Jeronims Miļus, Atis Ieviņš un Andris Ērglis ar roka klasiku «Lielajā dzintarā»

31. jūlijā pulksten 20 Liepājas koncertzāli “Lielais dzintars” pieskandinās populāras roka balādes – nemirstīgi hiti simfoniskā pilnskanībā. Liepājas Simfoniskajam orķestrim uz skatuves pievienosies Latvijas publikai jau labi pazīstamais lietuviešu roka dziedātājs Jeronims Miļus kopā ar latviešu jaudīgo balsu īpašniekiem Ati Ieviņu un Andri Ērgli. Pie diriģenta pults – Gintars Rinkevičs.

Koncerts sniegs spilgtu atskatu septiņdesmito, astoņdesmito un deviņdesmito gadu roka un smagā metāla mūzikā. Klausītāji dzirdēs tādas kompozīcijas kā grupas “Deep Purple” “Smoke on the Water”, zviedru rokgrupas “Europe” dziesmu “The Final Countdown”, grupas “Kansas” “Dust in the Wind” un citus hitus. Tikmēr Liepājas Simfoniskais orķestris tos iekrāsos jaunā, krāšņā skanējumā.

Līdzvērtīgi koncerti Gintara Rinkeviča vadībā ar lielu sajūsmu uzņemti ne tikai Lietuvā, bet pirms diviem gadiem ar neviltotām ovācijām publika šādu programmu sveica arī Liepājā. “Šo izpildītāju mūzika izgaismo veselu mūzikas laikmetu, kas izveidoja vairāku paaudžu muzikālo gaumi. Lielākās auditorijas, miljoniem pārdoto ierakstu un fanu pūļi visā pasaulē – tas viss apliecina to, ka šie mūziķi bija nozīmīgi kultūras vēstures elementi. Viņu dziesmas kļuva par katra mūzikas mīļotāja dzīves sastāvdaļu, un to dziesmu tekstus no galvas vēl joprojām dzied tūkstošiem cilvēku. Nav pārsteigums, ka mūzikas kritiķi šaubās, vai pasaule maz kādreiz vēl piedzīvos tāda līmeņa māksliniekus. Šajā koncertā klausītājiem ir iespēja to visu piedzīvot dzīvajā!” saka maestro Gintars Rinkevičs.

Ar šo koncertu Liepājā ienāks jaunais Dienvidkurzemes festivāls “Rimbenieks”, kas nes ilggadējā Liepājas pilsētas mēra, Liepājas operas, Tautas konservatorijas un Mākslas skolas dibinātāja, kā arī Liepājas Filharmonijas atjaunotāja Evalda Rimbenieka vārdu, aicina apceļot Dienvidkurzemi, atklājot tās kultūrvēsturisko mantojumu, dabas krāšņumu un cilvēku viesmīlību, sastopoties vasarīgos koncertos un baudot Liepājas mūziķu aizrautīgo spēli. Evalda Rimbenieka sapnis par attīstītu augstas kultūras sabiedrību ir joprojām dzīvs, to tālāk nesīs arī šis jaundibinātais festivāls.

Jau ir izskanējuši pirmie festivāla koncerti gleznainās novada vietās, bet priekšā vēl ir koncerti gan Vecpilī un Aizputē, gan Priekulē, Griezē un Grobiņā, gan arī vairākās krāšņās Liepājas koncertu norises vietās.

Plašāka informācija par festivālu atrodama šeit

Festivālu atbalsta Latvijas Republikas Kultūras ministrija.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.02022505sec.