arī praktiski paeksperimentēt un radīt tās pašiem.

    • 11. un 12. novembrī plkst. 13.00

“Ķermeņa iekšējās pasaules noslēpumi”: Dalībniekiem ar interesantu eksperimentu palīdzību būs iespēja iepazīt cilvēka anatomiju – ķermeņa daļu un orgānu uzbūves īpatnības un funkcijas.

    • 18. un 19. novembrī plkst. 13.00

“Vērtība – smiltis”: Darbnīcā tiks pētīta smilšu maģija! Smiltis ir irdens nogulumiezis, kas sastāv no atsevišķiem minerālu graudiem. Dalībniekiem būs iespēja izveidot savas kinētiskās smiltis, pārbaudīt, vai smiltis var atgrūst ūdeni, kā arī veikt citus eksperimentus ar smiltīm.

    • 25. un 26. novembrī plkst. 13.00

    • “Krāsu maģija”: Darbnīcā tiks izzināta krāsu zinātne – kas ir krāsas, kāpēc mēs tās redzam? Eksperimenti ar pamatkrāsām, sekundāro krāsu veidošana, apskatot to mijiedarbību.

Savukārt no 11. – 19. novembrim VIZIUM foajē ikvienam zinātnes centra apmeklētājam būs iespēja iesaistīties radošā bezmaksas aktivitātē par godu Latvijas valsts dzimšanas dienai “Pie – Dzīvo Latviju!”, kurā, radot dažādus 3D objektus – ēkas, kokus, cilvēkus, gaismas elementus, kopā veidosim mūsu Latviju.

Tāpat ikviens aicināts apmeklēt zinātnes šovus, kas norisinās no otrdienas līdz svētdienai plkst. 12.00 un 14.00:

    • plkst. 12.00 "Māksla eksperimentēt"

Ķīmiķis ir pavāram un māksliniekam ļoti līdzīga profesija, kurā jāprot pareizi savienot sastāvdaļas un krāsas, lai iegūtu pareizo rezultātu. Zinātnes šovs ataino dažādu interesantu ķīmijas eksperimentu radītos brīnumus, piemēram, kā ķimikālijas un savienojumi var ietekmēt liesmas krāsu, kā sausais ledus var izmainīt citu vielu krāsu un radīt maģiskos burbuļus un ne tikai!

    • plkst. 14.00 “Transporta laboratorija” JAUNUMS!

Par ceļu satiksmes noteikumiem un drošība uz ceļa caur zinātnes eksperimentu demonstrācijām! Zinātnes šova apmeklētājiem būs iespēja uzzināt un redzēt, kas nepieciešams, lai transportlīdzeklis kustētos uz priekšu, kā tas mijiedarbojas ar dažādiem ceļa segumiem, kā arī par to, kurš pirmais uzsāka ceļu pretī mākoņiem ar gaisa balonu!

Ventspils zinātnes centra VIZIUM radošās darbnīcas un zinātnes šovus iespējams apmeklēt neatkarīgi ekspozīcijas zāles. Iegādāties biļetes uz radošajām darbnīcām, ekspozīcijas zāli un zinātnes šoviem iespējams mājas lapā www.vizium.lv un zinātnes centra VIZIUM kasē. Plašāka informācija pieejama pa tālr.: 66776633, rakstot uz e-pastu: [email protected], VIZIUM sociālajos tīkos (@viziumventspils), kā arī mājaslapā www.vizium.lv.

18. novembrī zinātnes centra VIZIUM darba laiks būs no plkst. 10.00 līdz 17.00!

Aktivitāte tiek īstenota Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta un Norvēģijas finanšu instrumenta 2014. - 2021. gada perioda programmas “Pētniecība un izglītība” aktivitātes “Inovācijas centri” projekta “Inovācijas centra izveidošana Ventspilī” ietvaros.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Latvija
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.85044098sec.