Liepājas koncertzālē skatāma Marka Rotko centra kolekcijas izstāde «Līnijas»

No 2021. gada 27. novembra līdz 2022. gada 28. janvārim Liepājas koncertzāles "Lielais dzintars" mākslas telpā Civita Nova skatāma Daugavpils Marka Rotko mākslas centra kolekcijas izstāde “Līnijas”, kas piedāvā vairāk nekā 20 starptautisku mākslinieku darbus.

“Esam gandarīti par sadarbību ar kolēģiem no lieliskā Daugavpils Marka Rotko mākslas centra, un īpaši pagodināti par iespēju pirmoreiz liepājniekiem parādīt daļu no bagātīgās mākslas centra kolekcijas. Neslēpsim, ka šī izstāde bijusi ilgi lolota un sen gaidīta, tā ir divu — Latgales un Kurzemes — kultūras vēstnešu tikšanās, vienošanās mākslā,” pirms gaidāmās izstādes iezīmē koncertzāles “Lielais dzintars” mākslinieciskā vadītāja Baiba Bartkeviča.

Daugavpils Marka Rotko mākslas centra kolekcijas izstādi “Līnijas” var dēvēt par pētniecisku projektu, kura uzmanības centrā ir līnijas definējumu izpēte un to nozīmju analogu atklāšana mākslas darbos. Izstādes mākslinieciskajā konceptā līnija nav tikai vizuālās mākslas valodas elements, saskatot mākslas darbos taisnes, liekumus, lauzumus, vertikāles, horizontāles vai krustojumus. Tas ir arī priekšstatu un vērtību sistēmu atspoguļojums mākslā, kas norāda uz garīgām dimensijām, radnieciskām saitēm, trauslām robežām un paralēlēm. Būtībā tā ir spēle... Pieredzē, emocijās un prasmēs balstīta mākslinieka spēle ar materiāliem un tehniku. Atklājumiem tuvinoša un sevis izzināšanā sakņota skatītāja saspēle ar katru mākslas darbu.

Izstādē skatāmi gan Latvijā, gan starptautiskā mākslas telpā atzītu mākslinieku darbi no Daugavpils Marka Rotko mākslas centra kolekcijas, kas, pateicoties mākslas mediju daudzveidībai, dažādo un savstarpēji papildina izstādes saturu. Izstādi veido vairāk nekā 20 mākslas darbi — gleznojumi un objekti.

Izstādē pārstāvētie mākslinieki: Inga Brūvere, Sigita Daugule, Romualds Gibovskis, Edvards Grūbe, Silva Linarte, Ilona Linarte-Ruža, Jānis Murovskis, Dace Pudāne, Ilze Volonte (Latvija), Romualds Balinsks, Ričards Garbačausks (Lietuva), Maibrita Ulvedāla Bjelke (Lielbritānija), Stefans Dauzings (Lielbritānija, Spānija), Hosē Hērkens (Nīderlande), Vībeke Glarbo (Dānija), Andruss Jonass (Igaunija), Pamela Kampanja (Itālija), Kataržina Kovaļska (Polija), Izabela Mutē (Francija).

Daugavpils Marka Rotko mākslas centra kolekcija ir tapusi līdz ar ideju par mākslas centra izveidi. Ik gadu tā tiek papildināta ar iepirkumiem, simpoziju dalībnieku radošo veikumu un individuāliem dāvinājumiem no māksliniekiem un sadarbības partneriem, apliecinot esošo un turpmāko sadarbību mākslas projektu īstenošanā. Pašlaik kolekcijā ir vairāk nekā 2000 mākslas darbu dažādos mākslas medijos. Rotko centra misija ir ne tikai saglabāt kolekciju, bet arī to regulāri eksponēt gan mākslas centrā, gan citās kultūras un mākslas telpās Latvijā un ārvalstīs.

Izstādi organizē: SIA “Lielais Dzintars” sadarbība ar Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs. Atbalsta: Liepājas pašvaldība, Valsts kultūrkapitāla fonds un Daugavpils pašvaldība. Vairāk informācijas koncertzāles mājas lapā www.lielaisdzintars.lv.

Izstāde bez ieejas maksas skatāma koncertzāles darba laikā līdz 2022. gada 28. janvārim. Darba laiks: no pirmdienas līdz piektdienai: 11.00-17.00, sestdienās, svētdienās: 10.00-15.00. Uzziņam aicinām sazināties ar koncertzāles informācijas centru. Tālrunis: +371 634 24 555, e-pasts: [email protected].

INFORMĀCIJA APMEKLĒTĀJIEM:

Apmeklējot izstādi, pie ieejas lūgsim uzrādīt covid-19 sertifikātu, kas apstiprina personas vakcināciju pret covid-19 vai minētās infekcijas pārslimošanu. Tāpat lūgsim uzrādīt arī personu apliecinošu dokumentu un pasākuma ieejas biļeti. Koncertzāles apmeklējuma laikā jālieto sejas aizsargmaska.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.03.2024 - 20.03.2024 “Adamsu ģimenes melnā trešdiena” Valmieras TIC
19.martā plkst.12.00 un 14.00 Valmieras Kultūras centrā koncertuzvedums “Adamsu ģimenes melnā trešdiena” koncertu ciklā “Mūzika Tev”. | Skatīt vairāk
Latvija 7 EUR
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 24.03.2024 Laivošanas sezonas atklāšana! Bauskas TIC
Dodies aizraujošā laivu sezonas atklāšanas braucienā! | Skatīt vairāk
Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43858194sec.