Sigulda pērn kļuvusi par 5 jauniem objektiem bagātāka

Siguldas novads turpina attīstīties un nāk klajā jauni objekti, ko tūristiem atklāt.

Sigulda 2022.gadā ir kļuvusi par 5 jauniem objektiem bagātāka. Tika atklātas trīs jaunas izzinošas ekspozīcijas - rakstnieka Anšlava Eglīša, Skulmju dzimtas mājas un par Gaujas plostnieku dzīvi, kā arī  oficiāli tika atklāts Siguldas ZOO. Vēlāk, ar skolas sākumu, septembrī durvis vēra vaļā Gaujas Nacionālā parka dabas centrs.

Gadu uzsākot pirmais durvis vaļā vēra ekspozīcija “anšlavs eglītis. jaunais cilvēks”, kas vēsta par rakstnieka dzīvesgājumu vizuāli uztveramā veidā. Interaktīvās ekspozīcijas dizainu veidojis “H2E”, un tā mazliet provokatīvā veidā "apgāž" latviešu valodas gramatiku, jo viss teksts rakstīts mazajiem burtiem.

Savu darbību 2022.gadā uzsāka unikālā ekspozīcija “Gaujas plostnieka stāsts”. Ekspozīcija vēsta par Latvijas Nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā iekļautu senu arodu – koku pludināšanu. Tajā vienuviet iespējams iepazīties gan ar koku pludināšanas vēsturi, gan apskatīt īstu astes plosta mājiņu ar tās iedzīvi, kā arī pašam iemēģināt roku plostu siešanā un citās plostnieka arodam raksturīgās nodarbēs. “Gaujas plostnieka stāsts”  tika iekļauts arī UNESCO.

Skulmju dzimtas mājas ekspozīcija savu darbību uzsāka  aktiera Valentīna Skulmes dzimšanas dienā, ekspozīcija tika iekārtota tēlnieces Martas Skulmes un gleznotāja Otto Skulmes piemiņai. Šobrīd apskatei atvērtas 3 telpas – Martas un Otto Skulmju istaba, Valentīna Skulmes istaba un veranda. No verandas un mājas pagalma skats uz Mergupi.

Siguldas ZOO apmeklētājus oficiāli sāka uzņemt ar vasaras vidu, aicinot apmeklētājus vērot dažādus eksotiskus dzīvniekus tepat Siguldas novadā. Siguldas ZOO iespējams satikt zebras, kamieļus, lemurus, lamas, alpakas, hailandas govis, poitou ēzelīšus, surikatus un daudz citus dzīvnieciņus.

Uzsākoties jaunam mācību gadam durvis vēra vaļā Gaujas Nacionālā parka dabas centrs Siguldā. Dabas centrs sniedz iespēju, ne tikai skolniekiem, bet arī jebkurai ieinteresētajai personai izzināt Nacionālā parka dabas vērtības, smilšakmens iežu atsegumus un pašu Gauju.

Siguldas novads sāk atgūties pēc Covid-19 nestajām sekām. Abus Siguldas novada Tūrisma un informācijas centrus 2022.gadā kopā ir apmeklējuši vairāk nekā 60 000 apmeklētāju. Visvairāk apmeklētāju bija ārzemju tūristi - lietuvieši, gandrīz 9000 tūristu, no Vācijas vairāk nekā 7000 un igauņu 6000 liels tūristu skaits.

2023.gads solās būt produktīvāks un ienesīgāks, kā pērnais gads. Šogad Siguldas novads tika parādīts un aizstāvēts Nīderlandes "Vakantiebeurs" tūrisma izstādē un šajā nedēļas nogalē tiks prezentēta arī Somijas "MATKA" izstādē.

Ar nepacietību tiek gaidīti jaunie viesi, no dažādām pasaules valstīm.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Siguldas novada TIC
,


Rixwell Segevold Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.69616508sec.