Sanktpēterburgā atklāta Liepājas Tautas fotostudijas «Fotast» izstāde

No 21. oktobra līdz 7. novembrim Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra Tautas fotostudijas “Fotast” fotogrāfiju izstāde "Iepazīstieties - Liepāja!" skatāma Krievijas pilsētā Sanktpēterburgā.

Vakar Sanktpēterburgas “Grāmatas un grafikas centra” izstāžu zālē tika atklāta fotoizstāde “Iepazīstieties – Liepāja!”, kurā apskatāmi Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra Tautas fotostudijas “Fotast” fotogrāfu darbi. Pateicoties mūsdienu tehnoloģijām, ar videotilta palīdzību izstādes atklāšanā piedalījās arī Liepājas pārstāvji. Atklāšanas pasākumā klātesošos un liepājniekus uzrunāja Latvijas Republikas ģenerālkonsuls Sanktpēterburgā Kristaps Brusbārdis, “Grāmatu un grafikas centrs” vadītājs, Krievijas Mākslinieku savienības loceklis, fotomākslinieks Aleksandrs Strokins un Sanktpēterburgā dzīvojošā liepājniece, arhitekte, dizainere, mūziķe Nonna Vanka. Savukārt, no Liepājas puses apsveikuma vārdus teica Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra direktore Baiba Kļava, Tautas fotostudijas vadītāja Iveta Herbsta un projekta vadītāja Daiga Kirhnere. Atklāšanas pasākums noritēja sirsnīgā atmosfērā un cerībā, ka jau nākamajā gadā izdosies satikties klātienē.

“Latvijas rudens” kļuvis par tradicionālu izstādi “Grāmatu un grafikas centrā” Sanktpēterburgā. Gadu gaitā, sadarbībā ar Latvijas Republikas ģenerālkonsulātu, Latvijas Mākslas akadēmiju, Latvijas un Krievijas māksliniekiem, realizēti vairāki projekti, lai iepazīstinātu ar Ziemeļeiropas pilsētām, to vidū jau notikušas izstādes, kas veltītas Rīgai un Ventspilij.

Šoruden ar savu pilsētu iepazīstina Liepājas fotogrāfi - Agris Klestrovs, Adrians Peze, Elizabete Borodina, Edgars Pohevičs, Ēriks Zirks, Gunārs Kopštāls, Ilga Lasmane, Ilona Gabaliņa-Kila, Irina Tīre, Iveta Herbsta, Jānis Dreimanis, Laila Dūna, Liāna Palma, Ludmila Šmite, Madara Kronberga, Normunds Kaprano, Pēteris Jaunzems, Raitis Karlsons, Valentīns, Vineta Jaunzeme un Ziedonis Safronovs.

Tautas foto entuziasti iemūžinājuši pilsētu dažādos gadalaikos tā, lai izstādes apmeklētāji varētu sajust īpašo Liepājas šarmu, kontrastus un iemīlēties tajā. Fotogrāfijās var redzēt gan majestātiskas arhitektūras kadrus ar vēsturiskām 19. gadsimta koka ēkām un jūgendstila laikmeta akmens ēkas, gan jūru un piejūras dabas  skaistumu, gan daudzas citas pievilcīgas vietas un lietas. Izstādē skan latviešu tautasdziesmas un mūsdienu komponistu skaņdarbi. Ekspozīciju papildina prezentācijas, video un informācijas materiāli, kas tapuši sadarbībā ar Liepājas Tūrisma informācijas biroju.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā Tukuma TIC
Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60785389sec.