Bērni un jaunieši piedalās projektā «Nākotnes Liepāja»

2021. gada 1. martā Radošuma dienu ietvaros uzsākās projekts “Mana nākotnes pilsēta” – līdzdalības pasākums, kurā dažādu vecumu jaunieši radīs un attīstīs idejas par nākotnes risinājumiem Liepājas teritorijā. Projekta mērķis - iesaistīt Liepājas pilsētas bērnus un jauniešus pilsētas nākotnes vīzijas veidošanā.

Projekts veicinās bērnu un jauniešu līdzdalību pilsētvides attīstībā un plānošanā, rosinās jaunu radošo iniciatīvu un inovatīvu ideju par kopienas attīstību veidošanos. Tas veicinās jauniešu izpratni par to, kā no idejas nonākt līdz realizētam projektam. Tāpēc martā savu ieguldījumu dos pirmsskolas un sākumskolas audzēkņi, ļaujot vaļu fantāzijai un veidojot radošos darbus par Liepājas nākotni - kāda būs Liepāja, kad es būšu 10 gadus vecāks.

No 1. – 31. martam pirmsskolas izglītības iestāžu izglītojamie (6-7 gadi) kopā ar pedagogiem veidos radošus darbus par Liepājas pilsētvides attīstības iespējām. Bērni kopā ar pedagogiem var veikt teritorijas ap savu izglītības iestādi iepazīšanu, saprast, kas ir tās vietas, kur nepieciešami uzlabojumi vai iespēja teritorijas attīstībai. Galvenais uzdevums – radīt pēc iespējas vairāk dažādu ideju, kā uzlabot vidi, jo bērni parasti ir visatvērtākie, radošākie un nepakļaujas stereotipiem un klišejām.  Bērnu darbiem tiks pievienots pedagoga apraksts par ideju, norādot – kur atradīsies izstrādātais objekts, kāds būs tā pielietojums un citas detaļas.

Savukārt no 8. – 12. martam darbus par Liepājas publiskās telpas attīstības iespējām veidos 1. – 6. klašu izglītojamie kopā ar pedagogiem. Pedagogi, kā darba vadītāji vairāk kļūs kā padomdevēji, darba organizatori, konsultanti, bet bērni -  darītāji, kuri mācīsies noformulēt savu ideju, izvērtēt informāciju, strādāt ar vizuālo materiālu. Izglītojamie darbus varēs veikt grupās līdz 6 skolēniem vai individuāli. Labākie, interesantākie, radošākie darbi tiks izvirzīti uz pilsētas konkursu. Jau šobrīd prieks par lielo dalībnieku interesi un 68 pieteiktām komandām – 34 Liepājas skolēnu komandas un 34 komandas no pirmsskolām.

Oktobrī foruma darbam pievienosies pamatskolas 7. - 8.klašu skolēni, bet nākošā gada janvārī un martā – vidusskolēni un studenti, kuri strādās ar jaunāko bērnu radītām idejām – pilnveidos un attīstīs izvēlēto projektu vizualizācijas, veidos projekta aprakstus, sagatavos idejas prezentācijai, diskutēs par projektiem ar attiecīgās jomas darbiniekiem no pašvaldības, valsts, uzņēmēju un NVO sektoriem. Plānots, ka nākošā gada maijā, noslēguma pasākumā - forumā, tiks prezentētas vairākas jauniešu radītas un izstrādātas idejas par pilsētvides objektiem, ko būtu iespējams realizēt kādā no Liepājas apkaimēm – Jaunliepājā, Karostā, Ziemeļu priekšpilsētā, Ezerkrastā vai citviet.

Lai sagatavotos projekta norisei, februārī tiešsaistē skolotājiem un  citiem interesentiem tika organizēti neformāli izglītojoši pasākumi “Foruma kafejnīca”, kuru laikā dalībniekiem bija iespēja gan uzzināt jaunu informāciju par pilsētvides plānošanas un attīstības jautājumiem, gan diskutēt ar ekspertiem, piemēram, par to, kā pilsētvidi padarīt draudzīgāku iedzīvotājiem, kā arī pašiem mēģināt piedalīties pilsētplānošanā. Pilsētas galvenais arhitekts Uģis Kaugurs uzsvēra, ka šodienas pilsētu veido attiecības, kontakti, informācija, zināšanu apmaiņa. Pirmā Foruma kafejnīca pulcēja vairāk kā 60 pedagogus no dažādām Liepājas izglītības iestādēm.

Pasākumu “Nākotnes Liepāja” īsteno Liepājas Novada Fonds, Liepājas pilsētas Izglītības pārvalde, Liepājas pilsētas būvvalde, Liepājas Universitāte un RTU Liepājas filiāle.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Latvija
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.39791608sec.