Tiesa nosaka pagaidu aizsardzības līdzekļa noteikšanu Siguldas novada pašvaldības preču zīmei «S!»

2022. gada 14. oktobrī tiesa paziņoja lēmumu par Siguldas novada pašvaldības lūgumu par pagaidu aizsardzības līdzekļu piemērošanu preču zīmei “S!”, kura ikdienā tiek izmantota gan atsevišķi, gan sauklī “S!gulda aizrauj”.

Tiesa līdz galīgajam nolēmumam aizliedz politiskai partijai “Stabilitātei!” izmantot saimnieciskajā apritē preču zīmi, tai skaitā reklāmas, reprezentācijas materiālos, tīmekļa vietnē, bez Siguldas novada pašvaldības atļaujas.

Konteksts: politiskā partija “Stabilitātei!” savas vizuālās identitātes atspoguļošanai izvēlējusies izmantot “S!”, kas ir Siguldas novada reģistrēta preču zīme un simbolika.

Siguldas novada pašvaldības Patentu valdē reģistrēto preču zīmi pašvaldība lieto jau vairāk nekā 12 gadus, un tas zināms daudziem Latvijas iedzīvotājiem, kā arī tūristiem, tāpēc Siguldas novada pašvaldība iestājas par tiesībām būt vienīgajam šīs preču zīmes lietotājam Latvijā, lai neradītu maldinošas asociācijas ar pašvaldības vērtībām.

Pašvaldība zīmes grafisko elementu “S!” izmanto ne vien kā atpazīstamības simbolu, bet arī iedzīvotāju un vietējo uzņēmēju atbalsta programmās. Tāpat šī preču zīme ir daļa no Siguldas novada simbolikas, kas apstiprināta arī pašvaldības saistošajos noteikumos. Pateicoties preču zīmei “S!”, jau vairāk nekā 7 gadus novada aktīvās atpūtas pakalpojumu sniedzēji, tūrisma nozares pārstāvji, mēbeļu, pārtikas, suvenīru un citi ražotāji izmanto atpazīstamību zīmi “S!”, norādot, ka produkts radīts Siguldā, Siguldas novadā. Tāpat preču zīmes dizains iestrādāts arī Siguldas novada ID kartēs, kas ir daļa no iedzīvotāju atbalsta programmas. Siguldas novada sauklis “S!gulda aizrauj” apliecina novada iedzīvotāju un viesu garīgo un fizisko jaudu, kas mijas kopā ar vietu, kur daba ienāk pilsētā un ir neatņemama tās sastāvdaļa.

Kopš priekšvēlēšanu kampaņas sākuma, kurā partija “Stabilitātei!” izmantoja “S!” simboliku, Siguldas novada pašvaldība vērsusies vairākās instancēs – Korupcijas novērošanas un apkarošanas birojā (KNAB), Valsts policijā, Konkurences padomē un Patentu valdē –, kā arī iesniegusi prasības pieteikumu tiesā, tai skaitā lūdzot piemērot pagaidu aizsardzības līdzekļus, tādējādi cerot panākt nekavējošu pašvaldības preču zīmes lietojuma aizliegumu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 25.04.2024 Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ Tukuma TIC
25. aprīlī, plkst.13:00 Tukuma pilsētas Kultūras namā izrāde pusaudžiem un viņu vecākiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49628496sec.