Ar prāmi «Stena Baltica» Ventspils ostā ierodas trīsmiljonais pasažieris

2024. gada 15. martā no rīta ar rīta reisu no Zviedrijas Ventspils ostā ieradās trīsmiljonais pasažieris, kopš izveidota regulāra starptautiska pasažieru satiksme. Tas bija būvniecības uzņēmuma īpašnieks Dainis Bužs no Madonas, kurš šobrīd dzīvo Rīgā.

Sveikt trīsmiljono Ventspils ostas pasažieri bija ieradies Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Vītoliņš, prāmju operatora Stena Line pārstāvji un Ventspils brīvostas pārvaldnieka vietnieks Igors Udodovs. Neierastā agrumā prāmju pasažieru terminālī atbalsojās mūzikas skaņas un nepiespiestā gaisotnē ostas trīsmiljonais pasažieris tika arī pie pārsteiguma dāvanām, kas rosinās atgriezties gan populārākajās Ventspils izklaides vietās, gan uz prāmja klāja.

Igors Udodovs, Ventspils brīvostas pārvaldnieka vietnieks: “Ventspils osta šobrīd pēc būtības ir jaunas identitātes attīstības priekšā. No Krievijas impērijas eksportostas un fosilās enerģijas tranzīta ostas, par kādu tā tika veidota kādreiz, tai jākļūst par mūsdienīgu platformu jaunajai ekonomikai, kur prāmju satiksmei ir ne vien nozīmīga loma no kopējo rādītāju viedokļa, bet arī simboliska vieta. Kaut ko attīstīt no nulles nav viegli, bet prāmju satiksmes ilgais, bet pakāpeniskais attīstības ceļš pierāda, ka viss ir iespējams, ja ir redzējums un īstie sadarbības partneri. Paldies Stena Line par Ventspils ostas novērtēšanu un ne tikai kravu, bet arī pasažieru satiksmes pārdomātu attīstīšanu.”

Johans Edelmans (Johan Edelman) Stena Line tirdzniecības direktors Baltijas jūras ziemeļu reģionā: “Esam gandarīti paziņot par nozīmīgo notikumu, sveicot trīsmiljono pasažieri Stena Line maršrutā starp Nīnashamnu un Ventspili! Šis sasniegums simbolizē ne tikai maršruta popularitāti, bet arī mūsu klientu uzticību un lojalitāti. Mēs sakām sirsnīgu paldies ikvienam ceļotājam, kurš ir izvēlējies kuģot kopā ar mums, un ceram arī turpmāk nodrošināt lieliskus pakalpojumus, dodoties neaizmirstamos jūras ceļojumos kopā. Šis notikums arī izceļ partnerību un sadarbību starp prāmju operatoru Stena Line un Ventspili. Izsakām pateicību Ventspils ostai un pilsētai par atbalstu un sadarbību, kam ir bijusi izšķiroša nozīme mūsu panākumos. Kopā mēs esam savienojuši kopienas, veicinājuši tirdzniecību un radījuši neaizmirstamu ceļojumu pieredzi miljoniem pasažieru. Ar nepacietību ceram turpināt attīstības ceļu kopā!”
 
Prāmju satiksme Ventspils ostā tika atklāta 2000. gadā ar līniju Ventspils – Vestervīka. 2002. gadā sākās regulāra pasažieru satiksme ar prāmjiem uz Nīneshamnu, kas turpinās līdz šodienai, pārliecinoši kļūstot par populārāko un noslogotāko savienojumu ar Skandināviju reģionā. Kopš 2012. gada prāmju satiksmi Ventspils ostā nodrošina operators Stena Line. 2023. gadā sadarbība nostiprināta, “Stena Line” iegādājoties termināļa pakalpojumu nodrošināšanas tiesības.

Lai Ventspils ostā varētu attīstīt jaunu pakalpojumu – prāmju satiksmi, 2000. gadā Ventspils brīvostas pārvalde uzbūvēja piestātni, kurā varēja pietauvot šāda tipa kuģus.  2006. gadā tika uzbūvēta vēl viena piestātne, kā arī mūsdienīga prāmju termināļa ēka pasažieriem. Ventspils ir viena no retajām ro-pax ostām, kur pasažieru un kravas auto plūsmas ir ērti nodalītas. Pēdējo divu gadu laikā gan no operatora Stena Line, gan Ventspils brīvostas pārvaldes puses veiktas nozīmīgas investīcijas kuģu satiksmes drošības pilnveidošanā un modernizēšanā – piemēram, izbūvēta jauna rampa, drošības fenderi un vētras poleri. Šobrīd tiek strādāts pie kuģu elektrotīkla pieslēgumu punktu izbūves un citiem darbiem, kas nepieciešami ne tikai efektīvai, bet arī videi draudzīgai līnijsatiksmei.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk
Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.12413192sec.