Koncertzālē «Cēsis» jaunā albuma koncerttūrē viesosies britu muzikālā apvienība «Penguin Cafe»

Piektdien, 2023. gada 8. decembrī, sava jaunā albuma Rain Before Seven… koncerttūres ietvaros Koncertzālē “Cēsis” viesosies leģendārā britu apvienība Penguin Cafe, kuras instrumentālajām kompozīcijām raksturīga laikmetīgā minimālisma un kamermūzikas skaņu estētika. Pirmo reizi Baltijā grupa viesojās 2018. gada decembrī, bet otro reizi 2020. gada sākumā – abi koncerti notika tieši Cēsīs.

"Mēs esam priecīgi atgriezties Cēsīs, te vienmēr esam tik lieliski pavadījuši laiku kopā ar saviem klausītājiem. Šis būs mūsu pēdējais koncerts šajā gadā, tāpēc ļoti ceram, ka tas būs īpašs un lielisks!", par atgriešanos Cēsīs saka Penguin Cafe līderis Arturs Džefss.

Grupas Penguin Cafe piektā studijas albuma Rain Before Seven… (Lietus pirms septiņiem…) nosaukums ir aizgūts no sena laika zīmju ticējuma, kura otrā daļa, “…skaidra debess līdz vienpadsmitiem”, prognozē laimīgas beigas, neatkarīgi no tā, kas par to būtu sakāms zinātnei. “Es to izlasīju kādā grāmatā; pirms tam šādu teicienu nebiju dzirdējis,” atklāj Džefss, “šim sakāmvārdam ir tāds viegli optimistisks piesitiens, un jāteic, ka tas man patīk. Mūsu dienās gan vairs neviens to nelieto, taču kopumā šāds vērojums samērā labi apraksta Atlantijas okeāna iespaidoto Anglijas laikapstākļu ainu.”

No paša pirmā skaņdarba, “Welcome to London” ar draisko atsauci uz Ennio Morikones kinomūziku, līdz tā atrisinājumam “Goldfinch Yodel”, ko paši “pingvīni” aprakstījuši kā līksmu danci ap maija koku – albumā viscaur jaušas dzīvespriecīgs cerīgums ar eksotiski ritmisku kūsājošas enerģijas strāvojumu.

Rotaļīgs ir arī paša albuma nosaukuma mājiens uz 2011. gada ierakstu “A Matter of Life…” - pēdējo, kura nosaukums beidzies ar daudzpunkti, un kas bija kā tilts starp leģendāro Penguin Cafe Orchestra, grupu, kuras līderis bija Artura tēvs Saimons Džefss, un tās tradīciju turpinātāju Penguin Cafe.

Biļetes nopērkamas Koncertzāles “Cēsis” kasē, Biļešu Paradīzes tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuparadize.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.58360696sec.