Atklās Karostas un Neatkarības kara muzeju Redanā

Ceturtdien, 28.aprīlī, pl.16 svinīgi tiks atklāts Karostas un Neatkarības kara muzejs Redanā.

Redanu apsaimnieko un muzeju izveidojusi Karostas glābšanas biedrība (KGB) ar Liepājas pašvaldības atbalstu. Muzejā ir apskatāmas vairākas ekspozīcijas. Viena no tām stāsta par Karostas rašanos, būvniecību un vēsturi. Ekspozīcijas pamatā ir laika līnija, kurā atzīmēti galvenie notikumi Karostas vēsturē no tās pirmsākumiem līdz mūsdienām. Laika līniju papildina laika posmiem atbilstoši priekšmeti. Interesanti, ka lielākā daļa izstādīto priekšmetu ir atrasti Karostā.

Apskatāma arī Ritvara Embrekta veidota multimediāla performance par Karostu, kas tapa “KAROSTAS FESTIVĀLA 2021. Sapnis par nākotni” ietvaros.

Īpaši jaunajam muzejam ir veidots izgaismots trīsdimensiju objekts – Liepājas karte ar izceltu Karostu, svarīgāko celtņu un nocietinājumu maketiem. Muzejā izveidota arī karte, kas parāda 19./20.gs. mijā būvēto Liepājas cietoksni un tā bruņojumu.

Otra jaunā muzeja tēma ir Neatkarības karš 1919. gadā un brīvības cīņas, kas notika Liepājā. Kā zināms, viena no izšķirošajām cīņām notika tieši Redanā 1919. gada 14. novembrī, kam par godu nosaukta iela – 14.novembra bulvāris, uz kura atrodas Redans. Šī muzeja daļa veidota kā neatkarības cīņu slavas zāle, kur pieminēti varoņi, kam varam pateikties par savas valsts brīvību. Eksponēti arī brīvības cīnītāju un bermontiešu tērpi, ieroču replikas un sadzīves priekšmeti.

Muzeja idejas autori ir KGB darbinieki, kas paši ir sagatavojuši informāciju, atvēlējuši muzejam savas privātkolekcijas, meklējuši eksponātus un iekārtojuši muzeju. Dizaina un scenogrāfijas autore ir Anna Heinrihsone, gaismu mākslinieks – Mārtiņš Feldmanis, trīsdimensiju objekta autors – Jānis Auniņš, Karostas ēku maketu aurtors – Valdis Liparts.

Muzejā visa informācija ir latviešu un angļu valodās.

Muzejs būs atvērts 30.aprīlī no 11-17, maijā - sestdienās un svētdienās no 11-17, citā laikā – pēc pieprasījuma, bet, sākot ar jūniju, katru dienu no 11-17. Redans atrodas 14.novembra bulvārī 82/86.

Redana teritorijā ar pašvaldības atbalstu iekārtota vieta ārtelpu nodarbībām un piknikiem. Redanā apskatāmi Karostas festivālu laikā tapušie mākslas darbi – sienu gleznojumi un instalācijas. Arī šogad Karostas festivālā, kas notiks no 6.-12.jūnijam, Redanā taps jauni mākslas darbi.

Šogad Redanā tiks izveidota jauna spēle “Noslēpumu sala Redans”, kas būs piemērota ģimenēm, skolēniem, dažādām grupām, un uzņēmumu pasākumiem.

Šovasar Redanā regulāri notiks dažādi bezmaksas pasākumi ģimenēm ar bērniem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Latvija
UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 20.04.2024 Radi Tukku Magi TALKA TUKUMĀ Tukuma TIC
20. aprīlī aktīvie tukumnieki un viesi aicināti uz Tukku Magi pagalma sakopšanas talku no pulksten 9:00 Pasta ielā 26. | Skatīt vairāk
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.04790592sec.