Liepājas Simfoniskais Vecgada koncerts vedīs ceļojumā uz saulaino Spāniju

Liepājas Simfoniskais Vecgada koncerts 2023. gada noslēgumā piedāvās muzikālu ceļojumu uz saulaino Spāniju. Koncertzālē “Lielais dzintars” šogad ieplānoti trīs svētku koncerti – 28., 29. un 30. decembrī pulksten 19.

Liepājas Simfoniskais orķestris galvenā diriģenta Gunta Kuzmas vadībā kopā ar operdziedātāju Marlēnu Keini un ukraiņu vijolnieku Dmitro Tkačenko atskaņos gan ugunīgu un dzirkstošu spāņu komponistu mūziku, gan spāniskas melodijas no franču komponistu Morisa Ravēla un Žorža Bizē zelta repertuāra.

Marlēna Keine spoži pieteikusi sevi kā daudzpusīgu un aktieriski pievilcīgu dziedātāju operas un arī operetes žanrā. Māksliniece piedalījusies Igaunijas Nacionālās operas, Latvijas Nacionālās operas un Latvijas Operetes fonda iestudējumos.

Marlēna Keine ir vairāku starptautisku konkursu laureāte, ar panākumiem piedalījusies vokālistu konkursos Latvijā, Zviedrijā, ASV, Igaunijā, Ukrainā un citviet.

Šarmantajai operdziedātājai līdzās stāsies viens no Ukrainas izcilākajiem solistiem, starptautiski atzītais vijolnieks, vairāku prestižu starptautisku konkursu laureāts Dmitro Tkačenko. Viņš uzstājies prestižākajās koncertzālēs kopā ar vadošajiem orķestriem lielākajā daļā Eiropas valstu, Japānā, Ķīnā, Dienvidkorejā un ASV.

Uz skatuves koncertā kāps arī jaunais latviešu čellists Jānis Rinkulis, kurš pavasarī notikušajā Valda Vikmaņa Latvijas Jauno atskaņotājmākslinieku konkursā ieguva Liepājas Simfoniskā orķestra Simpātiju balvu un 3. vietu.

Liepājas Simfoniskais Vecgada koncerts kļuvis par skaistu un dzirkstošu tradīciju gadu mijas svinībās, un katru reizi orķestra mūziķi kopā ar klausītājiem dodas ceļojumā uz kādu citu vietu: 2021. gada izskaņā tā bija aristokrātiskās dejās virpuļojošā Vīne, savukārt pērn – simfodžeza un mūziklu piesātinātā Brodveja. Arī šogad koncertu režisēs un vadīs Gundars Silakaktiņš.

Biļetes uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertiem pieejamas “Biļešu Paradīzes” tīklā: https://www.bilesuparadize.lv/lv/organizer/50.

Koncertu atbalsta Latvijas Republikas Kultūras ministrija, Valsts Kultūrkapitāla fonds, Liepājas pilsēta.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk
Latvija
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47106504sec.